Отидете към основна версия

745 22

Обиколка в Западните Балкани: Урсула фон дер Лайен ще посети Скопие в четвъртък

  • западни балкани-
  • урсула фон дер лaйен-
  • скопие

Председателят на Европейската комисия ще се срещне с лидерите на региона

Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в сряда започва обиколката си на Западните Балкани с визита в Албания. В четвъртък тя ще бъде в Скопие, а след това в Босна и Херцеговина, Черна гора, Сърбия и Косово, пише скопското електронно издание "Рацин“. Това е записано в календара, публикуван на сайта на Европейската комисия, предава Фокус.

Днес Фон дер Лайен ще се срещне с премиера Еди Рама, след което се очаква да изнесе реч на официалното откриване на кампуса на Европейския колеж в Тирана. Утре тя ще пристигне в Скопие и ще има срещи с премиера Християн Мицкоски и президента Гордана Силяновска – Давкова.

След това тя ще отпътува за Босна и Херцеговина, където първо се очаква да посети райони, засегнати от скорошните смъртоносни наводнения, откъдето ще се отправи към Сърбия за среща с президента Александър Вучич и премиера Милош Вучевич.

В последния ден от обиколката президентът Урсула фон дер Лайен ще посети Косово и накрая Черна гора, където ще се срещне с президента Яков Милатович и министър-председателя Милойко Спаич.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: