Отидете към основна версия

4 637 15

All Inclusive и „Шведската маса” остават

  • турция-
  • туризъм-
  • шведска маса-
  • all inclusive-
  • пандемия-
  • коронавирус

Турция очаква чуждестранните туристи в края на август

Снимка: Shutterstock

All Inclusive и „Шведската маса” остават в турските хотели, като по този начин беше опровергана предишна информация, че комплексите се отказват от този вид предлагане на храна във връзка с пандемията от коронавирус.

„Не говорим за анулиране на All Inclusive и „Шведската маса”. Как могат да бъдат отменени, след като през 2019 г. подписахме договори с туристически агенции за продажбата на тези услуги през настоящия сезон? Медиите неправилно тълкуват думите на нашия министър“, каза президентът на Федерацията на хотелиерите в Турция (TUROFED) Сурури Чорабатир. Става дума за повишаване на санитарните стандарти, по-голяма социална дистанция и промени в някои познати начини за предоставянето на услугите. „Това е нормално в условията, които ще се развият след пандемията. Освен това разбираме, че за първи път няма да има толкова клиенти, колкото обикновено, а хотелите ще работят под капацитета си. Следователно, ще им бъде лесно да осигурят необходимите хигиенни мерки и безопасно разстояние между хората“, казва Чорабатир.

Туристическият сезон с чужденци в южната ни съседка се очаква да започне в края на август. При благоприятна епидемиологична ситуация, Турция ще позволи въздушния трафик с онези страни, в които пандемията ще намалее и няма да се регистрират нови случаи на зараза.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.

Свързани новини