Last news in Fakti

7 Май, 2014 10:24 2 989 0

Ожесточени сражения се водят в Мариупол и Славянск

  • славянск-
  • мариупол-
  • украйна

Русия готви психологическа война с Украйна

В Източна Украйна сраженията продължават с непрекъсваща интензивност, съобщава РБК. В социалните мрежи се появяват съобщения за тежки боеве в стратегическите градове Славянск и Мариупол.

РБК-Украйна съобщава, че проправителствените сили са успели да си върнат контрола над сградата на градския съвет, която от 13 април беше в ръцете на проруските сили. Свидетели посочват, че горят складове близо до железопътната гара на Мариупол. 11 активисти, агитиращи за провеждане на референдум в Мариупол, са задържани от официалните власти. В центъра на града са вкарани булдозери, които да разчистят барикадите.

От сутринта се чува и стрелба във всички райони на Славянск. Националната гвардия на Украйна е възобновила настъплението си срещу барикадите на сепаратистите. Според местни хора украинските военни са обкръжили Славянск и не позволяват на мирните граждани да го напуснат, като обстрелват колите им. По непотвърдена информация към града се придвижват артилерийски установки „Град".

Славянск се намира в бедствено положение. Улиците са пусти. Много от жителите на града спят на работните си места, защото се страхуват, да не бъдат убити. Сепаратистите съобщават, че сражения се водят за контрола над ключови кръстовища в града.

Русия готви психологическа война с Украйна, съобщава РБК, позовавайки се на източник от руското министерство на отбраната.

Близо до границата са прехвърлени десет бронетранспортьора, снабдени с техника за излъчване на съобщения. Те се използват за оказване на психологически натиск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: