Last news in Fakti

19 Ноември, 2021 22:30 5 740 66

Хиляди на опашки за ваксини на фона на скок на инфекциите

  • германия-
  • ваксина-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • австрия

Ситуацията с коронавируса в Германия е драматична, каза в сряда канцлерът Ангела Меркел

Хиляди на опашки за ваксини на фона на скок на инфекциите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германци и австрийци бързат да се ваксинират срещу коронавируса в момент, когато инфекциите бележат ръст, а правителствата налагат ограничения за неваксинараните, сочат последни данни, съобща БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Германия и Австрия имат едни от най-ниските показатели на вакснирани в Западна Европа и в момента са епицентър на нова вълна на пандемията с настъпването на зимата.

Германското здравно министерство съобщи, че във вторник са се ваксинирали 436 000 души, включително 300 000 с подсилваща доза, което е най-висок показател от близо три месеца. Пред имунизационните центрове в цялата страна се извиват опашки.

"Това е знак, че много граждани са осъзнали нуждата от ваксинация", каза правителственият говорител Щефен Зайберт. Той добави обаче, че нивата на ваксинациите все още не са достатъчно високи.

Около 65 процента от населението на Австрия е напълно ваксинирано срещу коронавируса, както и 68 процента от населението на Германия, но те са далеч зад държави като Италия и Испания, които бяха много по-силно засегнати при първите вълни на пандемията.

Сабине Дитмар, здравен експерт в Германската социалдемократическа партия (ГСДП), каза, че се надява на ден да могат да бъдат ваксинирани по 1,4 милиона души, ако ваксините се поставят в компаниите работодатели, от личните лекари и от мобилни имунизационни екипи, както и във ваксинационни центрове.

В Австрия дневният брой на поставяните ваксини нарасна до близо 73 000 през миналата седмица, спрямо близо 20 000 през октомври, сочат официални данни, макар че по-голяма част от тях са били подсилващи, а не първи дози.

Австрия въведе локдаун за приблизително два милиона души, които не са със завършен ваксинационен цикъл. (Австрия реши днес да въведе пълен локдаун от понеделник и задължителна ваксинация срещу КОВИД-19 от 1 февруари догодина - бел. ред.). Страната има един от най-високите темпове на разпространение на заразата на континента, като заболеваемостта изчислена на седмична база е 925 на 100 000 жители, спрямо 320 на 100 000 души в Германия. Общият брой на починалите от COVID-19 в Австрия от началото на пандемията е 11 848 души.

Съседна Швейцария, която не наложи ограничения за ваксинираните, отбелязва по-малък успех в новата ускорена кампания за ваксинация. Страната убеди едва 35 000 души да си сложат първа доза през миналата седмица.

Части от Германия, включително столицата Берлин, изискват доказателство за ваксинация или неотдавнашно преболедуване на COVID-19 за всички развлекателни дейности на закрито. (Това ограничение беше въведено вчера на среща националните и регионалните лидери в национален мащаб за райони, където броят на хоспитализациите надвишава определен праг - бел. ред.) Германия планира също да принуди хората, използващи обществен транспорт или ходещи присъствено на работа да представят отрицателен тест за COVID-19 или да доказват, че са преболедували заразата, или че са ваксинирани.

Ситуацията с коронавируса в Германия е драматична, каза в сряда канцлерката Ангела Меркел.

В сряда страната регистрира 52 826 нови случая на COVID-19, което е скок с една трета в сравнение с преди една седмица и още един дневен рекорд. През същия ден са регистрирани 294 смъртни случая от COVID-19, с което общият брой на починалите от заразата в Германия достигна 98 274 души.

"Все още не е късно да направите избор за поставяне на първа доза", каза Меркел на събрание на кметове на германски градове и добави: "Всеки, който се ваксинира защитава себе си и околните. Изходът от пандемията е да се имунизират достатъчно хора".


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 44 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    101 11 Отговор
    Мн ми интересно, какво ще се случи уикенда в австрия понеже там хората поумнвха и положението стана не търпимо, дано ковид балона накрая се спука

    Коментиран от #4

  • 2 честен ционист

    26 49 Отговор
    Тия дойчовци много бързо се пречупват, а още не сме им забранили да влизат в хранителни магазини. Тогава ще почнат сами да си ги поставят, не че Ганчо няма да се втурне към шота, като Кирчо му каже, че от 1/12/2021 на работно място само със сертификатче.

    Коментиран от #10, #18, #51

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 др Гей Билтс

    92 10 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Утре във Виена ще има много военни и полиция, но този път като част от протеста.

    Коментиран от #22, #62

  • 5 уаси Тито

    33 11 Отговор
    Насам народее,не се натискайте,ще счупите сергията!Ваксините свършват!!!
  • 6 съпротивата

    62 10 Отговор
    100% от немските меки китки са се изповаксинирали, кюрдите, турците, иранците и афганистанците се дърпат.

    Коментиран от #63

  • 7 гьобелс

    75 9 Отговор
    дали е вярно това,или австрийци и германци са станали наистина безмозъчни зомбита?

    Коментиран от #30, #31

  • 8 Кики

    84 7 Отговор
    В Гваделупа вече 3 дена върви революция срещу Макрон заради насилствено ваксиниране, блокади и пожари по улиците, утре има световен марш срещу здравния фашизъм
  • 9 ????

    34 7 Отговор

    До коментар #3 от "asd":

    Ми купи си гърне, бе те на ония аристократите гърнето им е било вътрешната тоалетна.
  • 10 Искариот

    18 9 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    50 ст. спечели, герб троле. Но ще имаш да вземаш.
  • 11 UFO

    99 12 Отговор
    Гледам новините за Австрия и Германия и имам чувството , че гледам документален филм за фашизма по ,, History channel “. Същото тягостно чувство. Невероятно насилие над свободни хора по презумпция . Никой ли не го осъзнава това?!!

    Коментиран от #37

  • 12 провинциалист от провинция Тракия

    53 8 Отговор
    "Това е знак, че много граждани са осъзнали нуждата от ваксинация" - титанично! Еквивалентно на гения на Елена Чаушеску във фразата "когато се отрежат краката на една муха, тя оглушава".
  • 13 провинциалист от провинция Тракия

    83 9 Отговор
    "Всеки, който се ваксинира защитава себе си и околните." - това вече е доказана лъжа.
  • 14 Майна

    49 9 Отговор
    Лъжат като за световно....Нали съм тук, то бива ама...
  • 15 МАРА

    59 10 Отговор
    НЕ ВАКСИНИРАНИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗЯТ ОТ ВАКСИНИРАНИТЕ ХОРА ТЕ ИМАТ В ТЯХ ЗАРАЗА ВЕЧЕ. ПРАВИЛНО НИ ПАЗЯТ ,НИКАКВА ВАКСИНА , АКО ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 провинциалист от провинция Тракия

    47 11 Отговор
    "Изходът от пандемията е да се имунизират достатъчно хора." - престъпна подмяна на понятията и пропагандиране на отявлени неистини.
  • 18 Майна

    51 8 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Дето не са се ИНЖЕКТИРАЛИ няма да го направят, бодат се вече набодените.....Ще видим
  • 19 оаожа

    66 7 Отговор
    Гледайте в туитър е пълно с клипчета от Guadelupe, от Франция и западна европа - горят полицейски коли и изобщо хората нямат вид да са мераклии за ваксина.

    Коментиран от #28

  • 20 Биология за 7 клас

    52 6 Отговор
    Не се поставят ваксини по време на грипна вълна.И не знам кой пък ще се втурне щото меркел и некой си (новото австрийче) са казали.Смях

    Коментиран от #21

  • 21 Мда

    34 6 Отговор

    До коментар #20 от "Биология за 7 клас":

    Има логика, но има огромен PR в Европа за употреба на несертифицираните американски суспензии. Е, Австрия затваря. Следват вакс шампионите - Германия, Нидерландия, Белгия и пр.

    Коментиран от #36

  • 22 Рошко

    12 6 Отговор

    До коментар #4 от "др Гей Билтс":

    И аз така чух, затова ми е интересно
  • 23 БГ РУНДЬО

    40 9 Отговор
    Няма да си бия еврейски отрови🇮🇱
  • 24 Николай

    49 8 Отговор
    Странно, в Германия има много лекари отцепили се от колективната ковид хипноза и не се срамуват да кажат какво мислят . Има предостатъчно легални документи от аутопсии, които ясно показват рисковете от генните препарати и всеки нормален човек ще откаже да участва в такъв експеримент. Един китайски мъдрец е казал "Мързелът убива " и е правилно, тези които се редят на опашка за ваксинация просто ги мързи да потърсят информация различна от тв новините.
  • 25 Американец

    9 12 Отговор
    Овцете на паша, бързо
  • 26 До интелигентно asd

    40 7 Отговор

    До коментар #3 от "asd":

    Ние сме по външните тоалети а ти знаеш ли колко бани е имало във Версай-там на френските крале.Да помогна- ами не е имало- затова са се залива ли с парфюми и са се пощели по приемите да си намалят въшките. Засега толкова по бленувата ти европа
  • 27 ЯШУА

