Last news in Fakti

7 Април, 2010 12:56 3 234 4

K-Way Motus изминава 44км. с литър гориво

  • k-way motus-
  • gilera gp800-
  • електромотор-
  • триколка

За разлика от футуристичния трайк Honda 3R-C, който все още е само проект и надали скоро ще влезе в производство, италиански компании вече са създали прототип на покрита триколка, която в близко време ще има и сериен модел.

Разработването на K-Way Motus е стартирало още през 2006г. от Лабораторията по мехатроника в Торинския университет, а по-късно в създаването му са се включили компаниите Actua Srl и TTW Srl, както и предприемачът Марко Балионе.

Дизайнът на триколката пък е дело на Фабрицио Джуджаро, а структурата на каросерията е изработена от специален плат и карбонови елементи. Моделът е един от претендентите за наградата Progressive Automotive X Prize, която е в размер на 10млн. щатски долара.

K-Way Motus взема завоите чрез накланяне до 45 градуса, а максималната скорост е ограничена на 250км/ч., от съображения за сигурност. За задвижване се използва хибридна технология, състояща се от 850-кубиков двигател, взаимстван от Gilera GP800 и електромотор.

Агрегатът с вътрешно горене се използва само за задното колело, а електрическият - за предните две. Триколката изминава 25км. само на електричество, а в комбиниран цикъл с 1 литър гориво може да карате цели 44км.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 [email protected]

    0 0 Отговор
    mnooo qko
  • 2 [email protected]

    0 0 Отговор
    mnoo qko
  • 3 vasil

    0 0 Отговор
    perfektno
  • 4 Plamko

    0 0 Отговор
    davam vednaga 0,01 lv. nomer za vruzka : 0883 49 52 35