Чаят от магданоз е истински лечебен еликсир, за който си струва да прочетете. Отварата от тази така добре позната у нас подправка успешно се справя с всякакви болки, свързани с бъбречната дейност и храносмилането. Изчиства бъбреците, като разрушава камъните в тях – само след два месеца пиене на отварата бъбреците ви ще работят като нови, пише Ретро.бг.
За да си го приготвите, са ви нужни 1/4 ч. ч. пресни листа магданоз (сушени не се използват) и литър вода. Зеленината се изсипва във водата, след като е кипнала и се оставя да поври за 5 мин. За да се възползвате от пълната мощ на билката, можете да я оставите под капак за още 30 мин, след което я прецедете. Лечебните води имат специфичен вкус, който първоначално може и да не ви допадне, но за сметка на това са с безкрайно свеж и ободряващ аромат на зеленина. Приготвеното количество се пие три пъти през деня.
Чаят спомага и за намаляване нивото на вредния холестерол (в този случай трябва да се пие поне три месеца), а също и за понижаване на високото кръвно налягане. Отпушва затлачвания на вени и артерии и прочиства непотребните вещества от стените на кръвоносните клетки.