Last news in Fakti

7 Октомври, 2023 13:00 1 782 2

Продават специален болид на Хамилтън от 2013-та

  • mercedes-
  • хамилтън-
  • болид-
  • formula 1

През същата година той се присъединява към Mercedes

Продават специален болид на Хамилтън от 2013-та - 1

През 2013-та Луис Хамилтън се присъедини към отбора на Mercedes във Formula 1 и още през същата година той започна да пише история с болидите на компанията. Един от тези болиди сега е обявен за продажба от RM Sotheby и ще бъде звездата на търга, който ще се проведе на 17 ноември тази година в Лас Вегас.

Болидът е с кодовото означение W04-04 и е първият с който Хамилтън вдига купа в отбора на Mercedes. Очакванията са, че това ще повиши цената, която може да достигне до 14 милиона евро.

"Днес представяме W04, който освен легендата за „Сребърните стрели“ е и автомобил, чието значение не може да бъде надценено. Управляван от най-успешния пилот от Formula 1 и икона на своя спорт, Луис Хамилтън, този автомобил му позволи да спечели първата си победа зад волана на Mercedes, с което постави началото на неразделното господство на марката: престижната сага Хамилтън-Mercedes. Този дует може да бъде сравнен единствено с Джордан и "Bulls", Брейди и "Patriots" или Меси и Аржентина. Този колекционерски експонат несъмнено ще се превърне в един от най-желаните предмети на нашето време."


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 М. ШУМАХЕР

    2 0 Отговор
    кога стана калайджия , кога му намери цаката , трябва да стигнеш мойте 7 кратни Титли и тогава ще си говорим на " ти" .