Отидете към основна версия

4 027 75

Командващият американската армия в Европа: Войната в Украйна докосна слабо опасните части на руската армия

  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • кристофър каволи

Генерал Кристофър Каволи поясни, че става дума по-специално за наличието на Русия на далекобойна авиация, стратегически ракетни войски, отбранителни части и подводници и други бойни сили, които са "едва докоснати“ от войната срещу Киев

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Въпреки значителните загуби, които руската армия понесе в Украйна, страната все още разполага с военни части и средства. И Москва може да ги привлече към театъра на бойните действия на по-късен етап. Това предупреди командващият Европейското командване на САЩ и Върховен главнокомандващ на съюзническите сили на НАТО в Европа американски генерал Кристофър Каволи, съобщава Business Insider.

Каволи поясни, че става дума по-специално за наличието на Русия на далекобойна авиация, стратегически ракетни войски, отбранителни части и подводници и други бойни сили, които са "едва докоснати“ от войната срещу Украйна.

Според американския генерал руската страна все още разполага с военни сили и ресурси, които са доста опасни в контекста на възможно бойно използване, които той смята за мощни и които почти не са пострадали по време на мащабната война.

Освен това главнокомандващият на въоръжените сили на САЩ в Европа допълни, че по-голямата част от руската тактическа авиация все още не е "включена в конфликта“.

В същото време той определи като "много значителни“ загубите, които Руската федерация вече е понесла във войната в Украйна. Генералът обаче предупреждава, че страната все още има боен потенциал.

"Въпреки значителните загуби в сухопътните операции, Руската федерация все още има огромен потенциал в останалата си военна структура“, обобщи американският генерал.

Той уточни, че става дума както за "конвенционален“, така и за ядрен потенциал на страната.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 39 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: