Отидете към основна версия

4 644 6

Най-добрата храна за сваляне на мазнини от корема

  • снак-
  • хранене-
  • здравословно хранене-
  • храна-
  • йогурт-
  • кисело мляко-
  • плодове-
  • междинна закуска

Диетолог посочи на какво да заложим, ако ни се хапва нещо между основните хранения

Снимки: Shutterstock

Независимо колко дисциплинирани сте, всеки обича да похапва от време на време. Не всички снакове обаче са еднакви, така че е важно да знаете кои са правилните, с които да се запасите в случай на глад между храненията. Ако искате да отслабнете и да намалите талията си, Ейми Гудсън, регистриран диетолог и сертифициран специалист по спортна диететика, споделя своята №1 най-добра междинна закуска за сваляне на коремни мазнини и включване в здравословния начин на живот.

За съжаление отговорът не е шоколадово блокче, купа сладолед или прясно изпечени бисквити.

Според Гудсън най-добрата закуска за сваляне на коремни мазнини е апетитна купичка кисело мляко с пресни плодове.

"Важно е да се отбележи, че макар кисело мляко с плодове да е полезна закуска за отслабване заради съдържанието на протеини, фибри и хранителни вещества, то е само един от компонентите на балансираната диета," подчертава Гудсън. "За устойчива загуба на тегло е от съществено значение да се съсредоточите върху цялостния модел на хранене, контрола на порциите, редовната физическа активност и други фактори, свързани с начина на живот."

Причина за този избор на храна са многото ползи, които кисело мляко и пресните плодове носят:

Пълно е с протеини. Киселото мляко предлага много протеини. Гудсън посочва: "Известно е, че белтъчините са по-засищащи от въглехидратите или мазнините, което означава, че те могат да ви помогнат да се чувствате сити за по-дълъг период от време. Това потенциално може да доведе до намаляване на приема на калории през целия ден, което да подпомогне загубата на тегло." Засищащо е. Тъй като тази здравословна закуска предлага впечатляващо количество протеини и фибри, тя ви помага да се заситите пълноценно. "Комбинирането на кисело мляко с горски плодове добавя фибри към закуската, което допълнително допринася за ситостта," обяснява Гудсън. "Фибрите се усвояват по-дълго, което спомага за удължаване на усещането за ситост и потенциално намалява общия прием на калории." Нискокалорично е. "В сравнение с други храни, гръцкото кисело мляко с плодове осигурява по-нисък брой калории. Това означава, че можете да консумирате засищаща порция, без да приемате излишни калории, което е полезно за отслабването," споделя Гудсън.

Ягодите съдържат антиоксиданти и много полезни вещества. Пресните горски плодове като боровинки, къпини, ягоди и малини са не само нискокалорични, но и богати на антиоксиданти и фибри. "Антиоксидантите помагат в борбата с оксидативния стрес и възпаленията, които могат да бъдат свързани с напълняването и усложненията, свързани със затлъстяването", разказва Гудсън. Осигурява пробиотици. Киселото мляко обикновено е пълно с пробиотици, които са отлични за поддържане на здрав чревен микробиом и подпомагат храносмилането. Гудсън отбелязва: "Някои проучвания сочат, че балансираният чревен микробиом може да е свързан с регулирането на теглото и намаления риск от затлъстяване. Необходими са обаче повече изследвания в тази област, за да се разберат напълно съответните механизми." То е богато на хранителни вещества. В киселото мляко има много важни хранителни вещества. Те включват калций, който е от съществено значение за здрави кости, заедно с витамини от група В, които помагат за енергийния метаболизъм. Според Гудсън, "Изборът на богати на хранителни вещества закуски като гръцко кисело мляко с плодове може да ви помогне да гарантирате, че отговаряте на хранителните си нужди, докато контролирате теглото си."

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.

Свързани новини