15 Юни, 2022 11:32 4 040 0

McLaren все пак ще се подведе по модата и ще направи „джип“

  • mclaren-
  • suv-
  • кросоувър-
  • джип

Електрическия кросоувър ще се появи до края на това десетилетие

McLaren все пак ще се подведе по модата и ще направи „джип“ - 1

Преди година изпълнителният директор на McLaren заяви, че компанията няма да се „подведе“ по новата мода и да представи кросоувър в следващите години. Сега, обаче, изданието Autocar твърди, че това ще се случи в близките години. Източници на британското списание споделят, че първият „джип“ на McLaren може да се появи към края на това десетилетие с електрическо задвижване.

McLaren все пак ще се подведе по модата и ще направи „джип“

Към момента все още новината не е потвърдена от британската компания, нито пък са разкрити повече детайли около бъдещия модел, но се предполага, че той ще мери сили с коли като Lamborghini Urus, Aston Martin DBX, Porsche Cayenne и други от този клас. Според Autocar, цената на практичния модел ще бъде около 400 хиляди евро и ще носи името Aeron.

McLaren все пак ще се подведе по модата и ще направи „джип“

Припомняме, че McLaren представи електрически кросоувър през изминалата година, но като направена в една единствена бройка състезателна кола за надпреварата Extreme E. Благодарение на два електромотора, състезателният модел може да се похвали с мощност от 543 конски сили и ускорение до 100км/ч в рамките на 4.5 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА