Last news in Fakti

18 Август, 2020 10:28 5 285 30

Японските власти искат да обединят Nissan и Honda

  • nissan-
  • honda-
  • обединение

За първи път подобно предложение прозвуча още през 2019 година

Японските власти искат да обединят Nissan и Honda - 1

Nissan и Honda да се обединят в съюз, предлагат японските власти, а информацията за този ход е на Financial Times. Това предложение дойде директно от японското правителство, но все още не е прието, наред с други неща, фундаментални разлики между двете автомобилни марки.

Авторите на идеята за обединяване на Nissan и Honda са ​​съветници на японския премиер Шинцо Абе. Според публикацията редица фактори са причина за възможното сливане. Първо, след ареста на Карлос Гон, японското правителство вече има съмнения относно алианса Renault-Nissan и второ, световната конкуренция на автомобилния пазар се засилва и новият съюз може да укрепи позициите на японските автомобилни производители.

И накрая, трето, този ход ще позволи на Nissan и Honda да обединят усилията си за разработване на електрифицирани превозни средства и по този начин ще се намалят и разходите. Очаква се новият японски съюз да се конкурира с Toyota, под влиянието на която са вече Suzuki, Subaru и Mazda. Honda от своя страна остава независим автомобилен производител и третият по големина в страната, с годишни продажби от 4.8 милиона автомобила.

Въпросът обаче все още не е стигнал до обсъждане на предложението от съветите на директорите на Nissan и Honda. Сред аргументите срещу сливането са основните разлики между автомобилите на марките, бизнес стратегията (Nissan разработва електрически превозни средства, а Honda инвестира във водородни двигатели), както и фактът, че Nissan е фокусиран върху развитието в рамките на съюза с Renault и Mitsubishi.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 made in japan

    46 28 Отговор
    Nissan е боклук, Хонда е супер.

    Коментиран от #7, #26

  • 2 Miusuka Madoto

    39 19 Отговор
    Адски странно искане! Но..да ги обединяват, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с водещ партньор ХОНДА, а не Нисан/Рено! А най-добре ще е Хонда да придобие Нисан и тая марка, прецакана от французите да спре да съществува, а Хонда да вдигнат капацитета на качествената си продукция.
  • 3 A защо

    29 2 Отговор
    ... властите. Нали са частни структури. Нали пазарна икономика и други бля, бля, бля!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бай Джап

    32 10 Отговор
    Не разбирам само, защо искат да съсипят Хонда !?!?
  • 6 Joсо

    39 6 Отговор
    Карам Тойота, но Хонда са по добри

    Коментиран от #21, #27

  • 7 сектант

    15 33 Отговор

    До коментар #1 от "made in japan":

    Не е вярно, Нисан, са с двигателите на Дачия, които са еталон за качество и много по-здрави от японските. Единствени двигатели на нивото на Дачия са корейските, защото корееца бате си е здрав.

    Коментиран от #8

  • 8 Урко

    20 6 Отговор

    До коментар #7 от "сектант":

    Ахахахахахахахахаха, страшен виц казА!

    Коментиран от #24

  • 9 Jack Bauer

    2 12 Отговор
    Звучи ми много логично, подобно на алианса Пежо-Ситроен.
  • 10 kkk

    13 12 Отговор
    Nissonda Honsan не е зле
  • 11 Хойо

    20 15 Отговор
    Ще съсипят хубавата Honda.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Алфа Вълкът

    24 11 Отговор
    Нисан + Хонда = Хасан
  • 14 Госта

    21 4 Отговор
    Мазда е под шапката на Тойота?!Кои модели бе,или става въпрос за някой вибратор електричка??
  • 15 Хондаджията

    15 2 Отговор
    Хонда от както почнаха масово само с малолитражки и cvt-та, вече не са това което бяха.Да сложиш 1.5 мотор с ремъчна кутия на CR-V е пълен смях... ма те и тойота правят същите глупости с новия Ланд Крузър...
  • 16 Отвън

    16 4 Отговор
    Те, шогуните, от мерак да пазят националните марки, много глупости взеха да правят. Нисан беше отгърмял фалита без Рено, пък после взе да недоволства и пак потъна в зоната на здрача. Тоя бизнес не е просто да правиш добри автомобили, много повече е. Неслучайно в Нисан не прииемат идеята за Хонда и запях старата песен за запазване на алианса с Рено.
  • 17 Жълтеницата

    6 27 Отговор
    И двете марки са боклуци. Време е немеца да навлиза в Япония.

    Коментиран от #18

  • 18 един от стадото

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "Жълтеницата":

    видяхме ги немеца и японеца заедно до къде се докараха. Но видяхме и как изникнаха като Феникс от пепелищата и забиха ножа на света. Не всичко става с бомби, еталоните за техника са при тях. Сега всеки може на готово да надгражда..

    Коментиран от #19

  • 19 И това до

    6 12 Отговор

    До коментар #18 от "един от стадото":

    следващия път,когато като много повярвали си пак ще паднат в праха. А,немското ако може да е сложно немеца го прави още по сложно невъзможно с много точки за разваляне. Не ми ги хвалете немските боклуци.А японските не са ми просот по вкуса,нито дизайн,нито финес едни такива безлични като азиатци.

    Коментиран от #20

  • 20 един от стадото

    12 1 Отговор

    До коментар #19 от "И това до":

    светът на техниката не е само автомобили, имах в предвид. Пък че караш Тата няма лошо. И те надградиха готовото Сузуки..А Сейко Файфа и Сингера вървят ли още, ще ти служат вярно още толкова. Старото Хитачи не влачи...
  • 21 Komapak

    5 6 Отговор

    До коментар #6 от "Joсо":

    Преди това твърдение пробвай луксозната Тойота, Лексус. И ако ще си говорим за Хонда, по скоро сравнението е във висшата им класа Акура срещу Лексус. Не знам защо Хонда изоставят самолета си, който е в много напреднал етап, а се занимават с упадъчни марки като Нисан. Каквото и да ви говорят става въпрос само и единствено за пари. Това са остатъци от договорите на Карло Гон, който освен за пари с нищо индустриално не е допринесъл на алианса рено нисан. Нищо креативно, само измами!

    Коментиран от #23

  • 22 Селяни

    9 2 Отговор
    Ти NISSAN карал ли си?
    Като почнеш от Микра-та и стигнеш до GT-R-а всякакви модификации и страшно лесно стават.На 320ската не можеш и сложи двигател от 5цата но на Микрата можеш и набута на Silvia и да стане картинг.Не ми ги разправяй на мен.Японеца е железен

    Коментиран от #25

  • 23 един от стадото

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "Komapak":

    хонда поизоставиха проекта за аероплана верно, но някои велики марки дори не са го почвали или забравили вече. А Лексус бичи яхти фирст клас и мотора му е единствен автомобилен вграждан в самолет. Ако ще сменям моята Акура с нещо, с твоя Лексус само.
  • 24 Случаен

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Урко":

    Сектанта да не го виждаш за първи път? Той си ги разправя такива, а вие не му хващате сарказма
  • 25 Случаен

    2 4 Отговор

    До коментар #22 от "Селяни":

    Хахахаха. На 315 дори влиза двигател от 750, ти за някакви микри си почнал да ми говориш...
  • 26 незнайко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "made in japan":

    Нещо японско, по добро от Nissan Gt-r да знаете ???

    Коментиран от #28, #29

  • 27 Waterwet

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Joсо":

    Фен съм на Хонда, но скучната Тойота е може би най-здравия автомобил.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 един от стадото

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "незнайко":

    Хонда NSX
  • 30 Teo

    1 0 Отговор
    11 години карах: първо Тойота Авенсис 2, 1.8 VVTi, a после Авенсис 2.2 D-4D..закупувани нови от ТМ Ауто. Прекрасен семеен и бизнес автомобил с отличен разход, пътно поведение и возене.
    В момента имам вече 4.5 години закупен нов Нисан Кашкай 1.6 dCi, CVT кутия, с най-високо оборудване, вкл. всички възможни за модела екстри, системи за безопасност и 19" алуминиеви джанти с нископрофилни гуми. Доволен съм. Върви отлично, отличен разход. На 52 хиляди е и като изтече гаранцията догодина мисля да я сменя с Нисан Х-trail, чиято премиера за новия модел се откри в САЩ.
    Дъщеря ми има Микра (2 поколение). Уникална градска кола с най-лекото управление, което съм карал.

    Карал съм немски автомобили (Голф, Ауди, БМВ), френски - Рено клио 2, 11,19,Лагуна 2, Пежо...

    Всеки един има своите предимства, или недостатъци. Но понеже става дума за японски автомобили ще кажа с една дума - отлични !