    33 8 Отговор
    Ванга предсказаЩЕ СЕ РЕДЯТ НА ОПАШКА ЗА СМЪРТ ТОВА Е РНК ..ЧУЖЕРОДНА ДНК ВСЕКИ КОЙТО СИ НАБИЕ ТОВА ГУБИ ВРЪЗКАТА СИ С БОГ
  • 28 Фермер

    16 5 Отговор

    До коментар #19 от "оаожа":

    Така трябва алтернативни медии,по телевизията цензура.
  • 29 хахаха

    19 8 Отговор
    Пуснали са смарт часовници....
  • 30 хайделберг

    9 5 Отговор

    До коментар #7 от "гьобелс":

    Горчиво се лъжеш,Дойчовците и австрийците винаги са славели хитлер и велика Германия. Дойчланд юбер алес.Но ги газят много ватниците.
  • 31 Демокрацияяя

    39 4 Отговор

    До коментар #7 от "гьобелс":

    "Това е знак, че много граждани са осъзнали нуждата от ваксинация"-
    - В следствие на изнудване репресии !
  • 32 Бачо Киро

    30 3 Отговор
    Да бе, хората били осъзнали нуждата от ваксинация.... Хората са се принудили, защото им затягат възела. Австрийците направо ги подкараха без вазелин. С 200 ли, с 300 ли, не знам, там друг е специалист.
  • 33 tato

    3 3 Отговор
    Ще ги оправят набързо
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Айде

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "asd":

    лягай да спиш при мъжа си !
  • 36 Бивш канадец

    43 2 Отговор

    До коментар #21 от "Мда":

    Добре де - а като надупчват 100% от овцете и пак има бум на болните, какво ще правят, като няма да могат да обвинят неваксаните? 77-ми бустер ли ще им бият или какво?

    Коментиран от #41, #44, #47

  • 37 Ники

    19 2 Отговор

    До коментар #11 от "UFO":

    Просто историята винаги се повтаря.
  • 38 Hoho Boho

    27 2 Отговор
    Хиляди зомбирани на опашки за да си получат инжекцията...
  • 39 Julio

    32 2 Отговор
    Тая нахална лъжа че като си ваксиниран пазиш другите вреди ужасно на ваксинационният процес. Очевидно ваксинираните боледуват което автоматично ги прави опасни за здравите. Или да спрат да ги дрънкат тия, или да докажат на практика че е така, като освободят ваксинираните от карантина.
  • 40 Мао

    8 2 Отговор
    Пък в Китай пълен локдаун щот имали 40 нови случаи...

    Коментиран от #46

  • 41 Мда

    34 1 Отговор

    До коментар #36 от "Бивш канадец":

    Американската "ваксина" не работи, факт. Беше еднократна, после бустерна за шест месеца, след това още една и още една. Отива на ежедневна...
  • 42 Подвеждаща реклама!!!

    33 1 Отговор
    "Всеки, който се ваксинира защитава себе си и околните." Това категорично не е вярно! Доказват го многото разболели се, а и починали "ваксинирани", както и заразените от тях други хора !
  • 43 ДругИсторик

    29 1 Отговор

    До коментар #3 от "asd":

    Интeрecнo, aкo oтидeтe в Aрбaнacи, мoжe дa видитe, чe oщe в 1700гoдинa в Бългaрcкитe дoмoвe ca имaли вътрeшнa тoaлeтнa, дoкaтo фрeнcкитe крaлe ca ceriaли в гърнeтa дa им e пo-aрoмaтнo в cпaлнятa.
  • 44 NikNay

    23 2 Отговор

    До коментар #36 от "Бивш канадец":

    Не ще има нов нюрнбергски процес за престъпления срещу човечеството и медицински холокост ....
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Госあ

    8 3 Отговор

    До коментар #40 от "Мао":

    Пълен локдаун правят на градове или квартали докато ги тестват. Там тестват няколко милиона за два дни. После отварят.
  • 47 Госあ

    22 1 Отговор

    До коментар #36 от "Бивш канадец":

    И 177 бустер да бият за единичен епитоп, който на всичкото отгоре е и най вариабилен, ефекта ще и същият срещу този вирус, но виж страничните ефекти от ваксини на всеки три месеца (реално това предлага простолюдието) няма да са същите !
  • 48 Евангелист

    9 6 Отговор
    Ваксинираха се хора и хвърлиха патериците.
  • 49 ЛЪЖАТА Е С

    10 0 Отговор
    КЪСИ КРАКА И НА НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ ЛЪЖАТА Е ДЯВОЛИТА И ДЪЛГООПАШАТА
  • 50 четете

    9 1 Отговор
    Напишете в търсачката, статиите са на български: THE BULGARIAN TIMES ВАКСИНИ

    Коментиран от #66

  • 51 17ноември

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    а на кирчо като му припламне булгарийката, като задерайлират влаковете, па тука думне, па там думне - всаде крав - па отрови - нали се сещаш накъде ще тръгнат нещета със сила, А ? ВИНАГИ, АМА ВИНАГИ - КАК НЕ РАЗБРАХТЕ, ЧЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА КОМАНДОРИТЕ ДРУГИТЕ И САЛ ГРОБ СИ КОПАТЕ, че и невинни дават фира.
  • 52 TROY

    6 1 Отговор
    Смятам да се ваксинрам пред камината на село. То даже е курорт. Но не идвайте граждани.:))))
  • 53 Дабе

    6 1 Отговор
    на снимката са само тарамбуки

    Коментиран от #64

  • 54 Фаро

    11 2 Отговор
    Овцете колкото и да ги бодат не спират да боледуват това са фактите и питайте някой овчар
  • 55 Хаджи Генчо

    8 4 Отговор
    Проблема е точно в шипчестият протеин. Този изкуствено създаден и прикачен към вируса протеин е силно токсичен за човека. Дали ще си го доставяте с вируса или с ваксините е все едно. Хитро са го измислили, взимате си отровата и в двата случая.
  • 56 Hoho Boho

    9 2 Отговор
    Ужас!
    Паника в Германия

    Скок на инфекциите в Германия
    Ситуацията с коронавируса в Германия е драматична
    Хиляди на опашки за ваксини
    .
    Ужас! Паника! ГОЛЯМ УЖАС....

    Сякаш досега германците не бяха НАПЪЛНО ваксинирани
    АМИ СЕГА?
    ВИЕ, НАПЪЛНО ВАКСИНИРАНИТЕ
    - КОГО ЩЕ ВАКСИНИРАТЕ

    Паника в Германия
    Ужас!
  • 57 хаха

    4 2 Отговор
    Хиляди на опашки за ваксини, а на снимката трима, четерима! Повярвах им!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Истината днес

    4 1 Отговор
    Лъжат...принуждават те или ваксина или безработен ...без значение шофьор си или стройтел или магазинер ...питайте някой който живее в германия...и въобще няма никаква криза а далавера а вече си мисля че е подготовка за робство
  • 60 Истината

    4 1 Отговор
    Не е , че"Всеки, който се ваксинира защитава себе си и околните" - истината е, че всеки ваксиниран разболява себе си и заразява околните!
  • 61 Христо

    0 1 Отговор
    Еми, за пореден път немците показват ,че са пълни и.иоти и г.упаци - много учени се изказаха,че ваксина( ако това въобще е такова нещо) се слага превантивно и изрично не по време на епидемия. В противен случай това води до мутация на болестта и увеличава заразените,което и наблюдаваме в момента. Стадото германско обаче вярвало само на официалната наука ,т.е. тази ,спускана и спонсорирана от правителствени сайтове .
  • 62 Въпрос

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "др Гей Билтс":

    А нашите о.репки полицаите кога ще се присъединят към народа или "ще си пазят хляба"... Риторичен въпрос. Толкова са п.рости,че не осъзнават ,че без тях няма как да бъдат наложени крайните мерки и те са съучастници в терора над хората. Послушковци ,неспособни да правят нищо смислено и патриотично.
  • 63 И аз да кажа

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "съпротивата":

    Ами в много хубава компания са нашите антиваксъри! И моите наблюдения в Германия са подобни: най- богатите немци първи се ваксинираха още март-април, за да пътуват свободно и без риск за Великден. Средната класа се ваксинира по график. А нашенците- предимно роми , арабелите, кюрдите, сърбите, грузинци и пр. щото са най- гяволи и най- ги разбират нещата- те са твърдо "не". Моя позната, превеждала на български наркомани от ромски произход, които лекуват там и са обгрижвани от социалното им министерство, недоумява: "викат- за нищо на света няма да дам да ми бият неизвестно какво! А тя ги питала: а като си биеш венозно незнайно какво от мърляво пликче?"
  • 64 Луди всякакви

    1 2 Отговор

    До коментар #53 от "Дабе":

    Ми те не се ваксинираха досега и основно те заболяват и пълнят болниците. Към 20 милиона са в Германия.
  • 65 1234

    1 0 Отговор
    Мале какви лъжи, Мале, хората не искат да се вакс.
  • 66 Ох тежко се живее в българия

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "четете":

    Да четох го страшно нещо ни чака, света е в концлагера на елита