Last news in Fakti

19 Ноември, 2019 14:22 1 321 13

Борис Бонев отрече да ''играе'' в полза на ГЕРБ

  • борис бонев-
  • общински съвет-
  • играе ли за герб?-
  • отрича

''Обвиненията, че съм дал гласа си за Елен Герджиков и че съм му осигурил подкрепа, не са верни'', заяви младият общински съветник Бонев.

Борис Бонев отрече да ''играе'' в полза на ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

Независимият общински съветник Борис Бонев заяви пред „Тази сутрин” по bTV, че да бъде обвиняван в колаборации или управленска подкрепа за ГЕРБ е абсурдно и че управляващата партия знае, че няма как да получи тази подкрепа. Така отговори той на въпрос дали е подкрепил Елен Герджиков за председател на Общинския съвет.

„Обвиненията, че съм дал гласа си за Елен Герджиков и че съм му осигурил подкрепа, не са верни, понеже ГЕРБ и ВМРО си имаха мнозинство, с или без моя глас, независимо за кого съм го дал”, каза още независимият общински съветник.

Отрече и да е водил разговори, с която и да е партия преди гласуването.

"Не съм имал разговори с нито една партия – нито ГЕРБ, нито БСП. Нито която и да е по отношение на подкрепа, никой не ми се е обаждал да ме убеждава да дам гласа си за техен кандидат", обясни Бонев.

Новата власт в София официално встъпи в длъжност. Йорданка Фандъкова зае кметския пост за четвърти път. Клетва положиха и 61 общински съветници, 24-ма районни кметове и 32-ма кметове на кметства.

Досегашният председател на Столичния общински съвет Елен Герджиков беше избран за нов мандат.

На въпроса защо не иска да казва за кого е дал гласа си, след като едно от предложенията на "Спаси София" беше вотът да е явен, Бонев обясни, че ще работи в новия правилник това да е именно така, но не разкри тайната на вота. И поясни, че когато се промени, ще поиска да заеме зам.-председателското място в Общинския съвет.

„Процедурен въпрос е гласуването за председател на Общинския съвет, свързан с конституирането и вършенето на работа на съвета", коментира Бонев.

"Партията, която е спечелила най-много мандати и е управляваща, е нормално да има председател”, добави още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El pepi

    20 2 Отговор
    ДПС + ГЕРБ = МАФИЯ!
  • 2 Ивайло

    16 8 Отговор
    Айде и тоя е един "независим", ние такива сме видели много!!! Зора е да се докопа до властта!!!

    Коментиран от #5, #9

  • 3 нане

    10 7 Отговор
    Айдее и тоя п*дал се продаде. А кви ги говореше преди изборите...
  • 4 Onq s konq

    5 5 Отговор
    Туй мунче у суратя Мароканец бе? Я не вервам, че ей така без нечия помощ успе да вземе толко проценти на изборите!
  • 5 gggw

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ивайло":

    и как разбра па ти, че е зависим? я обясни на нас, простите орица

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Ивайло

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "gggw":

    Обяснявам, че такива "независими" ги има навсякъде - по време на изборите се пънат и се надуват против всички, а после на балотажите и в управлението "клякат" пред този, който е на власт и му се превръщат в "патерици", само и само да са на яслата!!! Такава е реалността!!! Все едно, че не живееш в България, та задаваш такива въпроси!!!

    Коментиран от #10

  • 7 4767

    4 4 Отговор
    Независим е,защото нищо не зависи от него.
  • 8 Onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "gggw":

    Ами станало му е ясно на човека, че Бой Онуй освен за партията си купува гласове и за коалиционните си партньори, които предварително е избрал. Че да има с кого да си обърше задните части, след иначе доброто управление.
  • 9 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ивайло":

    Ти ако имаш власт, ще крадеш ли?
  • 10 gggw

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ивайло":

    не мисля, че с нещо е показал или направил така, че да бъде патерица, или да е клекнал.. човека си има идеи и си ги отстоява.. това че е сам там, не значи че трябва да бъде анти- на всичко.. все пак тая община трябва и да работи някак си
  • 11 Светла

    1 2 Отговор
    Влезе и сега и той ще краде ?Нищо няма да направи дошъл е да краде ?
  • 12 балон

    2 0 Отговор
    Балона се спука, за Бога братя - купувайте. Сега навсякъде валят евтини оферти по 500-600 Е кв. м. в идеален център след като тоя Б.Бонев стана и той в общинския съвет да бори застрояването!
  • 13 Алеко КАН

    1 0 Отговор
    Що за хора сте да омаскарите още неопетнено младо момче?!
    Още не е почнал и го наплюхте , явно срещу него сте гласували , но за кой ли , за крадливата мафийка българска - продажни тролчета! Нямаше друг кандидат за кмет със толкова свежи и полезни идеи и стаж в отстояването им от арх. Борис Бонев ! Но нали не е одобрен от политическите партийки - току виж им развали рахатлъка с пладнежкото крадене - затуй всички тролчета , милиционерчета и дс-та против него налитат като глутница нечиста! Мажоритарните избори ще ви сложат кандилото - затуй ги не щете - но народа това разбра и скоро ще ви натика където трябва!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове