ФАКТИ.БГ

ЧЕЗ отговори на Фандъкова: Защо общината е издала документ за незаконен обект?

''ЧЕЗ Разпределение стриктно спазва българското законодателство. Компанията не е контролен орган, който да следи за законното разполагане на преместваемите обекти'', пишат от компанията

Публикувана: 17 Февруари, 2021 18:19
80 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4429
ЧЕЗ отговори на Фандъкова: Защо общината е издала документ за незаконен обект?
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.7 от 48 гласа.

От ЧЕЗ Разпределение България излязоха с официално изявление по повод някои внушения на кмета на София Йорданка Фандъкова, касаещи трагичния инцидент с 16-годишния младеж, който бе ударен от ток в столицата и загина.

Припомняме, че по-рано днес столичният кмет даде пресконференция по темата.

А ето какво гласи изявлението на ЧЕЗ Разпределение България:

ЧЕЗ Разпределение отново изказва съболезнования на близките на загиналото момче.
Съпричастни със загубата на семейството му и с цел изясняване на обективната истина за този
трагичен инцидент, категорично заявяваме:

ЧЕЗ Разпределение стриктно спазва българското законодателство. Компанията не е контролен
орган, който да следи за законното разполагане на преместваемите обекти. Следва да се прави
разлика между процедурата по присъединяване на преместваеми и постоянни обекти.

Споменатата няколко пъти служебна бележка представлява официален документ, издаден от Столична община, район Триадица, с изходящ номер AГ-94-416/ 04.05.2011 г., подписан и с печат. Подпис със запетая означава, че документът е подписан от упълномощено лице, което има право да подписва от името на институцията и това обстоятелство се потвърждава от поставения печат. В документа е уточнено, че е издаден, за да послужи пред ЧЕЗ. Той удостоверява, че павилионът вече е бил поставен на посоченото местоположение и е съществувал преди датата на издаване на документа. Същото е декларирано от клиента при подаване на искането за присъединяване. ЧЕЗРазпределение не е компетентен орган, който да извършва проверка на издадените от общината удостоверителни документи и законността на обектите. Наличието на този документ показва, че обектът следва да е поставен при спазване на всички изисквания, в противен случай общината не би трябвало да удостоверява неговото поставяне, а напротив – при сезирането за издаване на документа – да издаде заповед за премахването му. Фактът, че от 2011 г. досега в дружеството не е постъпвала заповед за премахването му, респективно – за преустановяване на електрозахранването, води до извода, че този обект е приеман от общината за законосъобразен. Съгласно законодателството, при присъединяването клиентът е декларирал пред ЧЕЗ, че изградените от него съоръжения след електромера съответстват на изискванията за безопасност и техническите норми. Същото се е случило и при смяната на титуляра на партидата няколко години
по-късно.

Днес от СО беше изнесена информация, че през 2018 г. е констатиран незаконен обект. Фактът, че не са предприети действия по премахването му, респективно не е издадена заповед за преустановяване на електрозахранването, води до заключението за бездействие на компетентните органи.

ЧЕЗ Разпределение пита защо общината е издала документ за незаконен обект, който е подписан, с изходящ номер и печат, в който е упоменато, че е издаден специално, за да послужи пред ЧЕЗ? При наличието на какви документи и какво заявление, подадени от клиента, е издаден документът?

ЧЕЗ Разпределение пита защо никога не е получила заповед за преустановяване на електрозахранването, при положение че обектът функционира като такъв отпреди 2011 г.?

ЧЕЗ Разпределение пита има ли промяна в начина на полагане на кабела, собственост на клиента, при реконструкцията на бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“ години след присъединяването и кой я е извършил?

ЧЕЗ Разпределение очаква заповеди за прекъсване на електрозахранването на всички обекти в столицата, считани от СО за незаконни, независимо от документите, които общината вече е издала. Електрозахранването на всички тях ще бъде преустановено веднага.

В допълнение дружеството информира:

- Категорично заявяваме, че ЧЕЗ Разпределение не е изграждала съоръжения от електромера до обекта.

- ЧЕЗ Разпределение не е контролен орган, който да инспектира чужда инфраструктура след границата на собственост на дружеството, нито да разследва законността на обектите, при положение че има потвърждение за разполагането им от общината.

- Само три от цитираните обекти са присъединени към електроразпределителната мрежа на ЧЕЗ Разпределение. На другите два обекта дружеството не предоставя разпределителни услуги.

- Според Закона за енергетиката, разпределителното дружество определя мястото на монтаж на електромера, съгласно техническите възможности на електроразпределителната мрежа, собственост на дружеството.

- ЧЕЗ Разпределение не упражнява контрол по строителството на чужди обекти.

- До настъпването на инцидента в компанията никога не е постъпвала заповед за прекратяване на електрозахранването на нито един от обектите.

- ЧЕЗ Разпределение никога не е осъществявала какъвто и да било достъп до въпросната шахта, тъй като тя и съоръженията в нея не са собственост на дружеството.

ЧЕЗ Разпределение съдейства на контролните органи и предоставя съответната документация. Опитите да се вменява вина и да се формира обществено мнение са недопустими. Компанията се надява, че търсенето на истината за инцидента няма да бъде повлияно от предизборни и политически конфронтации.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.7 от 48 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Майна
1 Отговор
СКАКЪВ КМЕТ ИЗОБЩО МОЖЕ ДА БЪДЕ ТАЗИ ЖЕНА..., ТЯ Е ПРОСТО ПОСЛУШНИЦА , КОЯТО КАТО УЧИТЕЛКА СТРИКТНО ИЗПЪЛНЯВА И ПРОВЕЖДА..,,ДАЛАВЕРИТЕ,,

Коментиран от #60


Оценка:
-5 +126

Фандък
2 Отговор
Ко прайм ся.

Коментиран от #16


Оценка:
-4 +102

Рошко
3 Отговор
Щото всички по веригата папкат, навързани сте като свински черва

Оценка:
-1 +96

Крадлата
4 Отговор
"компетентната" искаше да си измие ръцете с ЧЕЗ ! И ковано от подлост същество.!

Оценка:
-4 +106

Сийка
5 Отговор
Йорданка нищо не е издавала сега за първи път чува, че в София имло

павилиони Йорданка купува пейко по 9000 лв едната!

Коментиран от #33


Оценка:
-4 +100

ГОРСКИ
6 Отговор
Във цяла България е така,кой където си иска и прави каквото си иска!!!

Оценка:
-1 +73

Просто човек
7 Отговор
Ами сега, циганска кметицо?!

Оценка:
-4 +77

Много
8 Отговор
Ясно пише Триадица а кмета там Божилов е ДБ да си поемат ВИНАТА

Коментиран от #13


Оценка:
-46 +9

фандък
9 Отговор
На тези некадърници от ГЕПИ все някои друг им е напълнил гащите. Да купят пейки по 10 000 лева нямат равни, но да носят отговорност не могат. Все друг е виновен, нищо че обекта работи от 2011 г.

Оценка:
-3 +71

Гешо Иванов
10 Отговор
Както каза колегата Юрий Чайка, най важното в разследването е да се внимава да не попаднеш на свои.

Оценка:
-1 +60

Пурко
11 Отговор
Пак го Туриха с 200 на Юрданка, ама тя е свикнала

Оценка:
-2 +69

Румен
12 Отговор
А защо ЧЕЗ? Няма ли БГ компания, или всичко е далавера.

Коментиран от #79


Оценка:
-0 +31

ИДИОТИ
13 Отговор

До коментар #8 от "Много":


Разрешението е издадено през 2011. Тогава кметове на града и на района са от тези които ти плащат да ядеш л@йн@ по форумите

Коментиран от #32


Оценка:
-5 +40

Последния Софиянец
14 Отговор
От ЧЕЗ ми предлагаха за 2000 лева да ми прокарат незаконен кабел в заведението.Корупцията е навсякъде.

Оценка:
-9 +41

ЧЕЗ
15 Отговор
Юрданка е лъжкиня.

Оценка:
-2 +44

ддд
16 Отговор

До коментар #2 от "Фандък":


Е как ко прайм лесно е ,гледаш електромера ако е преди него на кого е отговорнста? И ако не е на енергото ,защо те плащат ремонта на повреди преди електромера? Защото са симпатяги?

Коментиран от #17


Оценка:
-18 +2

Последния Софиянец
17 Отговор

До коментар #16 от "ддд":


ЧЕЗ не са проверяващ орган.

Коментиран от #27


Оценка:
-3 +29

Ясно е
18 Отговор
на всички че корупция има навсякъде, но ЧЕЗ да кажат кой некадърник монтира кабела така-Фандъкова ли?

Оценка:
-26 +7

селянин
19 Отговор
Фандъче тук не ти мина номера, да натопиш Европеиска компаия и те да операт пешкира вместо теб е малко по трудно, ама въпросат е че ти очевадно не знаеш законите и за 13 години начело на София не ги ли научи?

Оценка:
-4 +44

333
20 Отговор
Като слагат послушни калинки на отговорни постове е така.Този който я сложи да краде парите от еврофондовете, натрупа още един смъртен грях.Няколко живота няма да му стигнат в затвора, че ще се наложи неговите потомци да плащат.

Оценка:
-2 +26

Браво
21 Отговор
На ЧЕЗ, чакаха Мутрите в лицето на Фундукува да се вразумят и поемат отговорност, номутрите за да се отърват от наказание злепоставят тях.ОСТАВКА ФЪНДУКОВА , ти си у би е ц

Оценка:
-2 +25

Cat
22 Отговор
Бог да прости момчето.
Добре, общината виновна за това, че обекта не е законен. Ала за смъртта на момчето виновника е ЧЕЗ - заради престъпно некадърно изпълнение на своите задължения. Обаче, ако нямаше да го има този обект - мочето нямаше да умре ИМЕННО НА ТОВА МЯСТО. И какво излиза - общината трябва да бъде наказана за своите нарушения, а ЧЕЗ - за своите. АЛА И ДЪРЖАВНАТА ИНСТИТУЦИЯ, И ДРУЖЕСТВОТО СА ВИНОВНИ В СМЪРТТА НА МЛАД БЪЛГАРИН.

Коментиран от #63


Оценка:
-12 +11

Behemoth
23 Отговор
Гербераска кочина!

Оценка:
-3 +21

Буха ха
24 Отговор
Софиянци са жалки селяндури, колко пъти вече си избират за кмет тъпата селянка от Белчин, Самоковско, но после мрънкат и се жалват, ваша си е селянката, боднете си я ня шапката

Оценка:
-4 +28

Защото
25 Отговор
КОРУПЦИЯТА ги е заслепила до край и вече даже не могат да действат логично за дълготрайния си интерес да останат на власт

Оценка:
-1 +17

!!!?
26 Отговор
ЧЕЗ през цялото време обяснява какво трябвало да направи СО, а пропуска да каже какви са неговите задължения. ЧЕЗ отговаря за свързването на всеки консуматор до Електромера така, че буди недоумение защо през цялото време занимава публиката, дали обекта е законен или незаконен. Интересно е също защо се концентрира най-вече върху изключването на обекта от електрозахранването, а пропуска включването му към ЧЕЗ мрежата !!!?

Коментиран от #58


Оценка:
-9 +26

!!!?
27 Отговор

До коментар #17 от "Последния Софиянец":


Не е вярно !!!?

Оценка:
-3 +7

бацо
28 Отговор
Ние за най-малко съмнение махаме някой независимо на какъв пост е, без тия с пачковите шкафове, убиващите кабели и камъните падат щото са си наши срутища

Оценка:
-1 +4

29
Този коментар е премахнат от модератор.
Фъндуца
30 Отговор
Въх ся трябва да спрем тока на всички бутки дето ни пълнят шкафовете и то преди изборите

Оценка:
-1 +12

Zyggy
31 Отговор
Не харесвам ЧЕЗ, но в този случай са прави 100%...Другарката Фандъкова просто се опитва да си измие кървавите ръце с тях...Тотална корупция, НЕКАДЪРНИЦИ на всички нива в управлението на София... София е кошмарен град за живеене... И Фандъкова определено има своя "заслуга" за това... Бог да прости момчето и дано не забрави тези българомразци... които ни управляват...

Оценка:
-1 +25

Гошо
32 Отговор

До коментар #13 от "ИДИОТИ":


а тоя сегашния защо не е проверил

Коментиран от #59


Оценка:
-5 +1

патриота
33 Отговор

До коментар #5 от "Сийка":


Ало ,рускинчето,коментирай си в руските сайтове! А,ако си българче,мале,мале! Неграмотно си на N степен!

Оценка:
-5 +1

Фаро
34 Отговор
Истината е една а лъжите се натрупват и започват да душат лъжците.Няма неразкрити лъжи на тоя свят или ако има били са благородни и не е имали жертви

Оценка:
-0 +3

Санитар
35 Отговор
Фандъкова е една неграмотница,колко е била учителка и кого е образовала само тя си знае и сиганката дето я хвалеше ама сиганката умря.Герб отиват в затвора ще бъдат съдени за много починали(убити)

Оценка:
-0 +16

сладка е парата
36 Отговор
Наглостта е свързваща композиция на корумпетата , защото отпаднат ли от Конструкцията , тя ще се разпадне , а тях ги чака наказателна отговорност .

Оценка:
-0 +13

Фаро
37 Отговор
Спрете захранването на тоя тумор ве, изяде ни децата и душите и майките и бащите

Оценка:
-0 +7

Само питам
38 Отговор
София е осеяна с незаконни обекти електрифицирани безобразно. Алоу другарко Фандъкова какво ще правим?!

Оценка:
-2 +12

БПФ
39 Отговор
Ако в тая държава се спазваха някакви закони, мрсницата фъндъкова отдавна щеше да е в затвора !!! То само павилионите да бяха незаконни !!! Бог да прости момчето - ама видяхте ли тв-репортажите - каква му е родата и къде живеят? На бас, че са от любимците на фъндъкова и живеят в незаконен kaтун !!!
Това са реалностите в столицата ни - която нищожеството фъндъкова съсипва над 10 години вече - единственият закон е корупцията и подкупването на хелекторат !!!

Оценка:
-2 +11

Пацо
40 Отговор
Законен или незаконен е обекта няма значение никакво. Виновни са ЧЕЗ . Всеки който е имал проблеми с тях знае какво представляват.

Коментиран от #42


Оценка:
-7 +6

Електра
41 Отговор
И какво сега, Импексовата БСПдирастия ще застани зад смукачите от ЧЕЗ ли...

Оценка:
-5 +5

добре де
42 Отговор

До коментар #40 от "Пацо":


Даскалицата и Тулупа защо не се явиха пред народните представители да обяснят пред народа вината на ЧЕЗ , защо се покриха като мишоци ?

Оценка:
-1 +12

Лика прилика
43 Отговор
Са си ПКП и тази фандъчка.Учителка ще ми става кмет на милионен град. Пионка.Но софиянци са си я избрали и да им е честита.

Оценка:
-1 +6

Катюша
44 Отговор
А кмета БСПдираст от Дай България, защо не се яви. Или за кожата на едно цигане, червено сините Импрексови БСПдирасти от дой България няма да си мръднат пръста, а само ще квичат ли.

Коментиран от #46


Оценка:
-6 +3

45
Този коментар е премахнат от модератор.
тъй де
46 Отговор

До коментар #44 от "Катюша":


Ами депутатите на герберастията , вместо да прикриват от изслушване даскалицата и Тулупа , да бяха го призовали бе . ПКП-ка не и е никакъв проблем да нарежда кого да викат и кого да не викат.

Оценка:
-0 +5

47
Този коментар е премахнат от модератор.
48
Този коментар е премахнат от модератор.
Iviviv
49 Отговор
Има нещо гнило няма как да бъдеш поразен от Ел. ток по този начин които ни представят попитаите ако не разбирате и чез не отговаря за изходящи кабели.

Коментиран от #62


Оценка:
-2 +2

така така
50 Отговор
ЧЕЗ са абсолютни нахалници и печалбари – надписват сметки, режат ток още в първия неплатен ден (но това естествено не важи за хората от факултета). Сега тръгнаха да търсят махна и на кметицата.

Коментиран от #52


Оценка:
-5 +5

Диоген
51 Отговор
Започна се подхвърлянето на горещия картоф:ЧЕЗ подава на Фандъкова,Фандъкова на ХЕИ,ХЕИ на ЧЕЗ удар и ...токов удар!
Стига се правете на ущипани моми.Чез захранва незаконен обект,а тяхно подразделение не е компетентно да разбере.Хеи пуска незаконния обект в действие,а общината не знае нищо.

Оценка:
-0 +5

замазваш
52 Отговор

До коментар #50 от "така така":


Да така е , но кой ги пусна тук ЧЕЗ и какво общо има това с конкретния случай - убийството на едно дете , каквото и да било то по етнос , което също не е от значение.

Коментиран от #53


Оценка:
-2 +1

53
Този коментар е премахнат от модератор.
Додо
54 Отговор
Ако това дете беше донесъл златен медал по математика щяха да се блъскат кметицата,Боко,и дузина мастити политици да се снимат до него,а сега се гугушат.

Оценка:
-1 +3

Мнооого стана
55 Отговор
вече г-жо кмет. Не се трае. Вашето управление превръща столичани в опитни зайци.

Оценка:
-1 +1

Всички вкупом
56 Отговор
Гледах цялата днешна пресконференция. Ще гледам и утрешната. Грозното на днешната беше, че всички някак си сложиха границата с Община Триадица и хвърлиха всичката вина върху тях. ДА ама НЕ! И то защо ли? Къде бяхте тия всички години г-н гл. архитект и Вие г-жо Кмет. Аз ли да накажа за неизпълнение на задълженията им длъжностните лица от Община Триадица. Това е ваше престъпно бездействие ! Това са години в които сте имали цялата власт да вземете всички мерки с помоща на всички власти. Да, ама Народа е казал - гарван гарвану .... а сега олеле !
Чез също да не се правят на света вода ! Защо ли ? Защото наистина окончателно захранване на обект с ел. енергия се извършва не на основание на служебна бележка. Издалия тази бележка не трябва да носи отговорност. Неговата отговорност е също в бездействието и търпенето на незаконни обекти.
А на ЧЕЗ да им припомня, че СО издава УВЕ и за него се изискват:
1. Заявление за издаване на удостоверение за въвеждане в експлоатация на преместваем обект (по образец);
2. Копие от одобрената проектна документация, съдържаща и необходимите съгласувания със специализираните контролни органи; становища за въвеждане в експлоатация от СКО (или лица по съответните специалности от лицензирани консултантски фирми);

3. Копие от разрешението за поставяне;
4. Сертификат за безопасност на конструкцията и становище от лицензиран инженер конструктор;
5. Документ за собственост, договор със собственика на имота, съгласие от съсобствен

Коментиран от #57


Оценка:
-0 +6

Всички вкупом
57 Отговор

До коментар #56 от "Всички вкупом":


1. Заявление за издаване на удостоверение за въвеждане в експлоатация на преместваем обект (по образец);

2. Копие от одобрената проектна документация, съдържаща и необходимите съгласувания със специализираните контролни органи; становища за въвеждане в експлоатация от СКО (или лица по съответните специалности от лицензирани консултантски фирми);

3. Копие от разрешението за поставяне;

4. Сертификат за безопасност на конструкцията и становище от лицензиран инженер конструктор;

5. Документ за собственост, договор със собственика на имота, съгласие от съсобствениците;

6. Декларация от техническо лице – изпълнител за реализация на обекта съгласно одобрения проект;

7. Снимков материал в подкрепа на декларацията по предходната т. 6;

8. Договори за присъединяване със съответния оператор на водоснабдителната мрежа и съответното електроразпределително дружество, ако обектът е захранен с вода и ел. ток;

9. Нотариално заверено пълномощно (когато документите се подават от пълномощник);

10. Документ за платена такса.

Оценка:
-0 +1

Енергетик
58 Отговор

До коментар #26 от "!!!?":


Пишеш пълни глупости, всички ЕРП-та отговорят само до електромера!!! От там нататък е отговорност на собственика на обекта. Недей говори за неща който не разбираш и още по-малко да си работил. В интернет има достатъчно наредби за това как се електрозахранва обект!!!

Коментиран от #70


Оценка:
-0 +10

Гошо острото
59 Отговор

До коментар #32 от "Гошо":


Тоест всеки кмет като започва работа да проверява всичко което е правено предишните 10 години? Абе откъде ви намират такива диоти

Коментиран от #61


Оценка:
-0 +3

Кумчо Вълчо
60 Отговор

До коментар #1 от "Майна":


Защо като ,тя си е учителка.

Оценка:
-0 +1

абе
61 Отговор

До коментар #59 от "Гошо острото":


Ти слушал ли си предизборни обещания , включително на даскалицата ? Колко мандата тая е кмет на София и какво от обещанията си е изпълнила ?

Оценка:
-0 +2

МММ
62 Отговор

До коментар #49 от "Iviviv":


Как да няма бе сняг навсякъде, киша сигурно и снега е събран до кабелите / може и някой съвестен докато е ринал да е срязал някоя изолация/. Сигурно е било ръсено и със сол а детето е ходило и краката му са се намокрили/ скъсани или неподходящи обувки/. Кво повече искаш? Ако беше сухо никой нямаше да разбере!

Оценка:
-0 +1

Таблото
63 Отговор

До коментар #22 от "Cat":


Точката за присъединяване е от другата страна на булеварда. Между обекта и таблото трасето НЕ е ангажимент на ЧЕЗ.

Оценка:
-0 +3

Tte
64 Отговор
Веднага оставка на гербаджийската подлога фандъкова

Оценка:
-1 +2

ПКП
65 Отговор
Дана,ромската принцеса пак беше хваната в лъжа....

Оценка:
-1 +3

5543
66 Отговор
Как красиво си подхвърлят горещия картоф и така ще продължава до следващия нелеп случай, когато вниманието на хората ще се фокусриа върху следващите идиотщини, а горкия баща ще чака и чака...

Оценка:
-0 +0

ха ха ха
67 Отговор
Юрдечка Пъндъкова обеща ли пак както и през изминалите 15 години, че ще реши проблема с детските градини?

Каза ли, че строят, ремонтират, развиват?

Айде, че идват избори и си ги изберете пак, и после пак, и пак, и пак!

Оценка:
-0 +0

АМОН
68 Отговор
Защо тези от ЧЕЗ се правят на светци.
Кутията, която са поставили на стълба е на 20 метра от павилиона.
АКО В НЕЯ ИМАШЕ ПРЕДПАЗИТЕЛИ ТЕ ЩЯХА ДА ИЗКЛЮЧАТ И НЯМАШЕ ДА СЕ СТИГНЕ ДО ТОЗИ ФАТАЛЕН КРАЙ!!!

Иначе въпроса с ремонта на светофара който е свързан с прекъсването на кабелите в шахтата и нареждането на плочите на тротоара е извършен от ФИРМА КОЯТО ИМА ТОЧНО ИМЕ , БУЛСТАТ И АДРЕС !!!!!!!!!!!!!

КОЯ Е ФИРМАТА ИЗВЪРШИЛА ОБЩЕСТВЕНАТА ПОРЪЧКА ?!!!
НЕ Е ЛИ СЪЩАТА С ШАДАРВАНА УБИЕЦ ?!!

КОЯ Е ФИРМАТА И КОЙ Е ПРИЕЛ ОБЕКТА БЕ ФАНДЪКОВА?!!
КОЙ ?? КОЙ СИ УДАРИ ПОДПИСА И ПРЕВЕДЕ ПАРИТЕ НА ТЕЗИ НЕГОДНИЦИ

НЕ СА ЛИ ТЕЗИ ЗАРАДИ КОИТО ЦЯЛ АВТОБУС ОТ ХОРА СЕ ОБЪРНА И ИМАШЕ МНОГО ИЗБИТИ ЗА КОИТО НИЕ ЗАБРАВИХМЕ?!!
ВСЯКО ЧУДО Е ЗА ТРИ ДНИ!! НА ТОВА РАЗЧИТАТЕ!

Оценка:
-4 +2

да кажем
69 Отговор
фандъчката не е издала.
Служител в общината е издал.
но преди 10 г. и сигур вече не е там а на друго по добро местенце

Сравнение - Цветомир Жеков загуби изборите за кмет на община Изгрев но не е напуснал общинските структури
Потърсете в нета къде е сега шеф...


Фандъкова, с тази шахта свали поне 1 процент от бъдещите гласоподаватели за партията.


Струваше ли си....

Оценка:
-0 +1

Просто е
70 Отговор

До коментар #58 от "Енергетик":


Спорите с №26 надълго и широко. А е много по просто. Не става въобще въпрос кой до къде изгражда и кой до къде отговаря при експлоатацията. ЧЕЗ ясно знаят, че съгласно изискванията на ЗУТ обект се присъединява/пуска се напрежение по трасето и т.н. САМО СЛЕД ИЗДАВАНЕ НА УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ВЪВЕЖДАНЕ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ.
Ако е строеж по смисъла на ЗУТ, на преместваем обект, тогава с прави времянка за времето на СМР.
Та вината на ЧЕЗ е пускане/захранване с ел. енергия без УВЕ!
Служебната бележка не е УВЕ !!!
А иначе всички от Фандъкова, през гл. архитект, през Община Триадица и включая ЧЕЗ носят вина. При толкова виновни за различни действия и бездействия, накрая пешкира го опира най-невинния. Това показва практиката !!!

