Last news in Fakti

8 Ноември, 2018 10:18 24 297 67

Разкриха кой е дал книжка на неграмотния Алекс, убил две жени

  • книжка-
  • атанас атанасов-
  • алекс димов

Алекс бил много по-неопитен за разлика от други курсисти от ромски произход

Малограмотният и неразбиращ значението на българската реч 18-годишен карнобатски ром, който предизвика тежката катастрофа, отнела два човешки живота на Задушница, е взел шофьорска книжка с ускорен курс, съобщава "Флагман".

Мистерия е как от раз е успял да покрие изискванията за теоретичния и за практически изпит. Инструкторът, който е обучавал Алекс Димов зад волана, се казва Атанас Атанасов.

Съмненията, че наследникът на богата ромска фамилия е получил свидетелството за управление с чужда помощ 19 дни преди да причини жестокото ПТП, се появиха в съдебната зала, докато бе разпитван от съдията.

Автошколата е подготвила Алекс за изпита пред Държавната агенция Автомобилна администрация.

"Много неприятен случай, не съм имал такъв в кариерата си. Технически Алекс беше над средно ниво. На теорията, доколкото си спомням, беше добре, а за кормуването за 30 часа не можеш да станеш перфектен шофьор, още повече, че започна започна буквално от нулата", разказа Атанасов.

Алекс бил много по-неопитен за разлика от други курсисти от ромски произход, които още от ранна възраст са зад волана.

"От Карнобат съм, познавам града, улиците, в детайли. Според мен е имало комбинация от разбита настилка, дупки, висока скорост и неопитност. Изглежда е изпуснал управлението на колата", обясни Атанасов.

Проверка показа, че Алекс се е прибрал в България през юни т.г., след като 4 месеца е бил в Англия при баща си, за когото неофициално, се говори, че е търговец. Веднага след завръщането си се е записал на курсовете. Изкарал задължителните 30 часа кормуване през юли и август и в началото на септември се явил на теоретичния изпит – листовките.

"Няма кой да му помогне там, защото е сам пред компютъра. Подготвил се е. Спомням си, че и в школата, когато решаваше листовките, се справяше добре", категоричен е Атанасов. На 4 октомври бил практическия изпит, който взел от първия път.

Алекс получил Мерцедеса като подарък от баща си Димо малко преди да си вземе книжката. Атанасов смята, че ромът говорел добре български, можел да чете и пише. В момента бил в 12-и клас в Професионалната гимназия по селско стопанство и лека промишленост в Карнобат, откъдето ще получи диплома през май догодина.

Как едновременно е ученик и стои с месеци в Англия насред учебната година обаче остава загадка.

"Той се облича добре, нахакан, гледам и с какви деца контактува – от богати семейства", допълни инструкторът.

Той контролирал всеки един от курсистите си, те нямали възможност да карат много бързо, защото по програма имали само три излизания на извънградско - по магистралата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перър

    245 5 Отговор
    Ах къде е бай Тошо да ви организира една екскурзия.

    Коментиран от #4, #49

  • 2 гост

    221 5 Отговор
    Как висчко е контролирано, в реда на нещата, няма пропуски. А реално не му е вижал очите, щом има пари за какво му е да ходи месеци наред на листовки, камо ли да учи. Циганин и учене, най-голямата смешка. Сега от гимназията да обяснят как е ученик, а го няма в училище. След като е с основно образование, как пък се оказа сега в 12ти клас. Как не се случва другите неопитни шофьори да не газят хора всеки ден, защото навсякъде има дупки и лоши условия, ама само този циганин е убил на място жените. Има експерти и оцелял, които да докажат с каква скорост е карал циганина. Дайте да му съберем някой лев сега да си оправи колата, а? Така сте го подкарали г-н. Атанасов. Значи образовани деца не могат да си вземат листовките от първи път, а този циганин не разбира български и взел от първи път, мистерия.

