Отидете към основна версия

2 176 10

„Синофарм“ и „Синовак“ ще доставят ваксини за програмата „Ковакс“

  • ковакс-
  • синофарм-
  • синовак-
  • ваксини

Двете китайски фармацевтични компании ще предоставят на „Ковакс“ 11 милиона дози ваксини в рамките на 4 месеца

Снимка: Shutterstock

Китайските компании „Синофарм“ и „Синовак“ ще доставят над 100 милиона дози ваксина срещу COVID-19 на глобалната програма за справедливо разпределяне на ваксини „Ковакс“, съобщи радио „Китай“.

По думите на говорителя на Министерството на външните работи Джао Лидзиен, това е още една стъпка на Китай в изпълнение на обещанието му да превърне ваксините в глобален продукт, давайки своя принос в глобалната борба с вируса.

Двете китайски фармацевтични компании ще предоставят на „Ковакс“ 11 милиона дози ваксини в рамките на 4 месеца, които са предназначени главно за развиващите се държави, каза Джао Лидзиен.

„Като най-голямата развиваща се страна и отговорен член на международната общност, Китай не поставя на приоритетно място своите интереси, противопоставя се на ваксинния национализъм, винаги поддържа концепцията за общност на споделена съдба в здравеопазването и насърчава с практически действия международното сътрудничество за ваксиниране и работи за достъпността на ваксините за развиващите се държави“, добави още говорителят.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.

Свързани новини