Отидете към основна версия

5 536 114

Даниела Горчева: Не искам утре да роня сълзи над ковчезите на приятелите си

  • даниела горчева-
  • коронавирус-
  • мерки

Инатете се още. Утре ще ви погребват или вие ще погребвате най-скъпите си същества

Снимка: БГНЕС

Не искам утре да роня сълзи над ковчезите на приятелите си, които не са се ваксинирали, понеже се съмнявали в науката, а вярвали на бабини ми деветини и мангъровци.

Това коментира във "Фейсбук" Даниела Горчева.

А Мангъров трябва да бъде изправен на съд за умишлена дезинформация във време на световна пандемия и да му бъдат отнети правата на лекар до края на живота.

Разберете , че:
- Шансът, ако не сте ваксинирани, да НЕ се разболеете от ковид, е НУЛА.

- Няма ракийка, няма салатка, няма бг ген, който да ви опази.

- България е на първо място в света по увеличена смъртност на глава от населението, откакто е започнала пандемията - и то при спестена първа вълна, която нанесе най-големите поражения в гъсто населените държави. Каквато България не е.

- Шансът след ковид да сте погребан или да сте инвалид, да сте развалина в продължение на месеци и години, е огромен.

- Непростимо е що-годе образовани хора да не вярват на науката, а на психопати, жадни за медийна слава, непростимо е да има безплатна ваксина и да отказвате да се ваксинирате, въпреки че

ФАКТИТЕ са безспорни:

- Ваксините са безопасни, има вече над един милиард ваксинирани, ваксинираните са защитени от тежко разболяване и смърт вследствие на зараза с ковид-19. Ваксините са едно от най-големите научни постижения на човечеството.

- Вирусът е коварен, разсипва кръвоносната система на човека и уврежда вътрешните органи.

- Дори млади, здрави хора, водили здравословен начин на живот и спортували, месеци след прекаран ковид са като старци и нямат сили за нищо, а качването по стълби им се струва невъзможно усилие.

- Естественият имунитет не е траен, трябва да имате поне една ваксинация, ако сте го преболедували, за да сте сигурни, че няма да ви връхлети втори път и това да се окаже фатално.

Инатете се още. Утре ще ви погребват или вие ще погребвате най-скъпите си същества.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 84 гласа.

Свързани новини