Отидете към основна версия

3 949 8

Русия прехвърля в Украйна професионални наемници

  • донбас-
  • украйна

Заедно с това през границата контрабанда се прехвърля усилено въоръжение за биещите се за независим Донбас

Снимка: АП/БТА

Властите в Русия са започнали широкомащабна кампания по набирането на наемници, които да се бият в Източна Украйна. През последните две седмици в така наречените формирования на опълчението се наблюдава посъвместната замяна на военнослужещи от руските спецчасти с професионални наемници.

Това обяви ръководителят на Центъра за военно-политически изследвания Дмитрий Тимчук.

„Това са предимно военни от запаса, които имат богат военен опит от службата си в руските специални части и в Кавказ. Набирането на професионалните военни става по цялата територия на Русия“, написа в профила си във Фейсбук Тимчук.

Дори и в Хабаровския край във военните окръжия се привикват мъже, които са служили в спец частите на руското външно разузнаване и им се предлага добро заплащане, за да се включат в редовете на действащото на територията на Украйна „проруско опълчение“.

Заедно с това през границата контрабанда се прехвърля усилено въоръжение за биещите се за „независим Донбас“.

Дмитрий Тимчук предупреждава, че растящата безработица в региона на Донбас е допълнителен стимул за останалите без работа местни жители да се включат в редовете на опълчението при положение, че ще взимат и пари. 

Междувременно стана известно, че един „опълченец“ е бил убит, а други няколко са били ранени при последните сражения с украинските части. Официален Киев призна за няколко ранени. И.д. президентът Олександър Турчинов съобщи, че пост на проруските сили край Краматорск е бил унищожен.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: