Last news in Fakti

23 Април, 2022 10:30 8 282 10

Ванкеловият двигател на Mazda се завръща през тази година

  • двигател-
  • ванкелов двигател-
  • mazda-
  • rx-7-
  • rx-8-
  • mx-30

MX-30 с ротационен мотор ще бъде представена в следващите месеци

Ванкеловият двигател на Mazda се завръща през тази година - 1

Феновете на Mazda най-после ще имат повод за радост след като приближени до марката потвърдиха, че японците смятат да върнат Ванкеловия двигател още тази година. Слухове за това се въртят в интернет пространството още от 2019 година, а от Mazda официално потвърдиха информацията малко след премиерата на МХ-30.

Ванкеловият двигател на Mazda се завръща през тази година

Електрическата Mazda MX-30 ще е първият модел, който ще получи модерната разработка на Ванеклов двигател. За разлика от този вграждан при RX-7 и RX-8, двигателят при МХ-30 няма да задвижва директно колелата, а ще играе ролята на генератор, който да захранва батерията при нужда.

Ванкеловият двигател на Mazda се завръща през тази година

От японската марка казват, че този тип двигатели са перфектни за тези цели поради своите малки размери. Както вече споменахме, целта на този двигател е единствено да захранва батерията при нужда, което означава, че неговото използване се налага само в случаи, когато капацитета на батерията падне под определен процент.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 30 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алко Балко

    52 3 Отговор
    В Перник карат с винкелов двигател.
  • 2 Komapak

    35 3 Отговор
    Да си мъкнеш един двигател "за всеки случай" не го разбирам. Или едното или другото. Иначе само респект за 50 годишните усилия и успехи с Ванкел. Музея на Мазда в Аугсбург е супер, посетете го.

    Коментиран от #3

  • 3 Абе тя идеята е хубава

    28 3 Отговор

    До коментар #2 от "Komapak":

    Но да не направят някое недоразумение като BMW i3. То също има двигател и резервоар за удължител на пробега, но с пълна батерия и с пълен резервоар изминава стотина и няколко километра и трябва да спираш да ги зареждаш и двете. Тоест трябва да напълниш резервоара три пъти за да стигнеш от София до морето. Не знам какво им коства да сложат по-голям резервоар.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Komapak

    18 3 Отговор

    До коментар #3 от "Абе тя идеята е хубава":

    В Копенхаген почти всички електрички под наем са от споменатия от теб модел. Не е евтино, но паркинга е безплатен, което компенсира разликата с петролните. За градска кола може би става(така и не се справих с приложението) но за извънградско си прав.
  • 5 Недуразумението Мазда

    4 22 Отговор
    Пълен бо хлук
  • 6 3-фазния

    1 10 Отговор

    До коментар #3 от "Абе тя идеята е хубава":

    Като човек с много години и километри на ток зад гърба, прочета ли някъде "до морето", почти сигурен знак за трoл. Кога и къде тества пробега на i3 60Ah REX с пълен акумулатор и пълен резервоар? Защо не тества i3S 120Ah REX? Знаеш ли, че ако i3-ката ти е "американка", (каквито са повечето внесени тук) има един трик в менюто да оставя по-малко резерва в резервоара и да увеличиш пробега на генератор с 30 км?

    Мълчание...

    Както винаги!

    Коментиран от #10

  • 7 ТRIF

    4 0 Отговор
    Като двигател за автомобил не е удачен. Особенно за градско. Като двигател за генератор в електричка тепърва ще се разбере. Идеята е не да ти зарежда батерията за да си караш автомобила на бензин а да ти помогне да стигнеш до близка зарядна станция. Повечко зарядни станции и батерии с голям капацитет правят усложнението на Mazda излишно.
  • 8 незнайко

    1 0 Отговор
    Японците са от друга плането !!! Браво на техните инженери !!!

    Коментиран от #9

  • 9 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "незнайко":

    ...планета ...
  • 10 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "3-фазния":

    Мълчанието е съпрводено с оценка на коментара ти!