Отидете към основна версия

4 137 15

84% спад в потреблението на бензин в Испания

  • испания-
  • бензин-
  • спад-
  • коронавирус

Потреблението на бензин в Испания е отбелязало огромен спад по време на коронавирусната епидемия. Според актуална информация, през четвъртата седмица на карантината испанците са купували 84% по-малко бензин в сравнение с последните 7 дена преди въвеждането на блокадите. Това предаде Reuters.

Тъй като много от пътищата са празни, а производствените линии са спрени, общите продажби на бензин в страната за периода 5-12 април са с 84% по-ниски, отколкото през седмицата от 8 до 14 март, показват данни на Испанското министерството на енергетиката и околната среда.

Сблъсквайки се с едно от най-тежките коронавирусни огнища, Мадрид затвори повечето си граждани почти изцяло по домовете им на 14 март.

Данните на правителството показват, че продажбите на дизел и керосин са спаднали съответно с 62% и 93% през седмицата, приключваща на 12 април.

Властите твърдят, че наложената карантина е помогнала за забавянето на разпространението на заразата. Испания е втората страна по потвърдени случаи на коронавирус със 177 633 заразени и третата по смъртност от болестта с 18 579 починали.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини