Отидете към основна версия

2 113 11

Тръмп напусна за кратко болницата

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • коронавирус-
  • здраве-
  • болница

Американският президент е заразен с COVID-19

Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът Доналд Тръмп, който се лекува от коронавирусна инфекция в болница, направи ново видеообръщение към своите последователи в социалните мрежи. Във видеото Тръмп благодари на медицинските специалисти, които се грижат за него.

"Беше интересно пътуване. Научих много за COVID-19. Научих го като наистина се върнах на училище. Това е истинското училище. Но го схванах, разбрах го. Много е интересно, ще ви го разкажа... Междувременно... Обичаме Съединените щати и това, което се случва. Благодаря ви!", каза Тръмп, цитиран от БНР.

По-рано се появи информация, че американският президент може да бъде изписан от болницата. Тръмп напусна за кратко военната болница "Уолтър Рийд" в предградие на Вашингтон, предадоха световните агенции. Тръмп беше с маска в кола, в която се намираха най-малко още двама души също с маски. През стъклата на возилото си той помаха на свои симпатизанти, събрали се близо до сградата на болницата. След това той се върна в лечебното заведение.

Кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ Джо Байдън даде пореден отрицателен тест за коронавируса, предаде AP. Това е трети тест, на който той се подлага от петък насам, след като стана ясно, че президентът Доналд Тръмп, с когото бяха на диспути в Кливланд, е заразен.

Междувременно Белият дом е предоставил на властите на щата Ню Джърси имената на над 200 души, които са били на прояви, свързани с обиколката на Доналд Тръмп за набиране на средства за предизборната му кампания в Бедминстър в четвъртък, предаде Ройтерс. Здравните власти на Ню Джърси са се свързали с хората, които са били на проявите и са им препоръчали да се наблюдават за симптоми и да се самоизолират, ако са били в тесен контакт с президента и с хора от персонала му.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.

Свързани новини