Last news in Fakti

10 Февруари, 2021 16:55 2 264 12

Чечения отмени задължителното носене на маски

  • чечня-
  • маски-
  • коронавирус-
  • забрана-
  • власти

Президентът Кадиров съобщи, че отпадат и ограниченията за преминаване на границите на страната

Чечения отмени задължителното носене на маски - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Чеченските власти отмениха задължителното носене на маски на обществени места. „До това решение стигнахме след детайлно проучване на епидемиологичната обстановка в региона. Тя е доста благоприятна“, написа в своя профил в Telegram президентът Рамзан Кадиров.

Препоръката да се носят маски остава за хората, които влизат в рисковите групи, както и за онези, които не са преболедували или наскоро са си поставили ваксина.

Чеченският президент също така съобщи, че отпадат и ограниченията за преминаване на границите на страната. Решението е взето в резултат на засиления туристически интерес към Чечня.

По-рано за премахване на част от мерките, включително задължителното носене на маски, се обяви Удмуртия. От 12 февруари мярката ще стане препоръчителна. Властите препоръчаха маски да носят тези, които не са боледували от коронавируса или наскоро са си поставили ваксина.

Някои региони, включително Татарстан, не поддържат решението на Удмуртия. Доводът е, че човек може да бъде вирусоносител дори да е носител на антитела. Калининград и Крим също все още се въздържат от премахване на забраната.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимаскър

    15 2 Отговор
    Искам у Чечня
  • 2 Тези са с имунитет

    8 3 Отговор
    По рождение не им трябват маски
  • 3 Мангъров

    13 0 Отговор
    И м-м-ного п-п-правилно.
  • 4 Д-р Менгеле

    1 13 Отговор
    АКО ИМ ИЗПРАТИМ МАНГЪРА, ТЕЖКО ИМ ГОРКО! А АКО В ДОБАВКА СЛОЖИМ И ПИКЛЬОТО РУМЕН ПЕТКОВ, ЩЕ ТРЯБВА ДА ЗАСЕЛВАМЕ ТЕЗИ ТЕРИТОРИИ - ОКАЗА СЕ, ЧЕ НЕ САМО ПРЪДНЯТА Е ВИРУСОНОСИТЕЛ, НО И УРИНАТА ( ОКСФОРД К 19.376 RT)
  • 5 Зайко Байко многознайко

    2 9 Отговор
    Редакционната колегия, има Gooogle, има атласи има електронни карти, сверете си часовниците бре хора! Пише се Чечня или Чеченска Република а не Чечения!🙊🙉🙈 Не ги мислете, там Рамэан Кадиров ако им нареди да ходят голи , на ръце и беэ маски ще го направят. Една от най-ужасните диктатури в света.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 🙂🙂🙂🙂

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Зайко Байко многознайко":

    Хубав народ са,борбени,възпитани,гостоприемни,трудолюбиви,съхранили обичаите,вярващи,за жалост малочислен.

    Коментиран от #8

  • 7 ЕЙ ТИКВО

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Зайко Байко многознайко":

    слаби познания имаш за чеченците , еле па да си бил там , а КАДИРОВ ИЗОБЩО НЕ Е ЕДНОКНИЖНИК КАТО НАШИЯ ,,ДЕМОКРАТ"................. !
  • 8 Рико

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "🙂🙂🙂🙂":

    И Москва продължава данък да им плаща. Вероятно са добре икономически, но чак пък туристически интерес.

    Коментиран от #9

  • 9 Брендилия

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Рико":

    Забранените книжки 1984-5 година има една със заглавие "Чеченците са българи". За съжаление само ми я дадоха да я прочета 2004 и си я взеха

    Коментиран от #11

  • 10 Незнайко

    4 0 Отговор
    Тези с по-разумни от всичката Европа, Азия, Америки и Космоса.
  • 11 Рико

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Брендилия":

    Не го знаех. Да ти кажа честно ,от егоистични съображения (за да си щадя нервите )по онези места за българи не се ровя. Представям си великата какви мърсотии е забъркала и трябва да се побъркам когато ги чета. Може да се тръгне от името - мисля е Ичкерия, ти ще ме поправиш, ако греша.

    Коментиран от #12

  • 12 Брендилия

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Рико":

    Много е сложно, защото там християни няма. Имат подобен на нашия Възродителен процес, но далеч по страшен с изселване в СССР. Това се случва 1944. Националният им празник е 23.02. Не ми се пише колко са били избити. Българи са, това е сигурно