Отидете към основна версия

2 921 83

Балтов: Чака ни пета вълна, ако продължаваме така с ваксинацията

  • асен балтов-
  • пета вълна-
  • продължаваме така-
  • ваксинацията

Министър Стойчо Кацаров няма организационни качества да направи нещо с пика на тази криза, казва бившият директор на "Пирогов"

Снимка: БГНЕС

Това, което виждаме е резултатът от лошо взетите мерки от служебното правителство и президентът Румен Радев. Мерките бяха неадекватни и ненавременни, а ваксинацията липсваше през лятото. Хората, които са се ваксинирали, сега оценяват какво са придобили, защото се вижда, че в болница рядко влизат ваксинирани. Четвъртата вълна е вълната на неваксинираните. Това коментира бившият шеф на "Пирогов" Асен Балтов в ефира на bTV.

"Персоналът в болниците в момента изнемогва. Подкрепям изцяло ваксинацията, ако продължаваме по същия начин, ще имаме и пета вълна. Заболеваемостта е 887 на 100 000 души, ние вече не вървим по плана на министерството на здравеопазването. Министър Стойчо Кацаров няма организационни качества да направи нещо с пика на тази криза. В болниците няма места, реанимациите са запълнени, ангажираните в реанимации издъхват. Лично аз като един от организаторите на най-голямата Спешна болница по време на пандемията ми костваше огромни усилия да се оборудваме и да поемем тежестта", коментира Балтов.

"Когато имаш предел, трябва много бързо да взимаш мерки. Не може да се криеш зад едни експертни съвети и да казват "Експертният съвет ми предложи". Взима го решението министърът, експертният съвет дава експертиза".

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 47 гласа.

Свързани новини