Отидете към основна версия

3 893 12

SPA столицата ни с мерки срещу COVID-19

  • велинград-
  • коронавирус-
  • мерки
Снимка: Shutterstock

На 14 март след заседание на общинския Щаб за предприемане на мерки против разпространението на COVID-19, кметът д-р Костадин Коев издаде заповед, с която се предприеха допълнителни мерки, отнасящи се за община Велинград.

Националният телефон 112 ще приема обаждания с въпроси за обхвата на заповедта на Министъра на здравеопазването, на които ще отговарят служители на министерството по максимално бърз, адекватен и компетентен начин и да бъде взето необходимото решение.

На 14 март се проведе извънредно заседание на Областния кризисен щаб за борба с коронавирус COVID-19 в Пазарджик. Според взетите решения съвместни екипи от служители на РЗИ- Пазарджик, ОДМВР- Пазарджик и ОДБХ Пазарджик ще извършват системни проверки на увеселителни и питейни заведения, игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване,, кафе сладкарници и др. в област Пазарджик и ще следят за стриктно спазване на заповедта на министъра на здравеопазването.

Кметовете на населени места от областта ще упражняват ежедневен контрол по спазване режима на лицата, поставени под карантина. При констатирани нарушения ще се уведомяват РЗИ Пазарджик и ТП на НОИ Пазарджик.

В „МБАЛ Велинград“ няма инфекциозно отделение, така че при нужда, след подаване на сигнал на телефон 112, пациентите ще бъдат извозени със специално оборудвана линейка и настанени в “МБАЛ-Пазарджик" АД или друга специализерана болница.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини