Отидете към основна версия

2 618 17

Плавното нарастване на COVID случаите не тревожи властите

  • испания-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

При 90% ваксинирано население над 12-годишна възраст Испания е пример за останалите държави по света и за разлика от тях няма сериозен повод за притеснение от нова вълна

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Плавно нарастване на кумулативната честота на случаите на Covid-19 през последните две седмици се наблюдава в Испания. Те вече са над 100 на 100 000 жители, но въпреки това министърът на здравеопазването Каролина Дариас твърди, че няма повод за притеснение.

В интервю за испанската държавна телевизия министър Дариас заяви, че при 90% ваксинирано население над 12-годишна възраст Испания е пример за останалите държави по света и за разлика от тях няма сериозен повод за притеснение от нова вълна.

В момента върви кампания по поставянето на бустерна доза на ваксинираните над 70-годишна възраст и на уязвимите групи, но все още няма решение дали е нужно да се поставя трета доза и на по-младите.

За последните 24 часа са регистрирани 6 315 новозаразени и 29 смъртни случая, което според нея е ниска цифра в сравнение с останалите европейски държави.

Затова тя не е привърженик на задължителното налагане на автономните региони на използването на зеления европейски сертификат.

Според Дариас Covid паспортът трябва да се използват по преценка на самите региони и то в отделни сектори, като дискотеките и ресторантите, а не навсякъде както в други държави.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 8 гласа.

Свързани новини