    Коментиран от #52, #64

  • 3 JEEP

    194 4 Отговор
    Ей за това не трябваше да махат строителните войски. От там излизаха що годе грамотни, че и със занаят. То работата е ясна - водят го ученик, ама като бройка заради бюджета на училището. Едва ли е стъпвал там. Инструктура и той се прави на луд, защото е взел пари. А тези приказки - сам пред компа....айде нЕма нужда - толкова народ си купи книжки, че не знам от ДАЙ защо направо не отворят офиси по моловете.
  • 4 ГЕОРГИ КАШКАВАЛОВ

    169 8 Отговор

    До коментар #1 от "Перър":

    ПО-СКОРО,ГЕНЕРАЛ СТОЮ ЧОЧООЛУ...С ТАНКОВАТА БРИГАДА....ТОЙ ЩЕШЕ ДА ГИ СЛОЖИ НА МЯСТОТО ИМ...
  • 5 Тръмп

    169 2 Отговор
    Значи вашата ”школа” раздава шофьорски книжки според това,дали се ”облича добре”,дали е достатъчно ”нахакан” и най-вече,дали ”контактува с богати семейства”????Браво,вие сте индиректен Убиец,който произвежда Убийци и не го е срам от нищо,само пара да има!!!:):):)Двете премазани на кайма жени,нека лежат на вашета съвест и ”школа”!!!До живот!!!€:€:€:€:€Като ”продал се на богат ром”!!!:):):)
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 кобрети

    192 2 Отговор
    Аз досега циганин в учебна кола не съм виждал...Може и да има ама аз не съм виждал....

    Коментиран от #63, #65

  • 8 Крум

    125 1 Отговор
    И тоя симпатяга е за панделата!

    Коментиран от #11

  • 9 Танас

    138 3 Отговор
    Искам да видя как ще реши листовките тоз хубавец, ако изобщо може да ги прочете.
    Ама сам да ги реши, чете и попълва, въпрос по въпрос.

    Коментиран от #61

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 БОРИС

    103 4 Отговор

    До коментар #8 от "Крум":

    НЕ САМО ТОЙ ,А И ИНСТРУКТОРА И ИЗПИТВАЩИЯ ЗАЕДНО.....ДА КАЖАТ КОЛКО € ИЛИ £ СА СИ РАЗДЕЛИЛИ....?
  • 12 Гост

    92 4 Отговор
    около 20 учебни часа имах в автомобила, по 45 минути всеки, слети по 2 - 2х45 = 60 минути или в тотал 10 часа шофиране.

    след тези 10 часа тати не ми е подарил кола, карах му корсата в негово присъствие, за 15 години нямам ПТП (да чукна на дърво).

    Хайде стига са говорили за неопитност, лоши пътища и тн. Този си е чист убиец.
    Който му е дал колата е съочастник.
  • 13 САТЪРА

    54 4 Отговор
    ХВЪРЛЯИ МУ ЛЕША В КЕРАМИЧНА А А ПОСЛЕ В ТУХЛАРНАТА
  • 14 Кирката

    76 1 Отговор
    Продължавай да трепеш, скоро само роми ще има. Евалата!!! Циганизациатя е пълна, аз плащам за такива хора. Нямам думи!!!
  • 15 Миризлив Пор

    78 1 Отговор
    Като гледам какви ги говори инструктора и това което е в съдебната зала нещо нещата ми "намирисват" на това, че човека ходил на курсове и явил се на листовките и този който е в залата са различни хора. Май че вече ловиха такъв инструктор организирал продажбата на книжки с неистински лични карти. Мисля лесно ще се изкарат архиви и по графологична екпертиза може да се докаже дали един и същи човек е бил на изпит и е шофирал.

    Коментиран от #22

  • 16 гост

    71 3 Отговор
    Най-разумното нещо сега е, щом няма кой да накаже този Атанасов, за корупцията и съучастието му в двойно убийство, то нека всички от града да спрат да посещават школата му и той да фалира безславно. Ясно е, че му е продал книжката, ясно е че такива цигани колят и бесят нормалните хора заради такива като Атанасов, които им посредничат да са над закона. Днес е инструктура, утре ще е някой от МВР, след това ще е някой съдия и срещу пари ще се измъкват от всичко, я с арест за 24часа, я с някоя условна, нали е с чисто минало. А жалейките ще се множат. Ако това беше твоята жена г-н Атанасов, пак ли щяхте да сте доволен, че сте продали книжка за 1000лв, но жена ви не е сред живите и пак ли ще преценяте дали е добро дете или не по колата, слатата и демонстрираното богатство? Докога на пиедестал ще е показност и вещерство, а не скромност, морал, етика, уважение, интелект и възпитание? Приятен фалит г-н Атанасов и очаквайте призовка от съда.
  • 17 Тралала

    48 7 Отговор
    От кога инструкторите дават книжки бе ? Аз мислех че ДАИ ги дава
  • 18 гост

    70 3 Отговор
    Хайде сега и Атанасов и корумпираните от ДАЙ , които срещу мангизи пускат убийци на пътя, ЗАТВОР.
  • 19 куку руку ку

    75 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "е взел шофьорска книжка с ускорен курс"... Ускорен курс, сутринта платил, на обед му връчили книжката?
  • 20 Трънчев

    52 4 Отговор
    Карнобатски ром....
    Най-важното в случая е: как и защо млад шофьор кара мощна кола, като по Закон има ограничения?!
    Жалко ще е, ако лошите улици се окажат причината и го оправдаят ... Защото такива наченки има в думите на инструктора.
    И не обвинявайте инструктора, ако не беше той, щеше да е друг. Системата го позволява.
  • 21 волен сидеров

    59 3 Отговор
    инструктора и той в затвора заедно с него в една килия
  • 22 Само питам

    55 3 Отговор

    До коментар #15 от "Миризлив Пор":

    Системата на изпити в ДАИ е направена да генерира корупция. Изпитът за листовките е така направен, че ако не ги наизустиш, няма минаване. Пълно е с тъпи двузначни въпроси, които се решават само с наизустяване. Разбирам инструкторите, че удрят по едно рамо и търсят всякакви връзки в ДАИ за да им минават курсистите, иначе няма да имат клиенти. Но не може безкрайно да лапаш. Като го видиш мангала, че е неграмотен и малоумен - изритай го. Кажи му - Момче, не можеш да бъдеш шофьор, ще убиеш някого. Сега на Атанасов за едни 1000-2000 лв. отгоре, на съвестта му лежи смъртта на две баби.

    Коментиран от #27

  • 23 Боби

    35 2 Отговор
    САПУН
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Баце

    31 1 Отговор
    На автомагистрала е забранено да излизат учебни автомобили, управлявани от обучаващи се в момента!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Миризлив Пор

    30 3 Отговор

    До коментар #22 от "Само питам":

    В случая няма защо "да храниш" инструктора, вземаш своята лична карта, намираш "муле" да ти изкара изпита и кой да направи лична карта като твоята НО със снимка на "мулето". При положение, че има толкова голям пазар за книжки то и системата е отработена, при инструктора се появява някой, дава си документите които при проверка са истински, кара си, явява се на изпит и това е. После отива друг и си взема книжката съвсем легално от КАТ. Така, че много е вероятно инструктора въобще да не е взел пари в случая. Само кадри от видеонаблюдението и графологична експертиза ще докажат е така.
  • 28 Дионтей

    47 2 Отговор
    Един изпит да се проведе на манго същият като преди месец, които е издържал. Ако не го вземе нека инструктура да поеме вината за двете жени.
  • 29 Наблюдател

    46 5 Отговор
    Във всяка корупционна схема в България участват българи. Депутат циганин няма, кмет циганин няма, управленец на високо ниво циганин няма. Основната вина за това циганите да вилнеят е на българите. От вън ли да дойдат да ги контролират? Докато българският народ не се събуди, ще бъде така.

    Коментиран от #34, #36, #38, #43, #59

  • 30 Ангел

    33 2 Отговор
    Купил си е книжката. Какво всички се правят на луди ? Егати скапаната държава !
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хасан

    11 11 Отговор
    Не е луд който яде зелника ,луд който му разрешава....сега да забранят дейността на тоя инструктор ,да го глобят че дал книжка на неграмотен,да проверят и изгобят изпитващите .....да ама няма да стане щото са българи с чадър ....и пак рома ще го отнесе
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ивсн

    23 1 Отговор

    До коментар #29 от "Наблюдател":

    Е къ да няма депутат циганин?
    Ми бат Сали къде е?
  • 35 Николенко

    25 1 Отговор
    Казусът предизвика много въпросителни . Сега трябва да се направи ревизия от изпитните резултати от ДАИ, на дипломата за основно образование и въобще на всичко . Корупцията убива, косвено и пряко.
  • 36 Патриот

    22 1 Отговор

    До коментар #29 от "Наблюдател":

    Депутат-циганин има. Цигани управляват държавата - те са закона по улиците, правилата са за тях, но щом не протестирам, значи ни харесва.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Примери бол

    14 1 Отговор

    До коментар #29 от "Наблюдател":

    Оряховския прокурор , дето го съдиха, какъв е?
  • 39 Камен

    30 3 Отговор
    Този циганин, че е виновен е повече от ясно. Проблемът НИ е, как така е стигнал 12 клас, без да може да чете и пише?!!! 12 -ти клас!!! По разни малки населени места дипломи за средно образование се купуват по-лесно от "Зрънчо". Но за това не е виновно циганчето, а горките и онеправдани просветители, сиреч даскалите. Това мои сънародници е национален проблем, който самите ние си създаваме и после обвиняваме циганчето, че е неграмотно (пък е 12 клас). И се почва една полемика, която само клати гората. Когато разискваш последици от дадено събитие, а не обстоятелствата довели до него е просто загуба на време и енергия в брътвежи...

    Коментиран от #40

  • 40 реалността

    26 5 Отговор

    До коментар #39 от "Камен":

    Кво четене и писане бе човек, той не може да ГОВОРИ български!!!!
    Повече от ясно е, че си е купил книжката, това означава, че всичко по веригата е корумпирано, от-до, без изключения!
  • 41 бащата в ареста!!!

    19 2 Отговор
    веднага, заедно с тоя дет му е дал изпита и тоя дет е карал теоритичния
  • 42 сноу

    24 1 Отговор
    Дрън, дрън ,че пляс...То знаел, ама не знаел туй, а онуй..Що за продажници са тия българи бе ,срам нямат ли тия аТанасовци и прочее плазмодии,че ми се повръща от тях.
  • 43 Стига бе

    21 3 Отговор

    До коментар #29 от "Наблюдател":

    Ние премиер циганин си имахме.
  • 44 1111111

    6 2 Отговор
    Циганката хубавка
  • 45 Циганин

    12 10 Отговор
    Книжката му е дал лаком за пари лайнян българин - инструктор, полицай и прочие. Тия дето продават български паспорти цигани ли са? Пълна гнус са и медиите като факти.бг дето публикуват расистки статии - за това в нормална държава ще отидат на съд.
  • 46 www

    16 2 Отговор
    Ясно, е че автоинструктора и изпитващите са прибрали тлъсти пачки да изкарат книжка на този "умен" господин. Не е ли редно отговорност пред закона освен провинения млад шофьор да носят инструктори и изпитващи.. Да видим тогава дали няма да намалеят катастрофите с млади шофьори...
  • 47 rapon

    22 2 Отговор
    ЦИГАНИ ,НАРКОТИЦИ, АГРЕСИЯ, БЕЗЗАКОНИЕ, СМЪРТ , какво става с нас ?
  • 48 ВМРО

    10 3 Отговор
    Лично нашият тлъст русенски влах даде срещу скромните 200 евра книжка на това цигане.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Glas naroden

    13 1 Отговор
    Нека пак се яви на теоретичен и практичен като следствен експеримент
  • 52 Hasis81

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Аз още не съм виждал циганин в учебен автомобил
  • 53 Ташко Мъдев

    14 2 Отговор
    Атанас е гушнал, както и други по веригата българи разни суми.
    В такива случаи е най редно мангала да беше сгазил Атанасов и комисията, но не би.
  • 54 Димитър

    11 2 Отговор
    Казваше се,Стойо Неделчев по прякор Чочолу.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Убиеца

    4 8 Отговор
    Радвам се че тези две момичета са умрели от прегазване толкова съм щатаслив даже си го представям 🤡💀 хубаво е да чуеш за прегазени хора представям си как са били размазани като палачинки ха ха ха🤡😈😈👹
  • 57 1234

    11 2 Отговор
    Какво се чудите,като ,,почти на всякъде е така",от първи до четвърти клас дори и една буква да не познава ученикът минава в ПЕТИ клас.Като отиде в 5 клас естествено,че нищо не може да разбере и повтаря по две години и го минават ЕЙ ТАКА ДРУГИЯ ВАРИАНТ Е ПО ВРЕМЕ НА СРОКА,НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОГА той,,ученика" заминава спешно в чужбина при родителите си ...и там продължава училището си на друг език който изобщо не разбира,но ходи редовно,защото семейството му получава от държавата 300 евро,,и към края на зимата ученика отново се връща у нас и започва да посещава Българското училище,защото трябва да вземе диплома от нашенско училище и като завърши по тоя благополучен начин и изкара 10 клас да може да си купи и шофьорска книжка за колата която баща му вече е купил.И....така като се завърне от чужбина сяда в колата с книжка та две седмици и.....започва да трепе хората по пътищата,и после на застрахователите не им стигали парите от застраховките да плащат за убийствата които циганите и мамините български синчета правят всеки божи ден. ДО КОГА ПИТАМ АЗ ?
  • 58 Реалист1

    4 2 Отговор
    Сапунчо, инструктора не дава книжки. И той ги учи, ама те колко вдяват. Вашего брата ги знам колко учат в училище, ходят да изядат задължителната храна, гледат какво може да се открадне, разруши, набие. Като пораснат и гледат какво могат да чукнат с парите които са откраднали. Така че, проблема е в добре облечения, нахакан, неграмотен и нагъл циганин, който не му е трепнало нищо, че е убил две човешки същества. Може би смята както досега парите са му давали всичко, отсега нататък пак ще е така. Докато ни писне съвсем ще е, после.....
  • 59 Румен

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Наблюдател":

    Депутат-циганин: бат Сали. Кмет циганин-кметът на Костинброд. Това са само примери. Мога да продължа,но не ми се пише.

    Коментиран от #62

  • 60 ХАРЛИК

    7 2 Отговор
    Това е в Кочината. На най- последно място по всичко ,а по корупция и грабене на първо.
  • 61 абсурд

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Танас":

    И аз . И за всеки грешен отговор да му увеличават глобата с 10 хил. лева и с 1 година затвор.
  • 62 Марони

    6 1 Отговор

    До коментар #59 от "Румен":

    Имахме и президент-циганин...Седефчов Първанов!Чучело за два мандата.
  • 63 хахахах

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "кобрети":

    Аз познавам такъв беше ми съученик в Ботушев има средно и "С" кат. заедно карахме газката през 91г но е само тоя хахахаха
  • 64 Стиви

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Ако е 12 клас си е баш с основно Джанго,да не е с висше?
  • 65 Мемими

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "кобрети":

    То и аз не съм виждала, а и кога е изучил основно, та вече и средно ще изкласи? Но за жалост такива "курсисти" ще покажат на какво са способни тепърва и този инструктор как ли спи спокойно??
  • 66 Чичо Ади

    3 2 Отговор
    Абе, дали някой няма нужда от сапун?
  • 67 Бат Сали

    3 1 Отговор
    На инструктора да му се отнемат правата,той само лапа парата от мангалите и друго него интерисува,ама,ако беше блъснал неговите деца,а? Нещастник корумпиран
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове