Отидете към основна версия

946 7

Чаят от магарешки бодил помага за пречистването на черния дроб

  • магарешки бодил-
  • ползи за здравето-
  • черен дроб-
  • токсини-
  • акне

Здравен експерт препоръчва да се пие ежедневно в продължение на една седмица

Снимка: Shutterstock

Здравен експерт обясни как една чаша чай на ден може да помогне за детоксикация на черния дроб и дори за блясък на кожата. На страницата си в TikTok, която се радва на 566 хил. последователи, Дженифър Темпъл сподели напитката за детоксикация, която препоръчва да се пие ежедневно в продължение на една седмица, за да се постигнат най-добри резултати.

Дженифър е сертифициран специалист по аюрведа - холистична, естествена медицинска система, възникнала в Индия преди повече от 3000 години. Тя е и основател и собственик на Purely Ayurveda.
В неотдавнашен клип онлайн Дженифър казва:

Пийте по една чаша от това всеки ден в продължение на една седмица, за да пречистите черния си дроб, да си дадете тласък на енергията и да намалите токсините в тялото си - нещо като мини детокс. Между другото, тя е много нежна“.

И така, тази билка, която обича черния дроб, се нарича магарешки бодил и това е смляната версия, а това са целите семена. Аз лично обичам да ги смилам и ето защо; просто открих, че ако предварително смелите семената на магарешкия бодил, не е нужно да ги накисвате дълго, защото тези малки семенца са твърди, а ето как да си приготвите обикновена чаша чай за детоксикация от магарешки бодил“, обясни експертът.

Това дори не е рецепта, защото е толкова просто, просто вземете една чаша вряла вода и добавете една чаена лъжичка смлени семена от бял трън, така че аз имам мелничка за подправки и просто смилам семената там, но няма проблем, ако нямате мелничка, можете просто да използвате една чаена лъжичка цели семена. Накисвайте поне 10 минути и пийте веднъж дневно - и не се изненадвайте, ако след една седмица забележите, че кожата ви е много по-сияйна и здрава“, допълни Темпъл, цитирана от БГНЕС.

@purelyayurveda 🌿SYMPTOM FREE MENOPAUSE | Drink one cup every day for one week to detox your liver and to help your skin glow ✨️ Free Masterclass! Come learn how to simply and naturally balance your hormones so that you can enjoy a life full of energy and vibrant health 🌿 Link in bio ✨️ #detox #balancedhormones #symptomfree #perimenopause #menopause #ayurveda ♬ original sound - SYMPTOM FREE MENOPAUSE

Магарешкият бодил често се популяризира заради защитния си ефект върху черния дроб и често се използва от хора, които имат увреждане на черния дроб поради състояния като алкохолна чернодробна болест, неалкохолна мастна чернодробна болест, хепатит и дори рак на черния дроб.

Въпреки че са необходими повече изследвания за това как действа, се смята, че белият трън намалява увреждането на черния дроб, причинено от свободните радикали, които се образуват, когато черният дроб метаболизира токсични вещества. Проучване от 2021 г. показва подобрение на чернодробната функция при хора с неалкохолна мастна чернодробна болест, които са приемали хранителна добавка с бял трън, което предполага, че тя може да помогне за намаляване на възпалението и увреждането на черния дроб.

Благодарение на антиоксидантното и противовъзпалителното си действие белият трън може да бъде полезна добавка и за хора с акне.

Предназначението на черния дроб е да разгражда токсините до безвредни частици. Затлъстелият черен дроб може да стане тежък и уголемен, което може да доведе до пълнота под дясната част на гръдния кош и болки в раменете.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини