Отидете към основна версия

1 006 9

Всички гърци на възраст над 30 години вече могат да се ваксинират с четвърта доза срещу COVID-19

  • гърция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

С решението обхватът на гражданите, които имат право да си поставят четвърта доза, се разширява значително, защото до момента вторият бустер се поставяше само на лицата над 60-годишна възраст

Снимка: БГНЕС/ЕРА

От днес електронната платформа за запазване на час за ваксинация с втора бустерна (общо четвърта) доза от ваксините срещу СОVID-19 е отворена за жителите на Гърция на възраст над 30 години, съобщиха гръцките медии.

Това става по предложение на експертната комисия към министерството на здравеопазването.

Гражданите вече са започнали за си запазват час на страницата в правителствения интернет портал gov.gr. До момента в Гърция са поставени общо 21 075 337 дози от различните ваксини, съобщава АНА-МПА.

С решението обхватът на гражданите, които имат право да си поставят четвърта доза, се разширява значително, защото до момента вторият бустер се поставяше само на лицата над 60-годишна възраст, припомня телевизия Скай.

В момента в Гърция, както и в много други страни, се наблюдава значително увеличаване на новите случаи на COVID-19, което според специалистите се дължи на новите, много по-заразни подварианти на коронавируса, на увеличените социални контакти през летния туристически сезон и на цялостното отпускане след отмяната на повечето ограничения.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.

Свързани новини