13 Януари, 2022 09:51 1 379 18

Близо 4 пъти увеличение на положителните COVID проби сред учениците

  • коронавирус-
  • мерки-
  • ученици-
  • заразени

Най-много от тях са от 1 до 4 клас

Близо 4 пъти увеличение на положителните COVID проби сред учениците - 1
Снимка: БГНЕС

Близо 4 пъти са се увеличили положителните проби за ковид сред учениците за сравнение с миналата седмица. От началото на тестването на 10 ноември, са направени близо 3 млн. щадящи изследвания. 1413 ученици са били заразени. Най-много от тях са от 1 до 4 клас. Сред областите с най-много позитивни ученици са София-град, Пловдив, Благоевград и Варна. Кърджали, Видин, Сливен и Търговище имат под 10 положителни проби. Междувременно процедурата за закупуване на антигенни тестове бе прекратена, съобщи "Нова телевизия'.

По думите на зам.-директора на 119 СУ Симеон Ангелов училището разполага с продукти само за идния понеделник. "По време на тестването два пъти седмично нямахме карантинирани класове, затова го смятам за по-добра превенция", заяви той.

От 5 до 12 клас самите ученици се тестват пред учители. "Бройката на заразени при нас бележи съвсем леко увеличение. За мен е абсурдно учебната година да започне седмица по-рано. Това ще навреди дори на икономиката", посочи Ангелов. И допълни, че училището няма да има възможността да си купува само тестове, тъй като седмично те са 1600 на брой по над 2 лева бройката. А връщането онлайн е свързано с допитване до родителите.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    20 4 Отговор
    Всяка година по това време учениците излизаха в грипна ваканция.Да учат лятото.

    Коментиран от #15

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Даскал Пандо

    9 5 Отговор
    Затова-ОНЛАЙН !!!А за нас -големите кинти !!!!

    Коментиран от #7

  • 4 flipp

    18 0 Отговор
    Ами грипен сезон е. А вярно, вече няма грип

    Коментиран от #11

  • 5 родител

    2 0 Отговор
    къде е ушко академика да изплюе умна мисъл и да гушне 3000 академична пенсия
  • 6 zeus

    8 0 Отговор
    0.05 процента положителни проби излиза по моята математика ;)
  • 7 хм хм

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Даскал Пандо":

    Трябва да си плащате данъци за частните уроци, там няма никакви мерки, трябват полицейски проверки и глоби.Само кинти в ума ,а призванието,а?
  • 8 Факт

    6 0 Отговор
    То теста отчита всеки вирус?
  • 9 Ники

    9 0 Отговор
    Не е коректна информацията. Моят син е втори клас , излезе му положителна проба в училище , след което направихме тест в лаборатория който беше отрицателен. Тоест , детето ми е здраво , не е заразено и е в статистиката на болни деца. Друг е въпроса че всички разходи заради фалшивия тест бяха за моя сметка , защото детето нямало симптоми. Ако бях казал че детето киха , щяха да поемат разходите.
    Пълна лудост.

    Коментиран от #13, #16

  • 10 Къса памет

    4 1 Отговор
    Само преди 1 година нашите " учени" се кълняха, че Ковид не удря децата.
  • 11 Шопо

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "flipp":

    Кръстиа го ковид
  • 12 👧👨👩👧👨👩👧👨👩👧👨👩

    0 3 Отговор
    ....РАЗВЪДНИК НА КОРОНА БАЦИЛА👍ОТ ВТОРИ ФЕВРУАРИ ТОТАЛНО🔒🔒🔒🔒🔒
  • 13 ТОЯ ВУПРОСОТГОВОР

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ники":

    ГО АДРЕСИРАЙ ДО ДЕЛОВОДСТВОТО НА ЗЕЛЕНИОТ ЧУРАП И ЗДРАВНАТА КАЦА,ТЕ ВЪВЕДОХА ПЛЮЕНЕТО В УЧИЛИЩЕ👍
  • 14 НЕОЧАКВАНА ВАКАНЦИЯ

    3 0 Отговор
    ОФОРМЯЙ ОЦЕНКИТЕ ЗА ГОДИНАТА И РАЗСПУСКАЙ учениците👆В МОЛ И ПО ГРАДИНКИТЕ ЩЕ НАУЧАТ ПОВЕЧЕ 💪🍺🚬
  • 15 Да учат лятото, ама дали ще са съгласни

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    родители и учители? Как мислиш? Да не спретнат много по-мощен протест от вашия мижав вчера?
  • 16 Ами да беше поискал от личния

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ники":

    направление за безплатен. Моята племенница на другия ден след отрицателния тест в училище влезе в болница с пневмония и положителенPCR и това е обичайния случай, а не твоя. Дано наистина да имаш син във втори клас и наистина да е здрав. Защото от племенницата се е заразила от съученик, който е отсъствал за 3 дни само с бележка от личния и въобще не е бил тестван. После се оказа, че е с ковид и той и цялото му семейство и беше заразил и класната и още 5-6 деца в класа. Племенничката ми зарази и баща си и брат си преди да влезе в болница. Баща ѝ се влоши и лежа 10 дни в болница. Уж го изписаха без температура и с подобрение след 10 дневен болничен престой, но днес на 5тия ден откакто си е в къщи вдигнал пак 39 градуса температура и му станало ужасно зле. И отново го приеха в същото ковид отделение. Дано се оправи, защото много познати и роднини не оцеляха. Аз се учудвам, че най-много положителни тестове дават малките ученици. Според мен сред гимназистите положението е много по-зле. Много от тях не носят маски в градския транспорт и си мислят, че ковид е безобиден, ама не е, за съжаление.
  • 17 Влад

    1 0 Отговор
    Който си учи уроците за присъствено обучение, ще си учи и онлайн.Има социална изолация, да,но здравето н а децата е много застрашено.Учениците,които пречат в час, имат лошо домашно възпитание, често провалят уроците , дори и 50% от часа не е пълноценен.Онлайн обучението дава и много други възможности за креативност, но е много труд за учителите, малко го правят,защото освен дигитални умения трябва и интелект.

    Коментиран от #18

  • 18 Човек от щаба

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Влад":

    Мал6о преди празниците водих детето на ледената парзалка. Имаше почти цял клас на леда. Докато бях в нещо като съблекалня, от всяко яке се чуваше монотонна диктовка, по-скучна от Ковид статистика. През 10 секунди госпожата питаше "записахте ли, защо никой не отговаря". А децата безгрижно си се пързаляха, но бяха онлайн. По всичко личеше, че бяха загрижени за противоепидемичтите мерки и много уплашени да не заболеят. Да си пожелаем и другата пандемия от 3 млн теста да изловят 1400 болни ученика! Пандемия-мечта а?