Отидете към основна версия

3 134 0

Храните, които ни защитават от рак

  • здравословно хранене-
  • храна-
  • рак-
  • тумор-
  • борба с рака

Четири хранителни продукта имат ефективно действие срещу клетките на рака

Снимка: Shutterstock

Битката с болестите не е никак лесна, но пък природата е на наша страна. Съществуват храни, които помагат да се защитим от появата на сериозните онкологични заболявания. С цел профилактика, освен премахването на вредните навици, в диетата трябва да се включат именно тези хранителни продукти, притежаващи противораково действие.

Домати

Доматите имат мощно антиоксидантно действие и помагат ефективно да се намали рискът от развитие на рак на панкреаса, правото черво, ларинкса, устната кухина, белите дробове и гърдата. Редовната консумация на домати помага и за избелването и подхранването на кожата.

Морско зеле

Морското зеле (ламинария) притежава свойството да убива или инхибира размножаването на бактериите, които причиняват образуването на канцерогени в червата. Фибрите в това водорасло също могат да помогнат за изхвърлянето на жлъчната киселина и холестерола. Екстрактът от водорасли има инхибиращ ефект върху раковите клетки.

Вишна

Този плод е изключително популярен и оказва благоприятно въздействие върху човешкия организъм. Консумацията дори на малко количество от него помага да се потисне въздействието на предизвикващите рак вещества.

Киви

Кивито е богато на витамин С, който е антиоксидант и може ефективно да потисне процеса на нитрификация. Този плод съдържа и вещества, които помагат на организма да се бори с генните мутации и предотвратява развитието на рак.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 11 гласа.

Свързани новини