Отидете към основна версия

3 222 30

Над 30 убити при антитерористична операция в Украйна

  • украйна-
  • убити-
  • операция-
  • антитерористична

В разследването на трагедията в Одеса ще участват чуждестранни експерти

Снимка: AP/БТА

Над 30 души са убити по време на провеждането на антитерористичната операция в Източна Украйна, предаде агенция УНИАН, като се позова на министъра на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков.

Загубите на украинските сили за сигурност са 4 убити и 20 ранени.

Тази сутрин започна закритото заседание на Върховната рада на Украйна. На заседанието ще бъде изслушана информацията на длъжностните лице във връзка с провежданата антитерористична операция в Източна Украйна и дестабилизацията на ситуацията в Южна Украйна.

Същевременно беше обявено, че 48 души са безследно изчезнали след пожара в Дома на профсъюзите в Одеса на 2 май.

В разследването на трагедията ще участват чуждестранни експерти.  В моргите все още има неразпознати тела, съобщи украинската телевизия ТСН.

Летището на най-големия регионалната столица Донецк е затворено за кацащи и излитащи самолети съобщи Франс прес. Властите на летището не посочват причина за затварянето му.

Чешкият президент Милош Земан предупреди, че ситуацията в Украйна, след ескалацията на насилие в Одеса, може да прерасне в гражданска война или да доведе до военна интервенция.

В същото време руският вестник „Взгляд" зададе въпроса защо Русия не изпраща войска в Донецка област- най-малкото да предотврати жертвите в Славянск?

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: