Last news in Fakti

15 Февруари, 2021 16:33 2 653 50

Прокуратурата разследва смъртта на момчето, починало при токов удар на тротоар в София

  • токов удар-
  • бул. иван евстатиев гешов-
  • умбал св. иван рилски-
  • проводник-
  • шахта

Предстои изискване на множество документи от различни институции, които имат отношение по случая – Столична община, Община „Триадица“, ЧЕЗ, ръководството на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, търговец, ползващ павилион в непосредствена близост до местопроизшествието, разпити и други действия

Прокуратурата разследва смъртта на момчето, починало при токов удар на тротоар в София - 1
Снимка: БГНЕС

Под ръководството на Софийска градска прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност. Деянието е квалифицирано по чл. 123, ал. 1 от НК.

Към настоящия момент е установено, че малко след 12 ч. на 14.02.2021 г. на телефон за спешни повиквания 112 е бил подаден сигнал за възникнал инцидент на бул. „Иван Гешов“, непосредствено пред УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. В болнично заведение е било откарано 16-годишно момче, което е починало в противошокова зала на Военномедицинската академия.

Първоначално на мястото на инцидента са пристигнали органите на МВР, които, с цел събиране на доказателства по случая, са запазили местопроизшествието. Следовател към Следствен отдел при Софийска градска прокуратура е предприел незабавни действия по разследването.

Установено е, че момчето е пострадало непосредствено до уличната шахта на бул. „Иван Гешов“ №15. На мястото на инцидента е открит усукан проводник, представляващ източник на повишена опасност.

Днес, 15.02.2021 г., е извършена аутопсия на трупа, като предварителното заключение на медицинските лица сочи, че смъртта е настъпила вследствие остра сърдечно–съдова и дихателна недостатъчност. Констатирани са охлузвания по пръстите на двете ръце и лявото коляно, както и кожни промени по долните крайници с вид на термично въздействие.

Предстои назначаването на съдебномедицинска и техническа експертизи.

Разследването по случая е в начален етап. Предстои изискване на множество документи от различни институции, които имат отношение по случая – Столична община, Община „Триадица“, ЧЕЗ, ръководството на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, търговец, ползващ павилион в непосредствена близост до местопроизшествието, разпити и други действия по разследването.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    36 0 Отговор
    Осте от сега ви казвам, виновен ще е снегът, както при катастрофата до Своге, беше виновен ветарът.
  • 2 Гост

    21 9 Отговор
    Няма ли да напишете, че ромите са виновни ??? Не, нали. Защото знаете, че за всичко са виновни 'българите', но те обвиняват да обвиняват и да си измислят. Цяла ЧАСТНА болница краде ток. Вие можете ли да си представите.
  • 3 Последния Софиянец

    29 4 Отговор
    Оставка на Фандъкова и Гешеф.В 19 30 часа пред Столичната община всички родители на Протест срещу общинското безхаберие и корупция.

    Коментиран от #16, #22, #28

  • 4 Пожелавам ти Бойко ти и твоите деца и вн

    35 4 Отговор
    Пожелавам ти Бойко ти и твоите деца и внучета да живеете само на минималната заплата ! Да видиш как реват ама наистина хората !!!

    Коментиран от #5, #24, #31

  • 5 Баце

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Пожелавам ти Бойко ти и твоите деца и вн":

    Е мойте живеят на 33-ти паралел, Малибу.
  • 6 Робарче

    25 0 Отговор
    В БГ е така първо трябва да стане белата после се разследва от некъдърни полицаи и следователи :(@ и на виновните условни @@@
  • 7 сигурно

    16 1 Отговор
    Сега срещу торба пари ,всичко ще се замаже ,защото герберистката шайка падна много ,много в батака !!
  • 8 пенсионера

    3 2 Отговор
    кабелите на снимката са добре изолирани, няма как да да те удари ток от тях ......

    Коментиран от #10

  • 9 Тодор Живков, бе велик човек!

    14 2 Отговор
    Наще деца реват с години далече от родината немогат да работят бг защото им отне това право с тез мизерни заплати всичко разроши ни заводи остави всичко расподади не се на яде изрод. Мутри вън

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мария Сълкова

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Тодор Живков, бе велик човек!":

    Съсипа живота на нашите деца, да ги гледаме в чужбина без род и родина,а те заболя г**а за твоите!
    Нещастник! 😡

    Коментиран от #12

  • 12 Тодор Живков, бе велик човек!

    14 0 Отговор

    До коментар #11 от "Мария Сълкова":

    Щом страдат родителите и децата страдат с тях! Хиляди деца страдат като остави родителите им без работа! Родители които им вадеха прехраната по ресторанти, заведения, барове и кафенета! Безочието на управляващите ни няма край!
  • 13 Общинатаа

    11 0 Отговор
    Алооо, Общинатааа Красно село.
    На Тотлебен между Богдановец и Баница течащи климатици върху главите на хората, заледени участъци.
    На Ами Буе от 8 да 12 климатици на височина 2.50 течащи върху главите на хората, заледени участъци зимата.
    Изведени улуци от първите етажи тераси директно на тротоари текат, зима заледявания, чупене на тазобедрени стави, недай Боже подхлъзване и падане върху глава-смърт.
    Колко изпотрошени от безхаберието ви, инвалиди за цял живот, недай Боже смъртен случай, за да си свършите работата и да премахнете незаконните климатици и улуци по тротоари и фасади.
    Нe мoгaт дa минaт мaйки c бeбeшки кoлички пo трoтoaритe.Нa 2 мaйки cамо днес помагах
    Дoкoгa? Cлoжихтe прeпaрaт нa cнeгa, и никaквo пoчиcтвaнe нa улици и трoтoaри.
    И кoгa ca вaши, кoгa ca нaши трoтoaритe, кoгaтo трябвa дa ви плaщaмe трoтoaрнo прaвo сa вaши.
    Кoгaтo трябвa дa ce чиcти и миe ca Нaши.
  • 14 Фъндъка и Гешеф аут....

    9 2 Отговор
    Торбичките и към софийският затвор...Всеки да си поема отговорността.Не знаели,не можели,те нямали нищо общо!След като си кмет и прокурор трябва да знаете всичко.Знаете ли колко по знаещи и можещи могат да ви сменят??
  • 15 От ся да ви кажа:

    5 2 Отговор
    Няма данни за престъпление!
  • 16 94444

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    заради римлянина не вярвам
  • 17 Наркоман и джендър

    1 0 Отговор
    Както винаги поемам пълна отговорност за всичката мизерия в бг ,)
  • 18 Знайко

    2 0 Отговор
    Малка част от работата на прокуратурата е да разследва. Основната и работа да има бързи и справедливи присъди. А не да проточва съдебните дела десетки години. Докато виновните умрат или бъдат оправдани защото са дали пачки в правилните чекмеджета.
  • 19 българка

    5 0 Отговор
    Не е допустимо да се прекарват електрически проводници по този начин - при увреждане на изолацията може да пострадат много хора. Сигурно има правила, щом електрическата мрежа на трамваи и тролеи е на височина над човешки ръст. Този, който го е направил и тези, които не са контролирали и взели мерки, са за затвора.
    Но нищо няма да утеши близките на детето! Да се помолим за него!
  • 20 Доста трагично

    3 2 Отговор
    Усукан проводник,по всяка вероятност оголен на улицата или на тротоара ,изглежда павилионажията е абсолютно безхаберен какво може да се случи.Или кабела е скъсан и паднал,дано разберат всичко.
  • 21 човек от народа

    2 4 Отговор
    кабелът е бил оголен. не се знае от кого. нормален техник не би го допуснал. цигането автоматично е посегнало да го "набере". не виждам друга причина.
  • 22 Алпи КОМЕНДАНТСКИ

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Що ке тpaжиме пред Селсъветa Ко ше kpякаме
  • 23 Гешев

    5 2 Отговор
    Нямам време да се занимавам с глупости, сега най-важно е да вкарваме в затвора хора, които си празнуват рожденния ден и не спазват мерките на НОЩ.

