Last news in Fakti

18 Февруари, 2021 13:07 1 963 16

Незаконните павилиони на бул. "Ив. Гешов" остават заради разследването

  • триадица-
  • шахта

Куп от незаконни обекти в "Триадица"

Незаконните павилиони на бул. "Ив. Гешов" остават заради разследването - 1
Снимка: БГНЕС

Няма да бъдат премахнати павилионите, за които се обяви, че са незаконно поставени на столичния булевард "Иван Гешов", където в неделя стана трагичния инцидент с починалото от токов удар 16-годишно момче.

Божилов е убеден, че премахването на един или друг обект би затруднило обективното разкриване на истината. Не е справедливо, не е честно едно дете да си отиде, а истината да се потули по една или друга причина, каза той. Ако тези обекти, наред с трасето и кабелите бъдат премахнати сега, това би попречило на съдебно-техническата експертиза.

А защо търговските обекти са стояли там през всичките години, тепърва щяло да стане ясно.

В районната администрация от момента на неговото встъпване като районен кмет, Божилов се фокусирал върху незаконните търговски обекти в район "Триадица", които не били малко. Той е изискал данни за движението на преписките, включително и кои са приоритетни.

"Тази преписка за тези незаконни търговски обекти не фигурираше в тях", уточни Божилов. По въпроса за писмата от Столична община към районната администрация с искане за информация, за което говори и вчера и днес кметът Йорданка Фандъкова, Божилов уточни, че са отговорили с работа на терен. Издадени са десетки констативни акта и са налагани глоби на незаконните търговски обекти на територията на община "Триадица", подчерта Божилов.

Писмото, изпратено от "Архитектура и градоустройство" съдържа списък с 23 обекта на територията - по същество за редица реклами и съоръжения, като 11 не са били налични, останалите 6 не са били с точни координати, за още 6 са съставени констативни актове, уточни news.bg.

Иначе Димитър Божилов е убеден, че търговските обекти, които са на булеварда повече от 10 години, имат нарушения и се е знаело да тях от същото време.

От петте търговски обекти на територията на булеварда три са на общинска земя, а два на терена на болницата и те плащат наем на болницата. Търговският обект на колела на булеварда бил абсолютно незаконен.

Също така е убеден, че е имало манипулации и отваряне на шахтата на бул. "Иван Гешов" през последните седмици. Оголеният кабел от шахтата захранвал обект на територията на болница "Свети Иван Рилски", отсече Божилов.

Заместник-кметът на района Христо Вълчанов обясни, че булевардът е от висок клас, но "какво се случва там, ние не знаем". Знаем, че шахтата многократно е отваряна в последните седмици и сме сигурни, че има записи от камерата, уточни Вълчанов.

Божилов обеща да изнесе информация какви наеми са плащали търговските обекти на район "Триадица".

"Ако децата ни загиват по улиците по този начин това е трагедия на цялата държава, не само на столицата", заяви Божилов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Държавата хищник

    16 1 Отговор
    За да са работили незаконно, все някой им е разрешил и са си дрлили печалбите взаимно.
  • 2 Последния Софиянец

    18 1 Отговор
    Преди години Шиши и Фандъкова махнаха всички павилиони от спирките и сложиха Лафка и други павилиони на обръчите от фирми на Доган.Оставиха хиляди семейства без работа.Сега павилионите на Шиши не плащат ни ток,ни вода,ни наем.Фандъкова не смее да ги закача
  • 3 Дельо Хайдутин

    14 0 Отговор
    В Студентски град всички павилиони са незаконни и не плащат ток и вода.
  • 4 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    6 2 Отговор
    Е ТАКАВА ПРОСТОТИЯ НЯМА НИКЪДЕ!!!!ЗНАЧЕ ЗАРАДИ РАЗЛСЕДВАНЕТО ДАЛАВЕРКАТА С НАЕМИ НЯМА ДА СПРЕ???ТЕ ВМЕСТО ДА СА ГИ СЪБОРЕЛИ ОЩЕ ВЧЕРА,СЕГА ЗАРАДИ РАЗСЛЕДВАНЕТО АЛЪШ ВЕРИША ПРОДЪЛЖАВА!!!МАЛЕЕЕЕЕ:-) :-) :-) :-)
  • 5 Само в Триадица ли?

