Last news in Fakti

8 Април, 2017 14:03 2 165 0

Италианците дължат на държавата 817 млрд. евро

  • италия-
  • данъци-
  • данък-
  • евро

Сумата се дължи от общо 21 млн. души, пропуснали да се разплатят с държавната хазна от 2000 г. досега

Италианците дължат на държавата 817 млрд. евро - 1
Снимки: Shutterstock

Италианците имат дълг към държавата си в размер на 817 милиарда евро, съобщава френският в. "Фигаро", като се позова на оповестени данни на италианската агенция за приходите.

Гореспоменатата сума се дължи от общо 21 милиона италианци, пропуснали да се разплатят с държавата от 2000 г. досега. От тях над половината имат скромен дълг към властите в размер на около 1000 евро, а 800 000 дължат по над 100 000 евро, поясни директорът на Екуиталия Ернесто Мария Руфини.

Колосалният дълг на италианците към държавата се равнява на половината от годишния БВП на Италия. Сумата не е само от неплатени данъци. Тя е натрупана също и от неплатени ДДС, неплатени социални осигуровки и неплатени глоби.

Италианците дължат на държавата 817 млрд. евро

От тези 817 милиарда евро 143 милиарда се дължат от хора, които вече са обявили фалит, 95 милиарда от нуждаещи се хора, които не могат да си позволят да платят сумите, 85 милиарда от хора, които вече са покойници или от предприятия, които вече са закрити и 30,4 милиарда от хора, за които съдът вече се е произнесъл, че изплащането на дължимото трябва да бъде преустановено.

Италианците дължат на държавата 817 млрд. евро

От останалите 459 милиарда евро, Екуиталия се е опитала, безуспешно досега, да си върне 348 милиарда евро, докато 32,7 милиарда евро са се оказали "защитени" по силата на специални норми, забраняващи например конфискацията на единствен жилищен имот. Така де факто агенцията може да получи от 817-те милиарда евро едва 51 милиарда евро, казва директорът й.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА