Отидете към основна версия

1 383 18

Близо 4 пъти увеличение на положителните COVID проби сред учениците

  • коронавирус-
  • мерки-
  • ученици-
  • заразени

Най-много от тях са от 1 до 4 клас

Снимка: БГНЕС

Близо 4 пъти са се увеличили положителните проби за ковид сред учениците за сравнение с миналата седмица. От началото на тестването на 10 ноември, са направени близо 3 млн. щадящи изследвания. 1413 ученици са били заразени. Най-много от тях са от 1 до 4 клас. Сред областите с най-много позитивни ученици са София-град, Пловдив, Благоевград и Варна. Кърджали, Видин, Сливен и Търговище имат под 10 положителни проби. Междувременно процедурата за закупуване на антигенни тестове бе прекратена, съобщи "Нова телевизия'.

По думите на зам.-директора на 119 СУ Симеон Ангелов училището разполага с продукти само за идния понеделник. "По време на тестването два пъти седмично нямахме карантинирани класове, затова го смятам за по-добра превенция", заяви той.

От 5 до 12 клас самите ученици се тестват пред учители. "Бройката на заразени при нас бележи съвсем леко увеличение. За мен е абсурдно учебната година да започне седмица по-рано. Това ще навреди дори на икономиката", посочи Ангелов. И допълни, че училището няма да има възможността да си купува само тестове, тъй като седмично те са 1600 на брой по над 2 лева бройката. А връщането онлайн е свързано с допитване до родителите.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.

Свързани новини