Отидете към основна версия

2 813 10

В Русия: Ще се наложи да върнем карантината и маските

  • русия-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • маски-
  • карантина

В Русия може да започне втора вълна, ако хората не спазват предпазните мерки

Снимка: БГНЕС/ EPA

Ще се наложи да върнем карантината и маските. С това заглавие „Свободная преса“ пише, че властите на редица руски региони въвеждат отново по-строги антивирусни рестрикции.

Броят на болните в различни части на федерацията продължава да расте - хората много избързаха да се отпуснат, а заразата не си е отишла, пояснява вестникът. В Русия може да започне втора вълна от COVID-19, ако хората не спазват предпазните мерки, на първо място по курортите из страната. Това заяви инфекционистката Галина Кожевникова, цитирана от „Известия“ и „Лента“.

През септември в Русия се очаква повишена заболеваемост, тъй като повечето пътешественици ще се върнат в родината. Юли беше най-тежкият месец в историята на коронавирусната пандемия, която добива все по-застрашителни мащаби, отбелязва руският в. „Комерсант“, цитиран от БНР. През изтеклия месец на планетата са регистрирани над 8 милиона инфекции - почти колкото през предходната половин година. Пандемията набира сила, предупреждава и Световната здравна организация. Русия е на четвърто място в света по брой заразени с коронавирус.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.

Свързани новини