Last news in Fakti

21 Януари, 2010 12:42 3 217 0

Чопър за Антарктида

  • чопър-
  • антарктида-
  • chopper-
  • bombardier,

Ако работите на Антарктида и се чудите какво да правите в свободното си време там, то изобретението, което ще ви представим днес е идеално за забавление на ледения континент.

Antarctic Snow Chopper е дело на Боб Савички и Тоби Вейсър, като за създаването му те са използвали стар снегоход Bombardier Ski Doo от 1981 година, който са преработили тотално, за да придобие вид на нещо между чопър и моторна шейна.

Направата на революционната машина е отнела на Боб и Тоби около 120 часа, като освен инвестицията в донора, двамата са похарчили само още 10 долара за два стари пожарогасителя, които служат за съхранение на гориво и сгъстен въздух. Всичко останало е изработено ръчно от частите на снегохода.

Боб и Тоби твърдят, че Antarctic Snow Chopper може да развива скорост до 55км/ч. върху сняг, което не е много, но за забавление на Антарктида е идеално.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА