Отидете към основна версия

1 159 42

Байдън ще си сложи нова бустерна доза ваксина срещу COVID-19

  • байдън-
  • президент-
  • бустерна доза-
  • ваксина-
  • ковид-19

Това ще бъде възможност за него да призове своите сънародници да последват примера му с наближаването на зимата

Източник: БГНЕС

Американският президент Джо Байдън се очаква да получи днес нова бустерна доза ваксината срещу КОВИД-19, като това ще бъде възможност за него да призове своите сънародници да последват примера му с наближаването на зимата, предаде Франс прес.

Седемдесет и девет годишният президент демократ, който се зарази с КОВИД-19 преди три месеца, вече си беше поставил втора бустерна доза в края на март, предаде БТА.

Днешната бустерна доза, която ще му бъде поставена в Белия дом в присъствието на журналисти, е предназначена за два подварианта на вируса.

Официални представители казват, че Джо Байдън ще обяви инициативи, за да накара американците да си поставят бустерни дози ваксини преди сезона на празниците, който е благоприятен повод за пътувания и семейни събирания.

„Повечето американци могат, ако получат тази бустерна доза ваксина срещу КОВИД-19, да се наслаждават на живота тази есен и на спокойствие през тази зима, като знаят, че са защитени от това сериозно заболяване“, се казва в изявление на Белия дом.

Досега само 20 милиона американци, включително един на всеки пет възрастни, са получили такава бустерна доза, според американските власти.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 14 гласа.

Свързани новини