Отидете към основна версия

3 226 28

Илиян Василев: Чрез Турски-Балкански поток внесохме вируса на COVID-19

  • коронавирус-
  • мерки-
  • covid-19

Никакви мерки не засегнаха движението на италианските работници тъй като работеха по "стратегически обекти"

Снимка: БГНЕС

Една година след първия случай на КОВИД-19 у нас - да си спомним откъде дойде и причината. Двата първи регистрирани случая бяха в Габрово и Плевен.

Това коментира във "Фейсбук" Илиян Василев.

Въпреки че информацията се криеше, поне в единият от тях връзката бяха италиански работници от компанията Аркад, базирана в Милано, епицентъра на заразата в Италия, които работеха по Балкански поток.

Никакви мерки не засегнаха движението на италианските работници тъй като работеха по "стратегически обекти", който по нареждане на Борисов имаше изключителен статут - извън всякакви закони - и по отношение на движението на работници, и по отношение на разрешителни за работа на руски и беларуски работници, и на съгласувателни процедури за въздействие върху околна среда, археологически разкопки, контрол върху средствата.

Допълнително заради неспазването на мерки от всякакъв характер, технологична дисциплина, по безопасност на труда и т.н., и бързане, загинаха поне 5 работници, но медиите покриха тези престъпления.
Така че благодарение на Турски-Балкански поток внесохме вируса. Не че нямаше да дойде от другаде - нямаше как да останем изолирани, но да се знае.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 25 гласа.

Свързани новини