Last news in Fakti

26 Януари, 2016 10:12 212 177 92

10 признака, че сте купили грешната кола

  • автомобили-
  • покупка-
  • грешка
10 признака, че сте купили грешната кола - 1

Покупката на автомобил не е никак лесна задача. Нов или втора употреба? Немски, френски, италиански, корейски или японски? Със задно или с предно предаване? Дизел или бензин? Това са само част от дилемите, които повечето обикновени люде срещат при избора на кола. Много често, въпреки всичките ви усилия се случва така, че не купувате правилния модел. Как се разпознава това? Сега ще се опитаме да ви покажем десет признака, ясно подсказващи, че сте купили грешния автомобил.

10 признака, че сте купили грешната кола

Автомобилът ви не събира нужното количество багаж или пътници. За съжаление, не можете да предскажете бъдещето и дали новата ви кола ще отговаря на нуждите ви. Например вашето семейство може неочаквано да се увеличи, а тя да не е готова за това.

10 признака, че сте купили грешната кола

Завиждате на собствениците на други коли. Да се заглеждате по разни суперкари е едно, но да желаете други, напълно достъпни за вас автомобили, управлявайки своя собствен - това еднозначно е знак за лош избор.

10 признака, че сте купили грешната кола

Неикономичен автомобил. Продавачът ви е разказвал едно, а след като сте купили колата се оказва, че тя харчи значително повече от очакваното. И ако независимо от факта, че цените на бензина падат леко надолу, не можете да "изхранвате" вашия автомобил, явно той не е за вас.

10 признака, че сте купили грешната кола

Постоянно разглеждате обяви за нови коли. Ще разберете, че сте направили неправилен избор, ако след като сте купили нова кола, продължавате ежедневно да отваряте mobile.bg и да разглеждате други обяви. А това, съгласете се, се случва доста често.

10 признака, че сте купили грешната кола

Приятели и колеги ви се подиграват заради новата кола. Често пъти терминът "автомобилен ентусиаст" означава, че направената от вас покупка на кола ви носи щастие и не се вълнувате от мнението на останалите. Ако обаче негативните коментари по адрес на автомобила ви са повсеместни, няма как да не преосмислите покупката си.

10 признака, че сте купили грешната кола

Не можете да си позволите обслужването. Много автомобили притежават т.нар. магнетична притегателна сила и нищо не може да ви разколебае да ги купите. Това продължава до момента, в който не се озовете в сервиза и сумата за ремонтните дейности се окаже непосилна за вас.

10 признака, че сте купили грешната кола

Изпитвате носталгия по старата си кола. Ако управлявайки новия си автомобил, все по-често се сещате за динамичните характеристики на предишната ви кола, това е ясен признак, че с тази нещо не е наред, дори тя да е по-луксозна и с далеч повече екстри.

10 признака, че сте купили грешната кола

Разбирате, че новият ви автомобил е претърпял тежко ПТП. Повечето от нас имат лошия навик да не проверяват историята на даден автомобил. Много често и проверката по VIN не дава отговори за деянията на предишните собственици, а сервизната история в повечето случаи липсва. Лошо е обаче, когато изневиделица се открие някой силно деформиран рог, например.

10 признака, че сте купили грешната кола

Преставате да се заглеждате по своя автомобил. Ако дойде момент, в който престанете да се впечатлявате от външния вид на своя автомобил, това е ясен признак, че е време да се замислите за неговата смяна.

10 признака, че сте купили грешната кола

Не карате автомобила си. Ако вашата нова покупка все повече се застоява безпричинно в гаража или на паркинга пред блока, а в същото време вие се озовавате все по-често зад волана на други коли, е ясно, че вашата кола не е това, което сте си представяли, преди да я купите.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 2 Марто

    53 6 Отговор
    Абсолютно верни са повечето от твърденията. За съжаление ги разбираме постфактум.
  • 3 гмг

    59 4 Отговор
    Автомобила не е като покупка на апартамент или взимане на жена :Д тоест купуваш, покараш, не ти хареса и я продаваш и вземаш друга.Да вероятно ще вкараш малко повече пари, но нали уж кефа цена нямал.

    Коментиран от #14

  • 4 Дам

    17 68 Отговор
    ЩОМ ИМА АУСПУХ ЗНАЧИ Е ГРЕШНАТА!!!

    Коментиран от #12

  • 5 МоТО

    16 5 Отговор
    Много точно!
  • 6 гост

    23 3 Отговор
    Хмммм, това гадже по средата ;))
  • 7 гостЪ

    40 0 Отговор
    значи за заглеждането по нови коли не съм съгласен само - аз не искам да махам моята, искам още няколко да си имам :)

    Коментиран от #17

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ауди rs6

    17 45 Отговор
    интересен факт е че новата кола е си е друго нещо,но не и каквото и да е марка нещо от рода на дачия или рено надали е правилния избор за японските изобщо нямам думи там е страшно зле е меко казано,но както и да е едно ново поло или голф ако човек има повечко пари може би мерц или бмв по става

    Коментиран от #19, #29, #86, #90

  • 10 mediator37

    21 7 Отговор
    Ура !
    Нито едно от десетте неща не ми се случва.
    Но истинска хармония на личността постигнах, когато й купих огромен топъл гараж и вече не се тревожа дали вали, трещи, дървета или павета падат.
  • 11 Тинки Уинки

    22 2 Отговор
    Когато човек купува кола, трябва да е готов и за най-лошото. Все пак е незнайна употреба и не се знае колко собственика е сменила /точно като жените/ и един вид, каквото дойде. А относно подръжката на дадена кола, е много относително! В днешно време, всички искаме само да караме, но да не сменяваме нищо. Е няма как да стане! Ако човек знае какво търси, значи ще намери неговата кола!
    п.п А може ли да направите друга тема " 10 признака за точната кола за теб?"
  • 12 БаХуРа

    30 2 Отговор

    До коментар #4 от "Дам":

    И ти имаш АУСПУХ и си ГРЕШЕН хахахаха
  • 13 тошибиян

    8 34 Отговор
    скоро си купувам G55AMG BRABUS и до края на живота си не искам друга

    Коментиран от #22

  • 14 Gixxer

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "гмг":

    изцяло съм съгласен с теб (y)
  • 15 Микс

    26 1 Отговор
    За колата ги нямам тези проблеми, но май в къщи ги виждам :Д
  • 16 Пиер

    40 5 Отговор
    1. След покупката тези разсъждения са безмислени.
    2. След покупката половината от парите са загубени - затова я караш колата като за последно.
    3. Ако не внимаваш преди покупката т1 и т2 не ти помагат особено.
    4. Разбери кои коли са най-евтини за подръжка, не се развалят и не гният след 8мата година - това го знаят прекрасно във всеки автосервиз - добре е да имаш там приятел.
    5. Колко да е голяма - гориво - ДИЗЕЛ САМО ЗА НОВА КОЛА, БЕНЗИН - ЗА СТАРА, с автогаз никога за стара, най-добре - бензин, караш 1-2 години и слагаш газ - хем караш евтино, хем тя става продаваема...
    6. На старо само НОВ ВНОС...от юг - Италия или Швейцария !!!
    7. Има един списък с 15 групи - ползват го застрахователите - за екзотични коли - по-голям номер - по-голяма застрахователна вноска - купуваш най-много до 5 група...едим приятел даде за кола от 15 група 56 лв за едно малко стъкло на преден мигач...
    8. Разбери, че кола и жена е на късмет - и колкото и коли да смениш, все ти си си ги избирал...те ще си приличат...

