Отидете към основна версия

6 525 45

Даниел Вълчев: Не остана багер, до който Борисов да не се е снимал

  • коронавирус-
  • мерки-
  • даниел вълчев

Не може да има такава отживяла милиционерщина като неотложност на пътуването

Снимка: Архив

Не остана багер, с който премиерът Бойко Борисов да не се снимал, заяви в ефира на bTV проф. Даниел Вълчев, бивш вицепремиер и министър на образованието.

Колко неотложно бе отиването на министър-председателят на една магистрала, попита в предаването "Лице в лице" той, коментирайки ограничителните мерки във връзка с епидемията от коронавирус.

Юристът поздрави полицаите, които реагирали правилно на КПП-тата, но възрази срещу възраждането на известна милиционерщина, пример за която е точно графата в декларацията с "неотложните мерки".

Според него всички хора в рисковата група да се разболеят от Ковид - 19 - възрастни и с придружаващи заболявания, трябва да спазват социална изолация, но младите и здравите трябва да са "на улицата и да работят".

Даниел Вълчев подчерта, че ограничаването на основно права, каквото е правото на придвижване може да стане със закон, но в никакъв случай - със заповед. Още повече с такава, в която пише "до второ нареждане".

Не може да се ограничават права "до второ нареждане", подчертава юристът. Според него трябва да има закон, в който подробно и ясно да се каже кои права се ограничават.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 60 гласа.

Свързани новини