Отидете към основна версия

2 273 12

Чечения отмени задължителното носене на маски

  • чечня-
  • маски-
  • коронавирус-
  • забрана-
  • власти

Президентът Кадиров съобщи, че отпадат и ограниченията за преминаване на границите на страната

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Чеченските власти отмениха задължителното носене на маски на обществени места. „До това решение стигнахме след детайлно проучване на епидемиологичната обстановка в региона. Тя е доста благоприятна“, написа в своя профил в Telegram президентът Рамзан Кадиров.

Препоръката да се носят маски остава за хората, които влизат в рисковите групи, както и за онези, които не са преболедували или наскоро са си поставили ваксина.

Чеченският президент също така съобщи, че отпадат и ограниченията за преминаване на границите на страната. Решението е взето в резултат на засиления туристически интерес към Чечня.

По-рано за премахване на част от мерките, включително задължителното носене на маски, се обяви Удмуртия. От 12 февруари мярката ще стане препоръчителна. Властите препоръчаха маски да носят тези, които не са боледували от коронавируса или наскоро са си поставили ваксина.

Някои региони, включително Татарстан, не поддържат решението на Удмуртия. Доводът е, че човек може да бъде вирусоносител дори да е носител на антитела. Калининград и Крим също все още се въздържат от премахване на забраната.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини