Отидете към основна версия

687 2

Есенен детокс: Лунна диета за октомври

  • лунна диета-
  • детокс-
  • отслабване-
  • пречистване на организма-
  • октомври

Детоксът помага да поддържаме стабилен имунитета в сезона на настинките и грипа

Снимка: Shutterstock

Месец октомври е вече тук. На 2 октомври посрещаме новолуние и слънчево затъмнение в знака на зодия Везни. В началото на всеки нов месец поглеждаме към календара, за да си запишем фазите на Луната за лунната диета. Един режим на детоксикация на организма, който ни помага да елиминираме част от излишните течности и токсини от организма.

С лунната диета бихме могли да поставим началото на едно по-здравословно хранене. Есенният сезон изобилства от полезни храни за нашето тяло. От друга страна, детоксът, намаляване на консумацията на солени храни, колбаси, червено месо, тестени изделия, газирани напитки, сокове в кутия, алкохол, ни помага да поддържаме стабилен имунитета в сезона на настинките и грипа.

При началото на всяка фаза от лунната диета се консумират само вода, неподсладени билкови чайове, плодови и зеленчукови фрешове.

С началото на всяка лунна фаза режимът се спазва 24 часа, след което следва захранване. Постепенно добавяме към менюто си печен или варен картоф, печена или варена тиква – сега ѝ е сезонът, кисело мляко и т. н. Храним се леко, здравословно и питателно, изключвайки постепенно вредните храни.

Разбира се, лунната диета не е подходяща за всеки, затова е важно предварително да се допитате до лекар, преди да я започнете, особено ако имате заболявания. Бременните и кърмещите жени също не бива да я следват.

Билковите чайове, които имат детокс ефект и укрепват имунитета и бихте могли да добавите по време на диетичния режим и не само са чай от джинджифил, шипка, маточина, коприва, а и зелен чай.

Запишете си фазите на Луната за месец октомври:

2.10.2024г. – 21:32 часа – новолуние; 10.10.2024г. – 21:19 часа – първа четвърт; 17.10.2024г. – 14:54 часа – пълнолуние; 24.10.2024г. – 11:10 часа – последна четвърт.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини