Last news in Fakti

28 Февруари, 2024 14:31 4 591 6

Най-добрата храна за сваляне на мазнини от корема

  • снак-
  • хранене-
  • здравословно хранене-
  • храна-
  • йогурт-
  • кисело мляко-
  • плодове-
  • междинна закуска

Диетолог посочи на какво да заложим, ако ни се хапва нещо между основните хранения

Най-добрата храна за сваляне на мазнини от корема - 1
Снимки: Shutterstock

Независимо колко дисциплинирани сте, всеки обича да похапва от време на време. Не всички снакове обаче са еднакви, така че е важно да знаете кои са правилните, с които да се запасите в случай на глад между храненията. Ако искате да отслабнете и да намалите талията си, Ейми Гудсън, регистриран диетолог и сертифициран специалист по спортна диететика, споделя своята №1 най-добра междинна закуска за сваляне на коремни мазнини и включване в здравословния начин на живот.

За съжаление отговорът не е шоколадово блокче, купа сладолед или прясно изпечени бисквити.

Според Гудсън най-добрата закуска за сваляне на коремни мазнини е апетитна купичка кисело мляко с пресни плодове.

"Важно е да се отбележи, че макар кисело мляко с плодове да е полезна закуска за отслабване заради съдържанието на протеини, фибри и хранителни вещества, то е само един от компонентите на балансираната диета," подчертава Гудсън. "За устойчива загуба на тегло е от съществено значение да се съсредоточите върху цялостния модел на хранене, контрола на порциите, редовната физическа активност и други фактори, свързани с начина на живот."

Причина за този избор на храна са многото ползи, които кисело мляко и пресните плодове носят:

  • Пълно е с протеини. Киселото мляко предлага много протеини. Гудсън посочва: "Известно е, че белтъчините са по-засищащи от въглехидратите или мазнините, което означава, че те могат да ви помогнат да се чувствате сити за по-дълъг период от време. Това потенциално може да доведе до намаляване на приема на калории през целия ден, което да подпомогне загубата на тегло."
  • Засищащо е. Тъй като тази здравословна закуска предлага впечатляващо количество протеини и фибри, тя ви помага да се заситите пълноценно. "Комбинирането на кисело мляко с горски плодове добавя фибри към закуската, което допълнително допринася за ситостта," обяснява Гудсън. "Фибрите се усвояват по-дълго, което спомага за удължаване на усещането за ситост и потенциално намалява общия прием на калории."
  • Нискокалорично е. "В сравнение с други храни, гръцкото кисело мляко с плодове осигурява по-нисък брой калории. Това означава, че можете да консумирате засищаща порция, без да приемате излишни калории, което е полезно за отслабването," споделя Гудсън.

  • Ягодите съдържат антиоксиданти и много полезни вещества. Пресните горски плодове като боровинки, къпини, ягоди и малини са не само нискокалорични, но и богати на антиоксиданти и фибри. "Антиоксидантите помагат в борбата с оксидативния стрес и възпаленията, които могат да бъдат свързани с напълняването и усложненията, свързани със затлъстяването", разказва Гудсън.
  • Осигурява пробиотици. Киселото мляко обикновено е пълно с пробиотици, които са отлични за поддържане на здрав чревен микробиом и подпомагат храносмилането. Гудсън отбелязва: "Някои проучвания сочат, че балансираният чревен микробиом може да е свързан с регулирането на теглото и намаления риск от затлъстяване. Необходими са обаче повече изследвания в тази област, за да се разберат напълно съответните механизми."
  • То е богато на хранителни вещества. В киселото мляко има много важни хранителни вещества. Те включват калций, който е от съществено значение за здрави кости, заедно с витамини от група В, които помагат за енергийния метаболизъм. Според Гудсън, "Изборът на богати на хранителни вещества закуски като гръцко кисело мляко с плодове може да ви помогне да гарантирате, че отговаряте на хранителните си нужди, докато контролирате теглото си."


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!

    16 2 Отговор
    Няма ХРАНА за сваляне на мазнини, има ГЛАД за сваляне на мазнини!

    Коментиран от #4

  • 2 Пич

    9 0 Отговор
    Ако някой сериозно започне да изпълнява всекидневните съвети на " Факти " , ако до един месец не умре , гарантирано ще пАдлудее !!!

    Коментиран от #5

  • 3 ????

    2 4 Отговор
    Само гръцко кисело мляко?
  • 4 пфф

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "!!!":

    Затова ли приличаш на оглозган кокал?
  • 5 спокойно

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Никой не е тук за съветите им.
  • 6 Диетолог от Освиенцим

    5 3 Отговор
    Да ви кажа мойта изпитаа диета! Бой, глад и работа!
    Някой да е виждал дебел концлагерист?