Last news in Fakti

25 Април, 2022 17:58 15 114 2

Добре позната подправка разбива камъните в бъбреците

  • магданоз-
  • подправка-
  • билка-
  • отвара-
  • полезно-
  • бъбреци-
  • камъни в бъбреците

Магданозът е не само прекрасна добавка за вкусни ястия, но и отличен помагач за по-добро здраве

Добре позната подправка разбива камъните в бъбреците - 1
Снимка: Shutterstock

Чаят от магданоз е истински лечебен еликсир, за който си струва да прочетете. Отварата от тази така добре позната у нас подправка успешно се справя с всякакви болки, свързани с бъбречната дейност и храносмилането. Изчиства бъбреците, като разрушава камъните в тях – само след два месеца пиене на отварата бъбреците ви ще работят като нови, пише Ретро.бг.

За да си го приготвите, са ви нужни 1/4 ч. ч. пресни листа магданоз (сушени не се използват) и литър вода. Зеленината се изсипва във водата, след като е кипнала и се оставя да поври за 5 мин. За да се възползвате от пълната мощ на билката, можете да я оставите под капак за още 30 мин, след което я прецедете. Лечебните води имат специфичен вкус, който първоначално може и да не ви допадне, но за сметка на това са с безкрайно свеж и ободряващ аромат на зеленина. Приготвеното количество се пие три пъти през деня.

Чаят спомага и за намаляване нивото на вредния холестерол (в този случай трябва да се пие поне три месеца), а също и за понижаване на високото кръвно налягане. Отпушва затлачвания на вени и артерии и прочиства непотребните вещества от стените на кръвоносните клетки.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Магданоза

    12 3 Отговор
    От чернобилските степи ли да е набран или българските полета наторявани грижливо от краварските самолети
  • 2 Гочето

    2 0 Отговор
    Е затова винаги си поръсвам с него шопската салатка и му засилвам действиято с гроздова ракия.