Оценка:
-0 +1

АМОН
71 Отговор
Вижте с какво се занимава собственика на павилиона Иван Маринов Иванов: СТРОИТЕЛСТВО, ПРОЕКТИРАНЕ; КОНСУЛТАНСКИ УСЛУГИ; ТЕХНИЧЕСКИ КОНСУЛТАЦИИ И КОНСУЛТАЦИИ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ТРУДА

Какви консултации по БЕЗОПАСНОСТ НА ТРУДА е давала фирмата АБТех ИМ на този специалист ???????

КАКВИ ИДИОТИ И НЕГОДНИЦИ НИ УПРАВЛЯВАТ!!

Оценка:
-0 +5

chi
72 Отговор
ГЕРБ аут!

Оценка:
-2 +1

неам думи
73 Отговор
Население,което си е избрало Фандъкова за кмет, заслужава съдбата си ! Какво същество трябва да си ,за да искаш ,за да избереш,за да гласуваш за тази проста и неука учителка , да ти е кмет на столицата и то няколко мандата. Тотално падение и разпад на човечността до нивото на обикновен матриал.

Коментиран от #75


Оценка:
-1 +2

Васил
74 Отговор
За да стоят фургоните там са прибрали тлъст рушвет

Оценка:
-0 +3

Щ+Щ
75 Отговор

До коментар #73 от "неам думи":


А, представяш ли си каква утайка са опонентите на Фандъкова щом не могат да се преборят с нея за пореден път. Даже едната корвета се готви за парламента. Голем смех!!!

Оценка:
-1 +3

законност а
76 Отговор
Вървиш си из столицата на най бедната,опростачена и корумпирана страна в европа и отведнъж те праскат с ток ,като не електрически . стол и те екзекутират ,без съд и присъда,без да им пука и виновни няма. Властта нищо не знае. Най нагло заявяват ,че ти си си виновни щото са ти били мокри обувките и мръсни чорапите. Държава на нехора,на не човеци ,покварена,аморална,престъпна вулгарна цинична власт. Те не знаят кой е виновен, виновни няма. Както в Стара Загора, цял град го тровят, но никой в държавата не знае причината. Или като случката КТБ, никой не знае, какво става в тази банка,виновен е банкера,властта нищичко не знае,даже нищо не е разбрала. Или липсват 700 млн данъци, но държавата нищичко не знаела ,ни чула ни видяла? примери безброй, за отъпял народ,който събира подписки и пали свещи. Демокрация ,а ! Законност а ? Правова държава, а ? Ценности ,а ? Тридесет години ,скандал след скандал,ужас след ужас, смърт след смърт. над два милиона избягали от България - евакуирали се извън територията. Милиарди окрадени. Лудница . несполучлив опит за народ. Да те е срам да се наречеш българин. Из деградиралата европа ни смятат за долна порода хора. Това е. И после, кой ми открадна историята ? Жалка ,картинка в жалка фронтова страна,дето иска отгоре на всичко и да е на три морета и на три небета.

Оценка:
-0 +3

нико не знае
77 Отговор
Грубата небрежност е равна на умисъл. Екзекуцията на момчето е извършена публично ,пред очите на баща му,да гледа как убиват детето му,на улицата посред бял ден ,изненадващо,подло ,криминално и да не може нищо да стори, начина е особено мъчителен и циничен,отношението е вулгарно и безотговорно. Виновни няма. Никой нищо не знае. Властта не участва, тя няма отговорности за живота и здравето на гражданите, те е някъде там в небесата сред ангелите небесни и няма никаква вина.Тя нищо не знае. Умирайщите на територията са виновни за собствената си съдба. Да се готви следващия туземец ,за следващата вулгарна, цинична и престъпна безнаказана гавра. Всеки миг , нова изненада.

Оценка:
-0 +1

Чез
78 Отговор
В събота видяхме как охраната на тиквата крадат ток от един стълб срещу зайчарника в Банкя оставка крадци

Оценка:
-0 +0

ММ586
79 Отговор

До коментар #12 от "Румен":


Споко Бе пич. От лятото ще плащаш на Евронхолд! Че ѝ на нова цена.

Оценка:
-0 +0

Нямам срам
80 Отговор
Ако копаеха биткоини тия павилиони щяха да си търсят тока от тях ама сега не ги знаем .. Само гледат да лапат те винаги невинни както с написване на сметките

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


ТОП 5