    Коментиран от #20

  • 17 ПИРИ

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "гостЪ":

    За колкото ти стигнат парите за винетки...
  • 18 копеле

    14 3 Отговор
    Тези трите женски или бутат Волвото или чакат някой да ги врътне на задна праш.а но аз бих светнал това с червените шортички

    Коментиран от #21, #42

  • 19 Prius

    32 7 Отговор

    До коментар #9 от "ауди rs6":

    Правилния избор на германско желязо се нарича" Porshe", но малцина могат да си го позволят. Какво точно да си хареса човек от скучната конфекция на" WAG"групата, която вече е със статут на измамник. Кой трезвен би си купил "CDI" от Мерцедес, кое точно "BMW" е застраховано от непредвидени ремонти. Никой няма право да дава крайни оценки,особено за качеството на японските производители!
    Приятен ден на всички и безаварийни километри!

    Коментиран от #35, #89

  • 20 Правилно

    22 4 Отговор

    До коментар #16 от "Пиер":

    колега: Жена и кола-както случиш. Мъж и куче-както ги научиш...:)
  • 21 като гост

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "копеле":

    Ако беше избрал някоя друга щеше да е доста странно :D

    Коментиран от #23

  • 22 копеле

    17 2 Отговор

    До коментар #13 от "тошибиян":

    Уточни или AMG или BRABUS, и двете в едно няма как ;)
  • 23 Ами

    6 4 Отговор

    До коментар #21 от "като гост":

    дясно на борд също става, бе...
  • 24 Еха

    10 4 Отговор
    Значи съм уцелил с Мазда защото нито един от признаците не е налице.
  • 25 Прецакан

    20 13 Отговор
    Имам немски автомобил и се чудя как да се отърва от него.
  • 26 sassas

    11 7 Отговор
    Опел? :D
  • 27 gost

    15 1 Отговор
    Аз преди 6 месеца се сдобих със нова кола (втора ръка, разбира се) и в последствие след преглед в сервиз, се оказа, че е блъскана зверски от лявата страна на задницата, в следствие на което има леки разминавания във фугите между багажника и калника и задния мост е кривнат леко. За жалост не видяхме тези подробности при покупката и сега се търси мост.. :)

    Коментиран от #47

  • 28 Сега разбрах

    22 31 Отговор
    Сега разбирам защо повечето хора плюят по мерцедес, бмв и ауди...просто не могат да си ги позволят и ги е яд ,че са направили компромис и са купили нещо за което имат пари а не каквото е лидер в света.

    Коментиран от #56

  • 29 опсмопсус

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "ауди rs6":

    Явно още нямаш кола!А RS6 поне на картинка си виждал!
  • 30 шиши

    12 3 Отговор
    Големи разбирачи имало тука, сигурно с 15годишни таралясници, без значение на марката!
  • 31 1912 plovdiv

    18 10 Отговор
    Статията е по-скоро глупава и подвеждаща , защото всеки в определен момент може да припознае горе-посочените признаци . Всеки има определение за хубав автомобил , който точно след месец може да не ти изглежда вече толкова хубав , а след още един месец може вече да си решил да го запалиш . Сменил съм 37 автомобила , а 23 са високо-проходими(поне така се водат) , 4 пъти съм си купувал чисто нови джипове , та мисля , че всичко е в главата на потрбителя на определения продукт в случая автомобил , а сега оправлявам 10 ХОНДА и съм супер щастлив , въпреки , че това е един от най-старите автомобили , които съм притежавал . Факторите за многофункционален автомобил са страшно субективни при всеки потрбител .
  • 32 ВВВВ

    8 0 Отговор
    Би ли дал линк или повече информация за застрахователните групи?
  • 33 гост

    23 1 Отговор
    ше ти кажа що плюят-защото новият внос, който се предлага в БГ е купуван на кило за без пари, въртят се километражи, лакират се дефекти, слагат се добавки..с една дума се напудрят за да може бедният българин да си купи на старо "кола САМО НОВ ВНОС" без да е чукана по нашите пътища. После, след като я покара малко и я вкара в първия сервиз вижда какво реално си е купил. Имам приятели автотърговци и на въпроса защо продават (включително и на мен са се опитвали) дараци, всички отговарят едно - ти луд ли си, ако купя нещо читаво от Швейцария или Германия примерно и плата РЕАЛНАТА му цена за състоянието, тук никога няма да мога да я продам. Не е случаен факта, че никой или почти никой автотърговец не ти дава гаранция за колата. Остава човек да разчита на късмет при покупката на стар автомобил, или да си вдигне трите букви и да се размърда малко и да иде на запад и сам да си избере. А се плюят много ВАГ-овите, защото са най-масови и най-много хора са се опарили.

    Коментиран от #38, #79

  • 34 ха ха

    10 5 Отговор
    Кой не би бутал зад момичето?
  • 35 Ники Николов

    13 2 Отговор

    До коментар #19 от "Prius":

    дадох ти плюс, после разбрах че хвалиш японците, което е донякъде погрешно, японците не с е научиха да поцинковат ламарините, ползват евтини пластмаси вътре и за много автомобили се учат от европата, например мазда от форд, мицубиши и нисан от рено идр. иначе 80 и 90те години бяха върха и затова спряха да се развиват, нали най доброто няма как д а се подобри, все още имат здрави двигатели и електроника

    Коментиран от #41

  • 36 мsv59

    24 0 Отговор
    За жените и колите е напълно вярно преди 6год.си купих Ланчия Капа на 169хил.км.сега е на 264хил.карал съм много марки включително и BMW 5е39 освен редовна смяна на маслото до сега съм сменил акомулатор предни накладки и два шарнира на предният мост‼Карам я на дълги разстояния Румъния Молдова и обратно кой каквото ще да говори по адрес на тази марка аз съм доволен просторна с мека возия и непретенциозна без грам ръжда за разлика от някои прехвалени немски и японски марки...И най важното не е с АГУ двигателят е звяр 2.4 175к.с.В заключение всичко е до късмет‼
  • 37 Vasik Atanasova

    4 5 Отговор
    ТУКА ИМА ИСТИНА БРАВО
  • 38 Vasik Atanasova

    6 7 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    ИЛИ НАЛИВАШ НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ЛЕВА И СИ Е ОПРАВЯШ И ПАК СИ Е
    КАРАШ ЩОМ ТЕ КЕФИ
  • 39 Кобрата

    21 0 Отговор
    Изборът не е труден ако имаш пари... Изборът е най-труден, когато си с ограничен бюджет и си отишъл да гледаш ''стари гробове'' в някоя лъжлива автокъща. Ако имаш пари не е трудно, харесваш си марка, избираш си мощността и с какво гориво, отиваш и купуваш. Но в нашата мизерна държава с тези ниски доходи, естествено, че ще купиш някоя бракма и ще се задоволяваш само с това, че ще може да те предвижи от точка А до точка Б. Едно е да искаш нещо, друго е да го имаш, който няма възможност или да стои без кола или да си вземе една Лада на газ и това е...
  • 40 lolo

    6 1 Отговор
    Форд притежаваха Мазда до 2011, затова имат много прилики.Нисан и Рено са в алианс(съюз).
  • 41 lolo

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "Ники Николов":

    Форд притежаваха Мазда до 2011, затова имат много прилики.Нисан и Рено са в алианс(съюз).
  • 42 Vasik Atanasova

    4 9 Отговор

    До коментар #18 от "копеле":

    А АЗ БИХ СВЕТНАЛ ТОВА СЪС СИВИЯ АНЦУНГ ЗАЩОТО
    В КЪЩИ СИ ИМАМ ТАКОВА С ЧЕРВЕНИТЕ ШОРТИ И МИ Е ОМРЪЗНАЛО
    ПЪЛНО РАГУ Е САМО КОКАЛ

    Коментиран от #43, #58

  • 43 водач на мпс

    7 3 Отговор

    До коментар #42 от "Vasik Atanasova":

    Ауу сакън!Недей така!Прати ми го..така де...рагу то т.е. онова с червените шорти.Относно избора на купувача?По добре питайте маркетинг спецовете.Они знат кой какво мпс си избира.А купувачо...винаги е прецаканият без значение дали се е сдобил с чисто ново мпс от представителството на марката или от автоджамбазите нов внос.Винаги го баламосват че е сключил сделката на живота си ,

    Коментиран от #45

  • 44 шефа

    16 0 Отговор
    а аз да мина зад оранжевата рокля и да бутам бутам докато го бутна целия...................

    Коментиран от #46

  • 45 Vasik Atanasova

    6 2 Отговор

    До коментар #43 от "водач на мпс":

    ЗА КАКВО ТИ Е ВЕ КОЛЕГА ДА НЕ СИ ЗАКЪСАЛ НЯКЪДЕ
    ТО МОЕТО НЕ МОЖЕ ДА БУТА КОЛА ВЪТРЕ ЩЕ СТОИ ТИ ЩЕ БУТАШ
    А ТОВА С СИВИЯ АНЦУГ ЩЕ ТИ ИЗБУТА И КОЛАТА И ТЕБ
    САМО НЯМА ДА МУ ДАВАШ ДА ТЕ ЯЗДИ
  • 46 Vasik Atanasova

    4 2 Отговор

    До коментар #44 от "шефа":

    ХА ХА ХА ХАХ И ТЯ СТАВА
  • 47 Vasik Atanasova

    4 3 Отговор

    До коментар #27 от "gost":

    ТО НЯМА КОЛА БЕЗ УДАРИ В БГ ВТОРА ПРАДНЯ
    ВАЖНОТО Е ДА НЕ ТИ НОСИ
    НЕ СИ СЕ МИНАЛ
    СПОКО
  • 48 прего

    9 3 Отговор
    до кометнар MSV59
    Когато италианците говорят за автомобили, обикновено говорят за Алфа-Ромео/изключвам Мазерати, Ферари и Ламборгини/. Но...тук съм съгласен с теб-Капандурата е изключителен автомобил, изпреварил с 10 години времето си. Лошото е, че Тезиса не постигна това качество.
  • 49 ооооооооо

    6 5 Отговор
    на това с червените панталонки - ще му оближа дупето. много хубаво.....тика колата.

    Коментиран от #51, #57

  • 50 Сандокан с двата ножа

    14 13 Отговор
    От всичко най ми става смешно като видя мъж да кара дамска кола!Например Фиат пунто или Фолксваген Бийтъл. Е от това по смешен избор едва ли може да се направи!Мъжете трябва да карат големи и мощни автомобили а не сапунерки.Един мъж опрял ли е да пести от колата си......

    Коментиран от #52

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 гостенин

    10 8 Отговор

    До коментар #50 от "Сандокан с двата ножа":

    Колега, да ти кажа и аз често подкарвам на жената Битълчето, че то е по-често на вън и няма смисъл да вадя моята кола от гаража, но да ти кажа, за София ми е прекрасно за задръстванията и за паркиране. А и да ти кажа женска, женска но е TDI 116магарета +
    чип около още 25 коня... Уникален ластик прави и харчи 7 градско, а като имаш предвид, че му се въртят и по над 80- 100км дневно... Та тук опираме вече и до практичност, не само пърчене на лакти...)))

    Коментиран от #60

  • 53 Vasik Atanasova

    3 5 Отговор
    ПОРШЕ 944 ВЪОБЩЕ НЕ Е ГРЕШНА ПОКУПКА
    ТОЗИ КАКВО СЕ Е ХВАНАЛ ЗА ГЛАВАТА
  • 54 G T R

    9 2 Отговор
    Ти си уникална к....шка.Няма нещо за което да не си компетентна !
  • 55 Роман Ценов

    3 8 Отговор
    Тая статия е пълна простутия.