    Коментиран от #44

  • 24 CCCPE

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "Пожелавам ти Бойко ти и твоите деца и вн":

    Eми работи като него, какво му завиждаш на човека, или си платен антибългарски трол!!! Cигурно едвам си завършил средно но умните хора пак ще гласуват за ГЕРБ и ще са още богати!!!

    Коментиран от #25, #29

  • 25 Хахаха

    7 0 Отговор

    До коментар #24 от "CCCPE":

    Моли се господаря ти да не падне от власт, че ще метеш улици до края на мизерния си живот...ако изобщо и там те вземат:)
  • 26 Мая Манолова и Хаджигенов

    1 2 Отговор
    Да помогнат на Бащата на детето да получи адекватно възмездие.
  • 27 Sofia

    5 0 Отговор
    Млад мъж почина от токов удар във фонтана на пл. “Славейков” в столицата .
  • 28 Нещата

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    май са малко по-различни, от представяните. Детето и родата( от Факултето,май) са чистили сняг по тротоара. В един момент : гледат от шахта излиза жица. Сработва инстинкта "Жица, жица - пълна паница" и най-малкия, като най-ненаказуем отива да БЕРЕ жицата. А по нея течал ток...А после:
    Оставка,Оставка на Фъндъкова!!!! Защо, бе, тя ли го е пратила да бере жица?
  • 29 На тези ,,умните" нагаждачи в един...

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "CCCPE":

    Момент ще спре кранчето!Но хората не спят,те гледат кой е лизал и мазал филийки с мас.Времената станаха пак като преди.Щом Тръмп стигна до съда,какво му е един плужек да бъде размазан от времето ,което се надига с всеки миг в тази мутренска държава.... Показността от замъци,коли,банкови сметки и луксозен живот е нож с две остриета.И да се затварят в охраняеми комплекси вече не е решение.При тази евтина китайска техника,никой не е в обетованата земя.Панимаеш ли тавариш болшевик?
  • 30 МВР ПБЗН

    3 0 Отговор
    Район "Триадица" - Пожарна безопасност и защита на населението към МВР. Задължение на тази служба е да взима превантивни мерки, за да не се стават подобни нещастия.

    В районните служби на Пожарна безопасност и защита на населението, съдя по район "Люлин" има едни женички и мъжленца, офицерчета, шапкари, уж пожарникари, които не дай Боже да им нарушиш рахатлъка! Мъка пожарникарска, голяма мъка е да вземат някакви превантивни мерки, дори и да са констатирали, че е нарушена пожарната безопасност. За тях, щом като още не е възникнал пожар, няма нищо опасно, според пожарникарската им логика.
    Предполагам, че подобни лежпери има навсякъде под шапката на МВР-ПБЗН, с комисар Николов - същият който нареди на нещастните пожарникари на гара Хитрино да поливат с вода (за охлаждане!!!) в студа, при температура на въздуха около нулата, през декември 2016 г. пробитата цистерна с изпаряващия се втечен пропан, с риск да угасят пламъка и тежкият газ пропан да се разстели над повърхността, като създаде нова взривоопасна среда... Всичко в името на политическата реклама на Батман Борисов и на ГЕРБ!
  • 31 ПОТРЕСЕН

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пожелавам ти Бойко ти и твоите деца и вн":

    ТИЯ ОТ ТАЯ БОЛНИЦА ТОЛКОВА ГОЛЕМИ НЕКАДЪРНИЦИ ЛИ СА, ДА НЕМОГАТ ДА ВЪЗСТАНОВЯТ ЖИЗНЕНИТЕ ПОКАЗАТЕЛИ НА УДАРЕН ОТ ТОК????? МАЙ СА НЯМАЛИ ДЕФИБРИЛАТОРИ И ИЗКУСТВЕН БЯЛ ДРОБ ЗА ОБДИШВАНЕ. ПЪЛНА СКРЪБ Е В ТАЯ ДЪРЖАВА.
  • 32 Патладжан

    2 2 Отговор
    Момчето е Ром крало е ток през целия живот, отрасло е на краден ток! Накрая тока си го прибрал! Как така не мога да разбера, глупавия ток е избрал Ромчето?- да не би то да се е правило на електроинжинеееер, и тока да го е цапардосал? Толкова българи, минават от там, баш жител на мааалата, ли стана салата?

    Коментиран от #33, #36

  • 33 яко ни лъжат

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Патладжан":

    ЖИЦАТА С ТОКА Е НА ФАНДЪКОВА ЗАХРАНВАЛА Е НОВОГОДИШНАТА УКРАСА НА КМЕТСТВОТО.
  • 34 РАДИО ЕЛТО

    1 1 Отговор
    БОГ да прости ДЕТЕТО
  • 35 Сигурно

    2 0 Отговор
    Кой връзва кабели по метална ограда бе алоооо, коя е тая Аспарухова 1300годишна държава бе. Къде го има по парапет който пази от катастрофа на булевард да тече ток беее. При удар кабела се къса и става дъга бе алоооо. Живея в Германия и тук и вярвам във всички нормални държави който види такова нещо веднага звъни на полиция веднага!! Дори 100годишна баба да е няма да даде това закачане да се извърши! Нашата улица беше разкопана 3 месеца и то за някакви кабели за интернет имаше полиция постоянно и не даваха да се минава в опреденеи часове когато се тестваше! Спомням си преди време някви в София изливаха бетон през нощта в полунощ щото фирмата била незаконна а иначе наета за строеж и както се сещате загинаха хора... 1300години.
  • 36 Денислав

    1 3 Отговор

    До коментар #32 от "Патладжан":

    Абе мухал , тия с биткойните като крадат като за пристанище що не си им отворен.
    А зъзнеш от страх и им лъскаш на гаджетата.
    Отре... пка мириз...лива.

    Коментиран от #39, #40

  • 37 ГЕШТАПО

    0 0 Отговор
    НА КОГО Е ЧЕЗ???? Публикувано във факти.бг:
    "Еврохолд" или Пеевски и Борисов купуват ЧЕЗ-България?
    На 07.01.2021 г. по време на брифинг премиерът Борисов заяви гневно: Не съм ортак с Пеевски
  • 38 ГОСТ

    3 0 Отговор
    Търсете собственика на обектите.Той знае всичко по въпроса.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Мухала

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "Денислав":

    Я си дай адресчето като си пич, да видиш кога ще довтасам! Аде бе да видиш във вас, във хола, пред вашите, как жена ще те направя! Аде бухал?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 sbs

    0 0 Отговор
    МОЛЯ ЧРЕЗ РЕДАКЦИЯТА ДА БЪДЕ ПОСТАВЕН ВЪПРОС КЪМ ПРОКУРАТУРАТА
    1 ИМА ЛИ ШАХТА
    2 В ТАЗИ ШАХТА ТРЪБИ НА ВИК ЛИ СА ИЛИ НА ЕНЕРГО
    3 КОЙ Е НАПРАВИЛ ОБВРЪЗКАТА


    ЕЛЕМЕНТАРНО ---УОТСЪН - ЕЛЕМЕНТАРНИ ВЪПРОСИ -ЗА ЕВЕНТУАЛНО УМНИ ПРОКУРОРИ
  • 44 sbs

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Гешев":

    НЕ ДО ТАМ УМЕН --ДРУГО НЕ МОГА ДА ТИ ЗАЖА
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Факт

    0 0 Отговор
    Новото осветление в западия парк на някои стълбове е без капаци и не дай Боже любопитно дете да пипне!
  • 47 До Денислав

    0 0 Отговор
    Абе от Щутгарт, тръгнах да те търся, и ме прати за зелен хайвер! Що лъчеш бе пич?

    Коментиран от #49

  • 48 Айде чакам те

    0 0 Отговор
    Ако искаш ще ти пратя и координати с градусите точно къде съм застанал и чакам да ти видя сеира.
    Най-добре намери наоколо някой, който знае латинските букви да ти въведе правилно адреса.
    Тръпна в очакване.
  • 49 Денислав

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "До Денислав":

    Ко каза ко?
    Как да дойдеш от щутгард бе бате, трябва да смениш 3-4автобуса от твоето село със население на средна възраст 96г.
    Ще се изгубиш, а говориш само български ще те помислят за ескимос и ще те вземат в някоя детска градина за атракция.

    Коментиран от #50

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове