Last news in Fakti

3 Юни, 2022 18:08 1 481 17

Асен Балтов: В „Пирогов“ има игра с цифрите, до момента не е доказано да е имало злоупотреби

  • асен балтов-
  • пирогов-
  • игра-
  • цифри-
  • злоупотреби

Според бившия шеф на болницата министър Асена Сербезова не се справя с поста си 

Асен Балтов: В „Пирогов“ има игра с цифрите,  до момента не е доказано да е имало злоупотреби  - 1
Снимка: БГНЕС

В УМБАЛСМ „Пирогов“ има игра с цифрите. Когато ме назначиха за директор на болницата, тя беше с 13 млн. лева загуби. На следващата година бяхме намалили задълженията. Сега виждаме, че дългът е нараснал. Тъжното е, че се назначава прокурист, който да учи сегашния изпълнителен директор как да управлява. Това е допълнителен човек, на който трябва да му се плаща заплата, което е нов разход. Това заяви уволненият директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и настоящ депутат от ГЕРБ - СДС проф. Асен Балтов в предаването „Денят на живо“ по NovaNews

„Прокуристът трябва да предложи някакъв план за спасяване на болницата. Да не забравяме, че по времето на ГЕРБ бе направена инвестиция за 50 млн. лева в болницата. „Пирогов“ потенциал. Въпреки това, виждаме, че задълженията на болницата растат, което показва, че се управлява лошо“, обясни той, цитиран от novini.bg.
„Текат дела, но до момента не е доказано да е имало злоупотреби. Назначени са експертизи и делото се бави. Бившият здравен министър Стойчо Кацаров направи така, че най-тежките COVID болни бяха настанявани в „Пирогов“. Тези пациенти не струваха толкова, колкото бе клиничната пътека и болницата натрупа задължения. По никакъв начин не се помогна на болницата. Задължиха се държавните болници да лекуват тежките случаи, а частните поеха леките и те сега се справят по-добре“, обясни проф. Асен Балтов.

По думите му министър Сербезова не се справя на поста си. Той посочи, че лечебните заведения продължават да затъват в дългове, за второто тримесечие са нараснали. Чудя се защо болниците ще вземат по-малко пари от извънболнична помощ. Болниците ще затъват още, прогнозира проф. Балтов, като не скри неодобрението към новата здравна реформа.

„Никой от нас не е получавал повече пари от разписаните от НЗОК. Въпросът е как собствениците на частни болници получават толкова високи заплати“, чуди се бившият директор на болница „Пирогов“.
„Трябва да се предвидят средства за борба със следващите варианти на COVID“, предупреди той. „Ваксините не действат на подвариантите. Не по-късно от септември ние ще имаме нова вълна и в България“, смята лекарят.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    19 1 Отговор
    КРАДЕЦ......МАЗЕН

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Играта

    21 1 Отговор
    е твоя , както и всичките далавери за стотици милиони ! Всъщност , много бързо хукна да се оправдаваш , жалък депутато , направен такъв , само за да ти спасяват кожата ! Морал = "0" и позор за медиците ! За читавите !
  • 4 Игра

    17 1 Отговор
    Играл си с цифрите , изваждал си.
  • 5 Гешо Келешо

    16 0 Отговор
    Затвор за Балтов!
  • 6 Киро Играча

    17 0 Отговор
    "Тези пациенти не струваха толкова, колкото бе клиничната пътека и болницата натрупа задължения."

    Трогнах се от загрижеността на въпросният господин към болните.
  • 7 Корумпето Балтов!!

    15 1 Отговор
    Докато е Гешев гл Прокурор всички Политици Крадци ще са Невинни!?
  • 8 Тома

    8 0 Отговор
    Няма кой да докаже кражбите защото каскета ги пази

    Коментиран от #13

  • 9 СПИРО ТОЧНИЯ

    8 0 Отговор
    БАЛТААА,БАЛТА ,КАК Е МАРКИРОВКАТА БЕ ЧИК-ЧИРИК
  • 10 Лост

    7 0 Отговор
    Друго си е да те возят в джипката като куфар.
  • 11 Асенчо да те питам:

    7 0 Отговор
    Ако те назначат пак на 90 000 лева заплата ще намалиш ли дълговете?
  • 12 Хе,хе...!

    7 1 Отговор
    Самият Балтов си признава,че в Пирогов има игра на цифрите...!А твоята отговорност тогава къде е в тази ..игра на цифрите,драга ми ГЕРБ-аджийска подлого...?!?!...
  • 13 БГ-Гражданин!

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Тома":

    Наш Кирчо се засили да защищава Усраина и забрави за това,за което го избра народа...!Да се бори срещу корупцията и лицата им,едно от които е именно Другаря Куфар от задната седалка на Жипко-Бибитко-Другаря Балтов...
  • 14 асенчо

    7 0 Отговор
    Вие с кацаров играете комбина! Той те уволнява за да прикрие кражбите! Ако влезеш в Пирогов няма и следа от вложените 50 000 000/ петдесет милиона/ лева. На масата на Кацаров лежаха докумени които веднага те правят престъпник , но той не се вьзползва от тях, просто натопи Пепи Атанасов! Скрий се защото, ако се показваш пак ,ще ни амбицираш да ги разкрием и тогава заедно със стойчо и не само с него на Кьовеши!
  • 15 Ани Ефремова

    6 0 Отговор
    Никога не търси Балтов за лечител!
  • 16 Балтов, Директорите това число и ти

    1 0 Отговор
    Крадохте Яко, имало "игра с цифрите" !! Краде те Яко, няма Прокуратура!! Има, но има други функции!!!
  • 17 Балтов, Директорите това число и ти

    1 0 Отговор
    Крадохте Яко, имало "игра с цифрите" !! Краде те Яко, няма Прокуратура!! Има, но има други функции!!!