Битката с болестите не е никак лесна, но пък природата е на наша страна. Съществуват храни, които помагат да се защитим от появата на сериозните онкологични заболявания. С цел профилактика, освен премахването на вредните навици, в диетата трябва да се включат именно тези хранителни продукти, притежаващи противораково действие.
Домати
Доматите имат мощно антиоксидантно действие и помагат ефективно да се намали рискът от развитие на рак на панкреаса, правото черво, ларинкса, устната кухина, белите дробове и гърдата. Редовната консумация на домати помага и за избелването и подхранването на кожата.
Морско зеле
Морското зеле (ламинария) притежава свойството да убива или инхибира размножаването на бактериите, които причиняват образуването на канцерогени в червата. Фибрите в това водорасло също могат да помогнат за изхвърлянето на жлъчната киселина и холестерола. Екстрактът от водорасли има инхибиращ ефект върху раковите клетки.
Вишна
Този плод е изключително популярен и оказва благоприятно въздействие върху човешкия организъм. Консумацията дори на малко количество от него помага да се потисне въздействието на предизвикващите рак вещества.
Киви
Кивито е богато на витамин С, който е антиоксидант и може ефективно да потисне процеса на нитрификация. Този плод съдържа и вещества, които помагат на организма да се бори с генните мутации и предотвратява развитието на рак.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА