Щом настъпи пролетта, разнообразието от плодове и зеленчуци в магазините и по пазарите става все по-голямо. А през април всевластен господар стават зеленолистните.
Именно тях е важно да добавяме към поне едно от храненията за деня, за да се заредим с жизненост и енергия, но и да подсилим имунната си система, пише lifestyle.bg.
Свежите зеленолистни зеленчуци изобилстват от ценни за организма нутриенти, включително витамини, минерали, антиоксиданти, флавоноиди. Набавяйки си достатъчно от тях, ще се почувстваме по-енергични, а пролетната умора дори няма и да усетим. Затова и сега сезонните плодове и зеленчуци са най-добрата храна, която може да дадем на тялото си.
През април можем да избираме от богатство от зелени салати, спанак, лапад, коприва, киселец, рукола, репички, пресен лук и чесън, моркови, картофи, кромид лук, земна ябълка и гъби.
А добавяйки и от сезонните подправки - магданоз, копър, джоджен, девесил, розмарин, самардала - ястията и салатите ни освен свежи, обогатени с презареждащи и пречистващи телата ни витамини, ще станат и още по-ароматни.
За междинните хапвания пък чудесен избор са априлските плодове. С поне по един портокал, круша или ябълка на ден, със сигурност ще задържим доктора далеч от нас.