Отидете към основна версия

994 41

Лукашенко гледа към следващия президентски мандат

  • беларус-
  • избори-
  • президент-
  • лукашенко

В ЦИК бяха подадени документи за регистрация на група за номиниране на Лукашенко като кандидат президент на изборите през 2025 година

Снимка: ЕРА/БГНЕС

В Централната избирателна комисия на Беларус са подадени документи за регистрация на инициативната група за номиниране на ръководителя на беларуската държава Александър Лукашенко за кандидат-президент на изборите през 2025 г., съобщава агенция БелТА.

Инициативната група ще бъде ръководена от председателя на Федерацията на профсъюзите на Беларус Юрий Сенко."В съответствие с факта, че президентът ми повери да ръководя инициативната група, аз съм готов да предадем целия пакет документи за регистрация на нашата инициативна група“, каза Сенко, видеофрагмент от ЦИК беше публикуван от телеграм канала „Първа информация“.

Настоящият държавен глава Лукашенко съобщи на 23 октомври , че е решил да се кандидатира за нов президентски мандат. Камарата на представителите на Беларус реши да насрочи президентски избори за 26 януари 2025 г. Предложението за датата на вота е на Централната избирателна комисия. По-късно Лукашенко обяви, че ще издигне своята кандидатура на изборите. Лидерът на Либерално-демократическата партия на Беларус, депутат в Камарата на представителите (долната камара на парламента) Олег Гайдукевич, втори след Лукашенко, обяви номинацията си за поста държавен глава.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: