Last news in Fakti

13 Октомври, 2011 17:48 1 097 0

7 млн. за „Красива България” през 2011

  • красива българия-
  • тотю младенов

По проект „Красива България” през 2011 г. са финансирани 31 обекта на обща стойност 7 100 000 лева, от които 3 600 000 лева са предоставени от МТСП. Реализирани са 23 квалификационни обучения по туристически и строителни специалности. Това каза министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов при проверка на преустройството на Античния театър по проект „Красива България” в Пловдив днес. На проверката присъства и областният управител на област Пловдив Иван Тотев, съобщават от социалното министерство. 

Общата стойност на обекта е 190 052 лв. Преустройството включва консервация, реставрация, експониране и адаптация на Северния подход и надзиждане на подпорен зид в югозападната част. При изпълнението на обекта е осигурена заетост на 17 работника, в т.ч. 5 регистрирани в Бюрото по труда  безработни. Реализирано е и квалификационно обучение на 12 регистрирани в ДБТ-Пловдив безработни чрез провеждане на курс по специалност „Бояджийски работи”.

Областната управа в Пловдив доказа, че е социално ангажирана институция, подчерта министър Младенов пред журналисти. Той открои добрия тристраннен диалог и добре разработената областна стратегия за развитието на социалните услуги.

Програмата на министър Младенов продължи с първа копка на Общностен център за деца  и семейства в с. Крислово, общ. Марица. Обектът се реализира по Проекта за социално включване. В област Пловдив МТСП финансира проектите на три общини с обща стойност  3 301 047 лв.. Общата стойност на проекта в Асеновград  е 1 298 759 лв.,  1 201 932 лв. за Карлово и 800 356 лв. за проекта в Марица. Близо 8 300 деца и родители ще се възползват от разкритите социални услуги в областта.

Предстои разкриването на Защитено жилище и пет Центрове за настаняване от семеен тип в община Пловдив по проект «Детство за всички”, обяви пред присъстващите министър Младенов. Защитено жилище ще се изгради и в община Раковски, а Център за настаняване от семеен тип в общините Асеновград, Карлово, Първомай и Стамболийски. Изграждането на новите услуги ще се финансира от Оперативна програма "Регионално развитие".


В областта се предвижда разкриването на три Дневни центъра за деца с увреждания в общините Пловдив и Карлово и един Център за социална рехабилитация и интеграция в община Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА