Отидете към основна версия

2 665 19

Пулмологът д-р Симидчиев: Колективният имунитет трябва да е цел

  • коронавирус-
  • мерки коронавирус-
  • д-р александър симидчиев-
  • пулмолог

Здравната система трябва да наложи строг контрол, за да не изпадне в колапс

Снимка: БГНЕС

Колективният имунитет срещу коронавируса не трябва да бъде стратегия на здравната ни система, а да бъде цел, ако искаме да постигнем дългосрочен успех в борбата със заразата. Това коментира пулмологът д-р Александър Симидчиев в ефира на Nova.

“Тази цел може да бъде постигната по различен начин или с различна скорост“, казва лекарят. “Ако тя се постигне бързо, се получава нещо подобно на взрив. Стратегията трябва да е дозирана, толкова колкото може да поема нашата здравна система, за да няма допълнителна смъртност“.

Фактът, че в момента няма утвърдени медикаменти, които категорично да повлияват на развитието на COVID-19, прави решението за търсене на лекарска помощ не до там важно, според медика. Но той подчерта, че при недостиг на въздух болниците са мястото, където дишането ни може да бъде поддържано до отшумяване на проблема.

По отношение на въздействието на хлорина, с който се говори в последните седмици, д-р Симидчиев каза, че “някои смятат, че той работи много добре, но други все още имат съмнения, че токсичността му превишава ползите“.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини