Отидете към основна версия

1 610 54

Захарова: Англия се намесва в изборите в САЩ на страната на Харис

  • мария захарова-
  • избори-
  • великобритания-
  • сащ

Лейбъристите пращат 100 специалисти, за да попречат на Доналд Тръмп да стане президент, заяви говорителят на МВвР на Русия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Официалният говорител на руското външно министерство Мария Захарова видя британска намеса в изборите в САЩ в полза на кандидата за президент на САЩ от Демократическата партия Камала Харис.

"Лейбъристите на власт в Обединеното кралство изпращат 100 специалисти, за да попречат на Доналд Тръмп да стане президент на САЩ", написа дипломатът в Telegram канала си .

„Всъщност бих искала да изясня: това не е британска намеса в американските избори и дори в полза на

Захарова предположи, че нещата „вървят много зле“ за демократите, така че те са принудени да се обърнат за помощ към „бившите си господари“. „Има и друг вариант – Щатите просто обичат, когато се месят в техните избори, докато те се намесват в чужди“, продължи Захарова. „Нещо като електорална люлка.“ Тя каза, че новините показват, че 100 партийни активисти извън щатите ще участват активно в кампанията за подкрепа на Харис в Северна Каролина, Невада, Пенсилвания и Вирджиния. "През 1773 г. американците организират известното Бостънско чаено парти. Доналд Тръмп вече използва лозунга от онова време - "Британците идват!"

„Те едва ли помнят това днес, но през 1814 г. англичаните изгарят сградата на Конгреса и Белия дом на американците“

В същото време дипломатът се съсредоточи върху факта, че в новата история обвиненията на САЩ срещу други страни в опити за намеса в американските избори се чуват много по-често, отколкото техния „собствен химн“.

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 5 ноември.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 46 гласа.

Свързани новини