    Коментиран от #66

  • 56

    6 5 Отговор

    До коментар #28 от "Сега разбрах":

    Пич да не си с малък пенис....
  • 57 Даскал Колев

    1 4 Отговор

    До коментар #49 от "ооооооооо":

    Говорят за евро и американски ценности...
  • 58 Даскал Колев

    7 4 Отговор

    До коментар #42 от "Vasik Atanasova":

    Васик, как ше я ч.каш тая !? Ти видел ли си хубаво какво е това със синия анцуг
  • 59 msv58

    16 6 Отговор
    До ком.49 прего Колега благодаря за мнението всъщност колата е само средство за предвижване всичко останало е суета в този живот има много по важни неща като семейство деца внуци а най вече здравето‼В крайна сметка никой не взема нищо със себе си на другият свят....😒
  • 60 PlimP

    11 0 Отговор

    До коментар #52 от "гостенин":

    52, голям ластик правят тия скопени 115к.с., а като почнат да се развалят, господ да ти е на помощ, купи си пак дизелче :D

    Коментиран от #62

  • 61 slavi

    22 2 Отговор
    С много от нещата не съм съгласен.
    1. Ти може да имаш най-луксозната кола и пак да те ебават с разни вицове от 1001 нощ. Замислете се и ще установите, че за почти всички марки има такива врели некипели истории.Всеки приятел, който има различна от твоята марка кола, ще ти разправя какви ли не глупости.
    2. Другото, което не съм съгласен е, че като гледаш редовно мобиле, това значи, че си сгрешил с покупката и търсиш нова кола.Много често ежедневно проверявам сайтовете просто за губене на време и за да следя пазара, защото се интересувам от автомобилите.
    3.Това че пожелаваш друга кола значи, че ни се си си купил правилната- що за глупости ?! Ако например имаш най-готината приятелка на света пак ще гледаш други хубави жени и какво от това ? Значи ли, че си избрал грешната жена ? аз не мисля така. Нормално е след като вече имаш това, което си искал да се загледаш и по нещо друго.Например, ако имаш ц-клас рано или късно ще искаш я А4, я 3er, я Е-клас или 5er и т.н. това е нормално и не означа нищо.
    4.Носталгията по старата кола също не показва нищо, защото самата кола е свързана например с куп спомени от отминало време и ти е приятно да се сещаш.Както се казва старо хвали,ново карай.
    За останалите признаци съм съгласен, но най-важният за мен, който се радвам, че сте споменали е, че не се заглеждаш по колата си и не я караш редовно. Е това определено е сигурен признак, че си сбъркал колата.Всъщност това е най-важното- на теб да ти харесва и да си я караш с усмивка.Майната им на останалите и техните тъпи истории. :)
  • 62 гостенин

    0 10 Отговор

    До коментар #60 от "PlimP":

    Приятелю не бери грижа за мен, от около 18 години карам само дизели, а помпа дюза двигателя ми е доста познат, да не говорим, че и всичко останало на Битъла е като на голф3 като цени за ремонт! А возията му е доста приятна и комбинацията от 1.9 турбо дизел и около 140к са много, много задоволителни!

    Коментиран от #68

  • 63 остенин

    0 8 Отговор
    А и между другото, това е колата на жената... Аз карам съвсем друг тип автомобил, пак дизелица разбира се, но я ползвам предимно за уикендите и за дълги пътувания!
  • 64 гостенин

    0 9 Отговор
    И още едно малко уточнение... Тези двигатели са 116 конски сили, а не 115! И нямат нищо общо със скопеност, гарантирам ти го! А в комбинацията с чип и сравнително малкото купе... е мога да ти пожелая само, да имаш удоволствието да опиташ...)D
  • 65 onq s konq

    3 8 Отговор
    Елементарната логика подсказва,че тия които гледат и коментират женските дупета на снимката или нямат изобщо коли,или имат но не са в движение.По обективни причини.Интересното в случая обаче е че ВЪПРЕКИ ТОВА четат подобни статии,НИЩО ЧЕ НЕ ГИ РАЗБИРАТ:)
  • 66 niamam dumi

    4 6 Отговор

    До коментар #55 от "Роман Ценов":

    "пълна простутия"
  • 67 до onq s konq

    6 5 Отговор
    Статията е мега тъпа колкото да загубиш 2 минути от живота да я прегледаш, така че дупето на средната определено е най-доброто в статията !
    И нещо друго, като тебе дето са влюбени в колите си като селския бег с кривите джанти на снимката никога няма да разберат, че колата е да те закара от т.А до т.Б

    Коментиран от #69

  • 68 Сандокан с двата ножа

    5 2 Отговор

    До коментар #62 от "гостенин":

    Така е Биитъла си има мощност но си е кола за мадами а не за мъже!Не се ли чувстваш странно в нея когато я караш?
  • 69 onq s konq

    10 14 Отговор

    До коментар #67 от "до onq s konq":

    Толкова сме мега различни с тебе,че е абсурдно дори да успеем да се обидим взаимно:)И ако за теб е важното да стигнеш от т.А до т.Б. с колата,то за мен е важното преди всичко КАКВО СЕ СЛУЧВА между тия две точки!Вероятно караме съвсем различни марки коли и с различна мощност,различен стил,като моята я мия през ден ОТ ПРАХА-ръчно,за да не ми я надраскат на автомивката.Отделно всяко лято я пастирам и лъскам до блясък за около 2-3 часа/на сянка както пише по книгите/,а преди да тръгна,езбърсвам въображаеми прашинки със специална кърпичка.И накрая...дори ако ми се наложи да кихна,не го правя срещу колата за да не я заразя:)

    Коментиран от #70, #72, #74, #75

  • 70 Илиян

    2 4 Отговор

    До коментар #69 от "onq s konq":

    +1...
  • 71 Феникса

    2 4 Отговор
    Абе какви са тия смешни статии? Толкова ли се видиотихте, че се чудите от къде да си изсмучете поредната малоумщина за да си запълните времето? половината поне от изброените "недостатъци" нямат нищо общо с това, дали сте избрали добър автомобил. Аз съм фен на автомобилите, гледам си и си глезя моята кола, но това са абсолютни идиотщини, което пишете.
  • 72 Vasik Atanasova

    6 1 Отговор

    До коментар #69 от "onq s konq":

    ЧЕСТНО ЧОВЕЧЕ БОЛЕН СИ

    ХУБАВИ НЕЩА ПРАВИШ НО ТУКА В БГ АКО ТЕ ВИДЯТ ЧЕ СЕ СУЕТИШ
    КРАЙ КОАЛАТА СИ ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ПРАВЯТ
    ВЗИМАТ ЕДИН ПИРОН ИЛИ КЛЮЧ
    И ОТ КРАЙ ДО КРАЙ ЧЕРТИ
    А ТИ ПОСЛЕ Е ПАСТИРАЙ И СИ Е БЪРШИ
    МОЯТА СЪЩО Е ЛИМКА НО Е МИЯ РЯДКО ТОЧНО ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА
  • 73 Гост

    17 4 Отговор
    След като карате автомобили и разбирате, значи сте хора над 18 години.
    Защо давате на децата си, да ви пишат коментарите, и ако не са децата ви, защо сте неграмотни ?
  • 74 миседниш накура

    5 2 Отговор

    До коментар #69 от "onq s konq":

    абе колко я продаваш тая твоя красавица-да я купя на сина да я кара по дигата на реката че ми писна да влиза с кални обувки в двора

    Коментиран от #76

  • 75 Роман Ценов

    6 2 Отговор

    До коментар #69 от "onq s konq":

    Миеш я през ден?Това не е добре за колата колега.
  • 76 onq s konq

    7 14 Отговор

    До коментар #74 от "миседниш накура":

    Нямаш идея колко искат да я купуват.Зареждам на бензиностанцията-пича дето ми налива ме пита дали продавам.На светофара чакам червеното,друго БМВ спира в съседната лента и през прозореца ми правят оферти-казвам че не я продавам,а "компромисно" молбата беше-"О.К.-поне й дай ряз като светне зеленото".Паркирал съм в дясно и слязох да запаля докато чакам един авер-в тоя момент някаква кола спира до моята и шофора се навежда и си срещаме погледите.Помислих че ще ме пита за някакъв адрес,но той само се усмихна,посочи с поглед колата и само ми вдигна палец.Последно комшията ме увещава нещо...Ще ти кажа и един комичен,но и доста конфузен случай-Отивам на среща с ново гадже-спирам до нея,слизам ,заобикалям колата и й отварям вратата.Последва репликата "страхотна кола",на което аз със сериозен глас й казах че е желателно да се събуе преди да влезе.Естествено че се шегувах,но тя взе че го направи наистина...А ти сигурен съм че ще купиш на сина си по-хубава и със екстра за каране по дигите :)
  • 77 ауди rs6

    12 3 Отговор
    и накрая на се събуди и падна от леглото
  • 78 hahaha

    10 4 Отговор
    onia s konia 100% има някой 20 годишно БМВ и си мисли че кара кола за 200 000 лв,ейй пусти лапишоци,все едно не сме били на вашите години.Събула се да взеле еййй да не си с паркет вътре е ахахаха
  • 79 S Doichinov

    9 1 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Съгласен съм с теб за новия внос но и купувачите ако се поинтересуват малко преди покупката може да си спестят малко главоболия.Не всички.Точно в такъв момент съм аз.Търся втора кола за семейството.Избирах между 3 марки почти в един клас(не робувам на отделен бранд).След огледи остана само една марка и конкретен модел.Отивам с една автокъща да гледам една и при запитването ми за проверка в сервиз който аз искам отговора беше-"Как така ще я караш в сервиз,какви са тези работи?Аз със сервизи не работя.Викни си някой да я прегледа тук на място."Така,че задължително преди покупка ако автомобила е малко по-скъп цялостна проверка в избран сервиз.Така поне можеш да намалиш риска от евентуални скорошни скъпоструващи ремонти.Винаги обаче има риск да има нещо добре замаскирано и да не се хване.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 200sx

    6 4 Отговор
    Купувам 200sx s13 за дейли.
  • 82 Mitaka

    24 7 Отговор
    По-тъпа статия ,няма!
  • 83 Божидар

    39 3 Отговор
    10- те примера са безполезни просто ако паркираш колата, заключиш, тръгнеш и не се обърнеш пак да я видиш това не е твоята кола.

    Коментиран от #84

  • 84 Анатоли

    1 6 Отговор

    До коментар #83 от "Божидар":

    Всяка седмица минавам по 500-600км и когато карам колата си си казвам '' трябва да спра за малко почиека, поне 1 седмица без никакво каране'' след по-малко от 24 часа вече нямам търпение да я изкарам от гаража и да потегля отново :-) П. С. Колата е BMW e46 320d.
  • 85 Dragon

    2 1 Отговор
    Чисто ново го купих.....5 години и 274000 км.....без дори смяна на накрайник или какъвто и да е ремот....масла,филтри и накладки.....13 лв пътен данък.....8.9 разход смесен на дизел....това е ISUZU D MAX 3. 2011 год. :-) :-) :-) :-)
  • 86 Rofl

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "ауди rs6":

    Карал си и ти нова колкото и трамвай...Ако имаше пари да си позволиш дачия да не гороим за рено щеше да си малчиш
  • 87 Георги

    1 0 Отговор
    Лошо горните признаци не ги виждам в колата ами в жената.
  • 88 Някой си

    0 0 Отговор
    Абе хора какво сте заджавкали мойта е 116 коня пък виж другите са 115 коня колата е средство за придвижване,и освен това е Пари на пътя
  • 89 Немец

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Prius":

    Какво му е на cdi бе будала
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Автоманиак

    1 0 Отговор
    Ами като чета,то и с жените е горе долу така.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 стефан

    0 0 Отговор
    Всяка кола е твоя до следващата ти покупка на кола.