    2 4 Отговор
    Има незаконни. Ми навремето се търгуваще с павилиони предимно. А и защо незаконни? Нямаше молове където цените са до небето. ГЕРБ никога не е помагал на частния бизнес напротив ограбва го. По добре павилиони отколкото молове.
  • 6 пожелание

    2 0 Отговор
    Сега да ги разпродадат на търг ,и парите да отидат за семейството на момчето !!!
  • 7 Аз40🏴‍☠️

    8 1 Отговор
    Трябваше да се убие дете за да установят незаконни павилиони? Супер е гербавото управление. За едното обещание за гласуване са ги оставяли да бачкат там.
  • 8 гост

    4 1 Отговор
    Всички наши обекти са законни /макар и без официални или с фалшиви разрешения/, а всички НЕ НАШИ са незаконни.
  • 9 Българка

    10 1 Отговор
    Значи сълзливата кметица Фандъкова по повод убийството на момчето от кабел, захранващ незаконен обект, излъга нагло и цинично, че са изпращали 6 писма за премахване незаконни обекти до район Триадица. Така тя се опите да се оневини и натопи кмета на район Триадица. А се оказва, че за точно тоя обект не са изпратили писмо
    Фандъкова, оставка веднага! И пълно разследване и наказание за екзекуцията на момчето
  • 10 българка

    5 1 Отговор
    Сега започва голямата фалшификация на документи! Нищо няма да открият или ще го прикрият - това е новото правосъдие!
  • 11 А ЗАЩО трябва да има такива

    5 1 Отговор
    ПАВИЛИОНИ!?НАВСЯКЪДЕ ВЕЧЕ МОЖЕШ ДА СИ КУПИШ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ДРЕБНИ ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ.ТЕ САМИ КАЗАХА ЧЕ ТИЯ СА ОТ 90години!!!ГРОЗНИ НЕ ХИГИЕННИ ЗАЕМАЩИ ПЕШЕХОДНО ПРОСТРАНСТВО И НЕ ЕДНАКВО ИЗГЛЕЖЩИ!НА ЕСЯКА СПИРКА „цигания”!!!ПО ПРИНЦИП. НА СПИРКИТЕ ТРЯБВА ДА ИМА БУДКИ ЗА БИЛЕТИ И КАРТИ НА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ВСИЧКИТЕ ДА СА С ЕДНАКЪВ ДИЗАЙН!!!
  • 12 БАЙ Х@Й ‼

    3 0 Отговор
    Ало Фандъкова, абе във Варна общината на десетата минута след като ми изтече есемеса за синя зона и ми е отнесла колата под Аспаруховия мост ‼

    Коментиран от #13

  • 13 БАЙ Х@Й ‼

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "БАЙ Х@Й ‼":

    В София мога ли да я оставя като павилионче за две -три години ⁉️
  • 14 БАЙ Х@Й ‼

    3 1 Отговор
    Абе какво е станало на моста с лъвовете⁉️ Лъвовете ли са взели, асфалта на Баце ли ⁉️ Орешарски е правил ремонта ⁉️ Или ремонта още не е завършен ⁉️
  • 15 ГруЮ

    2 0 Отговор
    А колко още такива павилиони има в София, Фандъца ни знае, от де да знае
  • 16 Васил

    4 1 Отговор
    Ако оставиш колата на този булевард за 10 минути веднага идва паяка за да ти я вдигне а как не са видели тези павилиони? Щом такива павилиони не могат да видят че са незаконни значи не са за тази работа или да си върнат заплатите за времето в което са стояли
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове